Togrejser

Foto: Andrew Gregory

Hjem > Togrejser

Togrejser

Har du lidt ekstra tid til rådighed og lyst til at prøve en oplevelse lidt ud over det sædvanlige, kan vi anbefale en togtur gennem det røde ørkenlandskab i Australien. Der er lange afstande, og rejsen tager tid, men det er en oplevelse for livet!

I Australien kan du opleve to af verdens mest berømte togrejser: fra Det Indiske Ocean i vest til Stillehavet i øst med The Indian Pacific eller The Ghan, som forbinder kontinentet fra syd til nord.

Læs mere:

The Ghan

Indian Pacific

Togrejse i egen vogn

The Ghan.
Restaurantvognen på The Ghan.
Foto: Heather Dinas Photography

The Ghan

The Ghan kører mellem Adelaide og Darwin og er opkaldt efter de afghanske kamelhyrder, som hjalp til med at forbinde landets ydre dele med tog.

Tidligere gik toget fra Adelaide til Alice Springs, men efter store investeringer og meget arbejde, er hele strækket til Darwin i nord blevet tilgængelig. Togturen er næsten 3.000 kilometer lang og går tværs gennem Australiens røde centrum, forbi kvæg- og fårefarme, forbi ældgamle bjergkæder og store saltsletter, til det tropiske sumpområde i nord.

Hvis du ikke ønsker at foretage hele togrejsen, kan du vælge mellem strækningerne Adelaide – Alice Springs og Alice Springs -Darwin eller omvendt. Rejsen fra Adelaide til Alice Springs tager ca. et døgn, og det samme gør turen fra Alice Springs til Darwin. Hvis du ønsker at rejse hele vejen fra Adelaide til Darwin eller omvendt, tager det 3 dage og 2 nætter.

For maksimal komfort anbefaler vi Gold Service eller bedre endnu Platinum Service, hvor alle måltider er inkluderet. Måltiderne serveres i en eksklusiv restaurantvogn, og konceptet sætter sit præg på hele togoplevelsen. Komforten ombord er høj, og der er masser af tid til at reflektere over livet i sin helhed og enkelhed. Og hvis du bliver sulten eller tørstig er redningen ikke langt væk.

Tilbage i kupeen kan du se på naturen og dyrelivet, der passerer forbi udenfor. Kraftige regnskyer kommer og går og efterlader en himmel fuld af kontraster. Et enkelt træ klynger sig til sletten, mens solen er ved at give det golde landskab farve igen. De rejsende fordriver tiden med bøger, hyggelige samtaler eller ved at lade øjnene vandre henover naturen, der farer forbi lige udenfor vinduet. Spejdende rundt i landskabet efter et heldigt syn af en kænguruflok.

Platinum service.
Platinum service på The Ghan.
The Ghan.
Før afrejse med The Ghan.
Foto: Tourism NT/Paddy Pallin
Ghan Expedition.
Middag under stjernene på The Ghan Expedition.

The Ghan expedition

Denne eksklusive togrejse tager dig med på en ekspedition tværs gennem Australiens indre, i luksuriøse og komfortable omgivelser på det legendariske tog, The Ghan.

Indian Pacific

The Indien Pacific forbinder øst- og vestkyst i Australien, og det tager tre hele dage at rejse de mere end 4.000 kilometer på tværs af kontinentet fra Perth til Sydney.

Når toget langsomt ruller ud af stationen, forsvinder alt civilisation, og du har en panoramisk udsigt over Australiens imponerende natur. Du er næsten garanteret at se masser af kænguruer, dingoer, kameler og emuer under rejsen. Og hvad er bedre end at nyde en dejlig middag, mens du ser solen gå ned bag horisonten? Maden ombord er udsøgt, og kænguru er selvfølgelig også på menuen – det kan virkelig anbefales.

Mange vælger at stå af toget eller tage et stop i Adelaide, og her kan du også skifte tog og tage den anden berømte togrejse i Australien – The Ghan. På alle togets stop har du mulighed for at tage med på guidede ture eller vandre rundt på egen hånd. Du bliver hurtigt bekendt med alle de andre medpassagerer, og togturen er ren afslapning for krop og sjæl.

Når I nærmer jer turens afslutning, og har passeret turens højeste punkt i Blue Mountains, kan du begynde at pakke bagagen. For før du ved af det, ruller toget ind på banegården i Sydney, og du har rejst fra Det Indiske Ocean til Stillehavet – på tværs af et ubeskriveligt kontinent.

For den bedste komfort, anbefaler vi klassen Gold Service, hvor alle måltider er inkluderet i prisen. Eller hvad med ekstra luksus på den nye Platinum Service klasse. Måltiderne nydes i en eksklusiv restaurantvogn, som sætter sit præg på hele oplevelsen.

Indian Pacific.
Indian Pacific mellem Sydney og Perth.
Foto: Andrew Gregory
Queen Adelaide Restaurant.
Queen Adelaide Restaurant.

Togrejse i egen vogn

I Australien kan du opleve to af verdens mest berømte togrejser: Fra Det Indiske Ocean i vest til Stillehavet i øst med The Indian Pacific, eller The Ghan som forbinder kontinentet fra syd til nord. Ønsker en helt ekstraordinær oplevelse, kan Australienrejser tilbyder disse togrejser i egen togvogn.

At rejse i egen togvogn er den ultimative togoplevelse, og du kan vælge mellem fire forskellige vogne med forskelligt interiører og design. Der er plads til mellem 6 og 10 personer i en sådan togvogn med soveværelser, badeværelse og separat opholdsstue med store panoramavinduer. Nogle af vognene har også deres eget køkken og spisestue. Mellem måltiderne kan du slappe af og nyde den storslåede udsigt over Australiens imponerende landskab. Hvis du ønsker det, kan der arrangeres udflugter og sightseeing ved stoppestederne (ikke inkluderet).

Når toget langsomt ruller ud af stationen, forsvinder civilisationen, og den australske ødemark udfolder sig uden for dit vindue. Du er garanteret at se masser af vilde kænguruer, dingoer, kameler og emuer på turen. Og hvad lyder bedre end at nyde en dejlig middag, mens du ser solen gå ned bag horisonten? Maden om bord er udsøgt, og kænguru er selvfølgelig også på menuen – det kan virkelig anbefales.

Det tager hele tre døgn at rejse de mere end 4.000 km fra Perth med The Indian Pacific tværs over kontinentet til Sydney og Stillehavet. The Ghan som kører de 3.000 km fra Adelaide til Darwin tager kun to døgn.

Komforten ombord er høj, og der er masser af tid til at reflektere over livet i sin almindelighed og til at betragte naturen og dyrelivet, der passerer forbi udenfor. Kraftige regnskyer kommer og går, og efterlader en himmel fuld af kontraster. Et enkelt træ klynger sig til sletten, mens solen er ved at give det golde landskab farve igen. De rejsende fordriver tiden med bøger, hyggelige samtaler eller med at fortabe sig i den smukke natur lige udenfor vinduerne.

Har du spørgsmål?

Vores rejsespecialister hjælper dig.

Man-fre 08.30 – 16.30