Uluru Camping Safari

Foto: www.stevenpearcephoto.com

Kart Uluru

Uluru Camping Safari

Flerdagsudflugt

3 dage

Uluru (Ayers Rock), Kata Tjuta, Kings Canyon

Afrejse fra Alice Springs eller Ayers Rock

Hele året

Denne tur anbefales til dig som vil opleve Ayers Rock (Uluru), The Olgas (Kata Tjuta) og Kings Canyon (Watarrka) på en spændende campingtur.

Du rejser i en lille gruppe (maksimum 21 personer) i en 4WD bus som er bygget til formålet. Du kommer til at opleve den centrale del af Australiens røde ørkenen (Red Centre), og kan glæde dig til at få lidt ørkenstøv i håret samt jord under neglene. Store naturoplevelser, vandreture, overnatning i bushlejre samt mad over bål er nøgleordene for denne tur.

Dag 1 – Alice Springs til Ayers Rock (Uluru)

Vi forlader Alice Springs tidligt om morgenen, og starter vores outback-eventyr med at køre sydpå ad Stuart Highway – den kendte hovedvej som strækker sig hele vejen fra Darwin til Adelaide. Vi skal i dag tilbagelægge ca. 450 kilometer før vi ankommer til vores lejr tæt ved Ayers Rock (Uluru), og efter de første 100 kilometer holder vi en pause på Stuarts Well Roadhouse. Her har du mulighed for at købe en kop kaffe og/eller en ridetur på en kamel.

Efter endnu 100 kilometers kørsel drejer vi fra Stuart Highway ind på Lasseter Highway, og dette er dagens eneste sving. Herfra går det lige ud ad landevejen i yderligere 250 kilometer før vi ankommer til vores mål. Undervejs holder vi en pause på Ebenezer Roadhouse (hvor du kan købe aboriginal kunst) samt ved smukke Mount Connor som er den først røde klippeformation på turen til den australske outback.

Ved ankomst til Ayers Rock området, spiser vi frokost i vores lejr og snakker om de store naturoplevelser vi har i vente i løbet af de næste 3 dage. Efter frokost kører vi til Uluru-Kata Tjuta National Park, og efter et lærerigt besøg på kultur- og besøgscenteret, går vi en guidet tur ved foden af Ayers Rock (Uluru). Denne tur tager ca. 1½ time, og vi hører bl.a. om Ayers Rocks (Uluru) tilblivelse samt den ældgamle aboriginal kultur.

Dagen afsluttes med at se solen gå ned over Ayers Rock (Uluru). Det er en magisk oplevelse at se de mange forskellige farvenuancer som stenen gennemgår ved solnedgang, og vi nyder den spektakulære udsigt med et glas bobler og nogle snacks.

Uluru.
Solnedgang ved Uluru.
Foto: Tourism NT/Wayoutback Australian Safaris

Tilbage i lejren pakker vi ud og spiser et godt aftenmåltid der er tilberedt over bål. Der er et glas vin til maden, og tid til at studere den spektakulære stjernehimmel som ser helt anderledes ud end hvad vi er vant til på den nordlige halvkugle. Du kan enten tilbringe natten i et stationært telt eller i en swag (en australsk kanvas sovepose) under åben himmel.

Frokost og aftensmad er inkluderet på dag 1.

Dag 2 – Ayers Rock (Uluru) til Kings Creek Cattle Station

Vi står op før solen, spiser morgenmad og kører til et udsigtspunkt tæt på lejren hvorfra vi har den bedste udsigt til solopgangen over Ayers Rock (Uluru) og The Olgas (Kata Tjuta).

Efter solopgangen går turen til The Olgas (Kata Tjuta) som ligger ca. en halv times kørsel fra Ayers Rock (Uluru). Her går vi sammen en flot guidet tur gennem ”Valley of the Winds”. Turen tager ca. 4 timer og tilbagelægges i et roligt tempo så alle kan være med. Vær opmærksom på at underlaget er varierende på denne tur – man går både på løse sten samt op og ned af bakke.

Ayers Rock Campground.
Uluru i baggrunden og campen forrest.
Foto: www.stevenpearcephoto.com

Ved middagstid kører vi fra The Olgas (Kata Tjuta) mod Kings Creek Cattle Station hvor vi skal overnatte i nat. Køreturen til lejren tager ca. 3 timer, og undervejs spiser vi frokost i Curtin Springs. Fremme i vores lejr på Kings Creek Cattle Station, har vi en fantastisk udsigt til George Gill Ranges og en ægte fornemmelse af at være midt i den øde australske outback. Lejren ligger i et område uden andre mennesker i miles omkreds, og det gør oplevelsen meget unik. Bad- og toiletfaciliteterne i denne lejr er velfungerende men primitive, og det gør kun oplevelsen af at være i outback’en endnu mere ægte. Vi nyder et glas vin til aftensmaden som også i dag er tilberedt over bål, og hygger os med en god snak om dages store oplevelser.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet på dag 2.

Dag 3 – Kings Canyon (Watarrka) til Alice Springs

Vi står tidligt op, spiser morgenmad og kører mod Kings Canyon (Watarrka). Her venter en af de helt store naturoplevelser. Køreturen tager en halv time, og fremme ved Kings Canyon går vi en 4 timers guidet tur rundt på plateauet af Kings Canyon. Turen er utrolig smuk og vi kommer bl.a. igennem ”Garden of Eden” som er et lille frodigt område i de ellers røde øde omgivelser. Turen tilbagelægges i et roligt tempo og på et ganske godt underlag, men det går stejlt opad ved turens begyndelse og stejlt ned i slutningen.

Nede fra Kings Canyon kører vi den korte vej til Kings Canyon Resort og spiser frokost. Herefter går turen igen tilbage til ”storbyen” Alice Springs. Vi kører en stor del af vejen på en typisk australsk grusvej, hvor en lang hale af rødt ørkenstøv følger os indtil vi igen er ude på den asfalterede Stuart Highway. Vi ankommer til Alice Springs ved 18 tiden, og siger farvel til hinanden efter en oplevelsesrig tur i bushen.

Morgenmad og frokost er inkluderet på dag 3.

Om turen

Turen gennemføres hver dag året rundt og er inklusiv transport, ture, guide, overnatninger i safari telte, samt måltider som beskrevet.

Der er senge med lagner, puder og sovepose i teltene. Der er maksimum 21 passagerer med på turen, og det kan derfor anbefales at booke plads i god tid. Det er muligt at starte turen i Ayers Rock (efter frokost), men turen slutter altid i Alice Springs.

Turkode: RAA (W03)

Bliv bedre kendt med Uluru Camping Safari.

Har du spørgsmål?

Vores rejsespecialister hjælper dig.

86 20 45 20

Man-fre 08.30 – 16.30

Flere ture og aktiviteter

.