Visuminformation

Foto: edography - stock.adobe.com

Hjem > Visuminformation

Visuminformation

Gå altid til Udenrigsministeriets rejsevejledninger for den seneste opdatering af indrejseregler til din destination. Vi forbeholder os retten til at ændre reglerne med kort varsel, og at følgende oplysninger kun er vejledende.

Rejsende er selv ansvarlig for at have pas og visum i orden på rejsen. Passet skal minimum være gyldig 6 måneder efter udrejse fra det aktuelle land.

Det kræves visum til Australien og New Zealand. Australienrejser kan lave 3 måneders turistvisum til sine rejsende til Australien. Ved indrejse til Australien og New Zealand kræves det gyldig returbillet. Stillehavsøene kræver ikke visum fra danske statsborgere. 3 måneders opholdstilladelse gives ved grænsen.

Vigtig information ved rejse til Australien: For at dit ETA visum skal være gyldig for indrejse i Australien kræves det, at du har et godt helbred og ikke har anmærkinger på strafattesten. Hvis du enten har eller har haft tuberkolose, eller hvis du er tidligere straffet for lovbrud, venligst tag kontakt med din rejsekonsulent.

Fra 1. oktober 2019 skal alle danske statsborgere som skal rejse til eller via New Zealand, registrere sig elektronisk på forhånd. Rejsetilladelsen kaldes NZeTA, og ordnes via dette link: https://www.immigration.govt.nz/new-zealand-visas/apply-for-a-visa/about-visa/nzeta
Visummet koster fra NZD 17. Udover afgiften til visum skal man også betale en turistskat (IVL) på NZD 35. Hvis man blot er i transit i New Zealand skal man ikke betale turistskatten.

Vigtig information for rejse til USA. Venligst tjek om rejseruten går via USA, da det ikke alltid fremgår af rejseplanen.

Fra 12. januar 2009 skal alle som skal rejse til USA uden visum, registrere sig elektronisk på forhånd. Dette betyder at alle danskere som rejser visumfrit til USA med elektronisk pas, skal udfylde skemaet på https://esta.cbp.dhs.gov/esta senest tre dage før afrejse. Registreringen er gyldig i to år, og man kan rejse frem og tilbage så mange gange man vil. USA har pr. 8.september 2010 indført en egen turistskat på 14 dollar, dette beløb betales samtidig med man registrerer sig via ESTA.

For rejser med transfer eller stop i USA kræves det elektronisk læsbare pas. Er du i tvil om dit pas er elektronisk læsbart, kontakt da borgerservice.

Husk gyldig pas og rejseforsikringsbevis med kontaktinformation og policenummer. Vi anbefaler at tage kopi af pas og medbringe det på rejsen i tilfælde af at man skulle miste passet. Det er en god ide at gøre sig kendt med vilkårene i din rejseforsikring. Tag evt. kontakt med din rejsekonsulent. Vi samarbejder med Europæiske Rejseforsikring.

Hvis du ikke er dansk statsborger, er det vigtigt at tjekke hvilke regler, der gælder for din nationalitet.