Med lejebil gennem New Zealand

Denne tre ugers roadtrip sørger for at du får set hele landet, med god tid til at udforske spændende byer og landskaber i lejebil.

Foto: Abel Tasman Sea Shuttle

Hjem > Rejseforslag > Rejseforslag New Zealand > Med lejebil gennem New Zealand

Rejseforslag

Med lejebil gennem New Zealand

Rejserute - Med lejebil gennem New Zealand

Højdepunkter

Auckland, Bay of Islands, Coromandel Peninsula, Rotorua, Tongariro, Wellington, Nelson, Franz Josef, Queenstown, Milford Sound, Dunedin, Mt. Cook, Christchurch

Antal dage

24 dage

Afrejse

Året rundt

Rejseform

Rejse på egen hånd

Pris

Fra kr. 37.500 per person hvis I er to, der rejser sammen

Denne tre ugers roadtrip sørger for at du får set hele landet, med god tid til at udforske spændende byer og landskaber i lejebil. Fra Aucklands behagelige klima og storbyliv, til den vilde og storslåede natur på de to øer, som New Zealand består af.

Høje, snedækkede bjerge og dybe fjorde i et kystlandskab, der kan minde om det norske, men med tropiske indslag af palmer, eksotisk dyreliv og betydelig flere soldage end i Norge.

På turen nyder du god mad og drikke og overnatter på kvalitetshoteller. En nøje gennemtænkt rejseplan sørger for, at du får alle de vigtigste seværdigheder med, kombineret med den frihed, det giver at færdes i bil på egen hånd.

Undervejs er det muligt at vælge alternative ruter til nogle af stederne afhængig af, hvad du vil se, og hvor meget af dagen, du vil bruge på kørsel.

Cathedral Cove.
Cathedral Cove på Coromandel Peninsula.
Foto: superjoseph – stock.adobe.com

Fly med Singapore Airlines fra Købehavn til Auckland, hvor du afhenter din lejebil og overnatter til næste dag. En køretur på ca. 230 km nordpå fra Auckland tager dig helt op til den nordligste del af Nordøen, hvor tre dage tilbringes i Paihia. Her ligger der en maritim nationalpark bestående af flere øer med masser af dyreliv. Her ligger også Waitangi, hvor britiske myndigheder i 1840 indgik en fredsaftale med Maori-høvdingene.

Efter opholdet i Paihia går det sydpå igen, til halvøen Coromandel øst for Auckland. Her er der fantastiske muligheder for vandreture og fiskeri i temperert skovlandskab.

Tilbage i indlandet er Rotorua næste stop. Her findes et vulkansk landskab med høj geotermisk aktivitet. Geologien bærer præg af dette med unikke former og farver, gejsere og boblende mudpools.

Turen nærmer sig halvvejs, når du ankommer til Tongariro, hvis landskab havde “rollen” som Mordor i Ringenes Herre-triologien. Her er en række spændende aktiviteter. Lake Taupo byder på muligheder som rafting, windsurfing, vandski og kanotur. På land kan du tage på ridetur eller fiske efter storørred, og den mest dristige kan benytte lejligheden til at springe i faldskærmen eller bungyjump.

Tongariro Crossing.
Planlæg en vandretur over Tongariro Crossing – og få en oplevelse for livet!
Foto: Camilla Rutherford

Den 11. dag på landevejen krydses Cook-strædet med færge for at komme over til Sydøen. Lejebilen afleveres i Wellington og en ny afhentes ved Nelson. Snart kører du langs det rå landskab på vestkysten af Sydøen, som stiger op fra havet og hurtigt tager form af høje, snedækkede fjelde. Turen går igennem Hokitika, en landsby med kun nogle få tusind indbyggere, men rig på både kultur og historie.

Fra gletcher-vandring i Glacier Region går det videre til Queenstown. Byen ligger langs bredden af Lake Wakatipu, omkrandset af bjerge. Dette er en yndet destination for ekstremsport og udendørsaktiviteter. Mount Cardrona, lige udenfor byen, er hjemsted for et alpinanlæg. Ellers er det nok at vælge imellem, fx rafting, faldskærmsudspring og bungyjump. Eller lidt mindre dristige aktiviteter som ridning, bådtur eller vandretur i skove og bjerge.

