The Ghan Expedition – en rejse gennem Australiens indre

.

Hjem > Ture og aktiviteter > The Ghan Expedition – en rejse gennem Australiens indre
Rejserute - The Ghan expedition – en rejse gennem Australiens indre

Klik på kortet for større format.

The Ghan expedition – en rejse gennem Australiens indre

Flerdagsudflugt

4 dage

Darwin, Katherine, Alice Springs, Coober Pedy, Adelaide.

Afrejse fra Darwin

Udvalgte datoer i perioden april-oktober

Få et tilbud

Denne eksklusive togrejse tager dig med på en ekspedition tværs gennem Australiens indre, i luksuriøse og komfortable omgivelser på det legendariske tog, The Ghan.

Rejsen starter ud i Darwin og 4 dage senere triller I ind i Adelaide – undervejs passerer I nogle af de mest øde og fascinerende steder i hele Australien.

Dag 1: Darwin til Katherine

Rejsen starter på Darwin Rail Station, hvor I bliver indlogeret i jeres private togkupé. Kort efter afgang kan I læne jer tilbage og nyde en lækker frokost i Queen Adelaide Restaurant med udsigt til det storslået landskabet, som gradvist forandre sig. Alle måltider på rejsen er inkluderet i prisen, og tilberedes af de dygtige kokke om bord.

Om eftermiddagen gør I stop ved Katherine Gorge, som er turens første udflugt. I hopper om bord på en båd, der tager jer med ned langs Katherine River og igennem den fascinerende slugt, som repræsentere en yderst interessant og geologisk historie. Her i Nitmiluk National Park har aboriginalske stammer levet i mange tusinde år og I får mulighed for at møde dem og få indblik i deres spændende kultur.

The Ghan.
Glæd dig til mange gode måltider ombord.
Foto: Heather Dinas Photography

Ønsker du at opleve Katherine Gorge fra luften, er det muligt at tilkøbe en helikoptertur som tager jer med over den storslået natur (ikke inkluderet).

Herefter vender I tilbage til The Ghan, hvor en velfortjent middag nydes i togets restaurant imens solen gå ned over den røde Australske bush.

Dag 2: Alice Springs

I vågner op i helt nye omgivelser med en udsigt, som giver en følelse af at være uendelig langt væk hjemmefra. Morgenmaden bliver serveret ombord inden The Ghan ankommer til Alice Springs.

Dagens tur giver jer et særligt indblik i denne meget specielle ørkenby. I kan også gå på opdagelse i Alice springs på egen hånd. Ønsker man at opgradere denne tur, anbefaler vi at man tager med på en flyvetur hen over verdens største monolit, Uluru (Ayers Rock), som ligger ca. 500 km fra Alice Springs (ikke inkluderet).

Alice Springs Telegraph Station.
Middag ved Alice Springs Telegraph Station.

Om aftenen serveres en ægte Ouback Bush Barbeque, som nydes under stjernehimmelen – under deserter vil der komme en astronom og fortælle om stjernerne og planeterne over jeres hoveder.

Efter denne storeslået australske oplevelse vender I tilbage til jeres komfortable togkupér, inden toget forlader Alice springs og fortsætter syd på.

Dag 3: Coober Pedy

Når i har spist morgenmad, stopper toget op midt i ingenmandsland – og her kommer I med på en spændende udflugt til opalbyen Coober Pedy.

Det mest specielle ved denne by er, at over halvdelen af indbyggerne bor under jorden, eftersom at indetemperaturen er konstant høj året rundt. I ly for solens ubarmhjertige stråler, når den steger ørkenlandskabet og temperaturen stiger til mere end 40 grader om sommeren. I Coober Pedy skal i både besøge tunneller, grotter og en kirke under jorden. Frokosten nydes også på en helt unik undergrundsrestaurant.

Coober Pedy.
Et besøg i Coober Pedy er både spændende og lærerigt.
Foto: South Australian Tourism Commission

Efter udflugten i Coober Pedy, vender I tilbage til toget, hvor I skal gør ejer klar til den sidste aften i Queen Adelaide Restaurant og efter den delikate middag kan I dele jeres rejseoplevelser med jeres medrejsende i Outback Explorer Lounge, eller trække jer tilbage til jeres kupé og nyde den sidste aften.

Dag 4: Ankomst Adelaide

I dag har landskabet endnu engang forandret sig dramatisk fra aftenen inden. Det røde bush landskab er byttet ud med grønt og frodigt land. The Ghan triller ind i Adelaide etter morgenmad, og den 2979 kilometer lange ekspedition er kommet til vejs ende.

Vi anbefaler at I tilbringer et par dage i den charmerende by Adelaide, så I har mulighed for at besøge Barossa Valley, som er Australiens verdensberømte vinområde og Kangaroo Island (øen der kendetegnes, som en zoologisk have uden hegn).

Bliv bedre kendt med The Ghan.

Har du spørgsmål?

Vores rejsespecialister hjælper dig.

Man-fre 08.30 – 16.30

Flere ture og aktiviteter

Darwin – Broome

Flerdagsudflugt