Visuminformation

Foto: edography - stock.adobe.com

Visuminformation

Gå altid til Udenrigsministeriets rejsevejledninger for den seneste opdatering af indrejseregler til din destination. Vi forbeholder os retten til at ændre reglerne med kort varsel, og at følgende oplysninger kun er vejledende.

Rejsende er selv ansvarlig for at have pas og visum i orden på rejsen. Passet skal minimum være gyldig 6 måneder efter udreise fra det aktuelle land.

Det kræves visum til Australien og New Zealand. Australienrejser kan lave 3 måneders turistvisum til sine rejsende til Australien. Ved indreise til Australien og New Zealand kræves det gyldig returbillet. Stillehavsøene kræver ikke visum fra danske statsborgere. 3 måneders opholdstilladelse gives ved grænsen.

Viktig information ved rejse til Australien: For at dit ETA visum skal være gyldig for inreise i Australien kræves det at du har god helbred og ikke har anmærkinger på strafattesten. Hvis du enten har eller har haft tuberkolose, eller om du tidligere har været straffet for lovbrud, venligst tag kontakt med din rejsekonsulent.

Fra 1. oktober 2019 må alle danske statsborgere som skal rejse til eller via New Zealand, registrere sig elektronisk på forhånd. Rejsetilladelsen kaldes NZeTA, og ordnes via dette link: https://www.immigration.govt.nz/new-zealand-visas/apply-for-a-visa/about-visa/nzeta
Visummet koster NZD 12. Udover afgiften til visum skal man også betale en turistskat (IVL) på NZD 35. Hvis man blot er i transit i New Zealand skal man ikke betale turistskatten.

Viktig information for rejse til USA. Venligst tjek om rejseruten går via USA, da det ikke alltid fremgår på rejseplanen.

Fra 12. januar 2009 må alle som skal rejse til USA uden visum, registrere sig elektronisk på forhånd. Dette betyder at alle danskere som rejser visumfrit til USA med elektronisk pas, må udfylde skemaet på https://esta.cbp.dhs.gov/esta senest tre dage før afreise. Registreringen er gyldig i to år, og man kan rejse frem og tilbage så mange gange man vil. USA har pr. 8.september 2010 indført en egen turistskat på 14 dollar, dette beløp betales samtidig med man registrerer sig via ESTA.

For rejser med transfer eller stop i USA kræves det elektronisk læsbare pas. Er du i tvil om dit pas er elektronisk læsbart, kontakt da borgerservice.

Husk gyldig pas og rejseforsikringsbevis med kontaktinformation og policenummer. Vi anbefaler at tage kopi af pas og medbringe det på rejsen i tilfælde man skulle miste passet. Det er en god ide at gøre sig kendt med vilkårene i din rejseforsikring. Tag evt. kontakt med din rejsekonsulent. Vi samarbejder med Europæiske Rejseforsikring.

Hvis du ikke er dansk statsborger er det vigtigt at tjekke hvilke regler der gælder for din nationalitet.

.