Queenstown.
Queenstown.
Foto: FiledIMAGE – stock.adobe.com

Næste stop er ved udkanten af nationalparken med det selvforklarende navn Fiordland National Park. Dette er New Zealands største nationalpark. Ved fjorden Milford Sounds venter et ikonisk skue, når bjerget Mitre Peak rejser sig 1.692 meter op af havet. Cirka 400 km mod øst kommer du til Dunedin. Denne kystby bærer præg af at være universitetsby, hvor halvdelen af indbyggerne er studerende, som medfører et pulserende byliv. Omgivelserne er naturskønne med en lille fjord, som bugter sig ind i hjertet af bycentrum.

På strækningen fra Dunedin til Mount Cook er der masser af fiskemuligheder, især nær Omarama. Enorme ørreder kan medføre fiskehistorier udover det sædvanlige. På ruten fra Cook Region til Christchurch ligger søerne Lake Tekapo og Lake Pukaki, der er dannet af vand fra gletschere, som giver vandet en særlig turkisgrøn farve.

Christchurch.
Christchurch er sidste stop.
Foto: WitR – stock.adobe.com

Christchurch er sidste stop efter at have rejst på kryds og tværs i skønne New Zealand. Christchurch er en by af historisk betydning og med et tydelig britisk særpræg. Det siges, at indbyggerne er mere engelske end englænderne selv. Christchurch har lagt sig i selen for at blive et eftertragtet besøgsmål på Sydøen og et fint sted at afslutte tre eventyrlige uger på landevejen. Lejebilen returneres umiddelbart før den korte flyrejse tilbage til Auckland begynder. Herfra fortsætter rejsen videre til Danmark.

Pris

pakke 1

Fra kr. 37.500

Economy Class på fly

Pris per person hvis I er to, der rejser sammen

Send forespørgsel

pakke 2

Kontakt os for pris

Business Class på fly

Pris per person hvis I er to, der rejser sammen

Send forespørgsel

pakke 3

Kontakt os for pris

First Class på fly

Pris per person hvis I er to, der rejser sammen

Send forespørgsel

Rejsefakta

Afrejse

København

Højdepunkter

Auckland, Bay of Islands, Coromandel Peninsula, Rotorua, Tongariro, Wellington, Nelson, Franz Josef, Queenstown, Milford Sound, Dunedin, Mt. Cook, Christchurch

Prisen inkluderer

  • Fly København-Auckland t/r på økonomiklasse med Singapore Airlines
  • Indenrigsfly på økonomiklasse Christchurch-Auckland med Air New Zealand
  • Flyafgifter og skatter jfr. dagskursen
  • 21 overnatninger i løbet af køreturen.
  • Lejebil i 22 dage fra Auckland til Christchurch.

Prisen inkluderer ikke

  • Rejse- og afbestillingsforsikring
  • Personlige udgifter
  • Drikkevarer og måltider, der ikke fremgår af rejsebeskrivelsen.
  • Evt. drikkepenge til lokale guider og chauffører

Øvrig information

Rejsen kan udvides eller justeres efter jeres ønsker. Stop i Singapore tilladt i begge retninger.

Turkode

64375

NB! Rejseforslaget kan justeres

Du kan naturligvis få rejsen som den er sat op her. Du kan også fortælle os hvad du ønsker, både hvad angår oplevelser, standard og rejselængde, så vi kan komme med et forslag der passer til dig og dit budget.

Få et tilbud

Udfyld skemaet og få et uforpligtende tilbud.

En af vores rejsespecialister vil herefter kontakte dig for at få en nærmere snak om rejsen.

Få et tilbud

Ved indsendelse af dette skema accepterer du vores persondatapolitik.

Har du spørgsmål?

Vores rejsespecialister hjælper dig.

Man-fre 08.30 – 16.30

Se også

New Zealand

18 dage

Fra kr. 37.500

New Zealand

20 dage

Fra kr. 64.500