Søg
Generic filters
Vælg en side

New Zealand

New Zealand er kendt for at være et rent og naturskønt land, med høje bjerge, brusende floder og dybe fjorde.

Læs videre

New Zealand

Vores mest populære rejser i New Zealand

Kør selv fra Auckland til Christchurch

18 dage │ Fra kr. 28.900 per person

Undervejs oplever du først og fremmest storslået natur, men også byer af historisk betydning, spændende kultur og et enormt udbud af outdoor aktiviteter for enhver smag.

New Zealand in style

17 dage │ Fra kr. 117.000 per person

Dette er rejsen for dig, som ønsker det allerbedste, både når det kommer til oplevelser og overnatningssteder.

Med lejebil gennem New Zealand

24 dage │ Fra kr. 29.900 per person

Denne tre ukers roadtrip sørger for at du får set hele landet, med god tid til at udforske spændende byer og landskab i lejebil.

Oplev New Zealand

20 dage │ Fra kr. 52.700 per person

Denne tur giver dig mulighed for at opleve hele landet i en behagelig bus med egen turguide.

Bliv klogere på New Zealand

New Zealand er kendt for at være et rent og naturskønt land, med høje bjerge, brusende floder, dybe fjorde og en lang række turistmål. På nogle måder ligesom Norge, måske, men samtidig anderledes på så mange andre områder.

Noget af det som adskiller New Zealand fra Norge, er bambus og svajende palmer, lange hvide sandstrande, spruttende gejsere og aktive vulkaner. Maorierne kalder landet Aotearoa, som betyder “landet under den lange hvide sky”. For ikke så mange år siden var New Zealand nærmest afskåret fra resten af verden – et eksotisk land på den anden side af kloden. Længere væk fra Danmark end New Zealand er det ikke muligt at rejse. I så fald er du på vej hjem igen.

Klimaet er noget bedre på Nordøen, simpelthen fordi den ligger nærmere ækvator. Længst mod nord er klimaet subtropisk, mens man længst mod syd på Sydøen finder subarktiske forhold i bjergene. Uanset hvad skinner solen mere i New Zealand end herhjemme, og de bedste steder har i gennemsnit 2400 solskinstimer om året.

På disse sider finder du mere information om New Zealand og hvad vi kan tilbyde på din rejse.

En rejse til New Zealand er noget alle bør opleve. Det bliver garanteret en oplevelse for livet!

New Zealand er et ungt land, både geologisk og befolkningsmæssigt. Det er det sidste store beboelige område i verden som blev opdaget.

Maorierne var de første som kom til New Zealand. De kom antageligt fra øerne i Polynesien, og navigerede efter havstrømme og stjernerne. Den første europæer som ankom var hollænderen og opdageren Abel Tasman i 1642. Derefter tog det 127 år før Captain James Cook tog turen, og franskmændene snusede også til New Zealand i en periode før briterne tog greb og lavede en aftale med de lokale om at landet skulle blive britisk koloni. Aftalen blev kaldt Treaty of Waitangi, og blev signeret 6. februar 1840, og denne dato er fortsat New Zealands nationaldag.

I 1860’erne blev maorierne på Nordøen presset af europæiske bosættere til at sælge land, noget som førte til en 20 år lang krig. Meget af maoriernes land blev konfiskeret i løbet af disse 20 år. I mellemtiden blomstrede bosættelsen på Sydøen. Store fårebrug blev etableret, og der blev fundet guld i Dunedin i 1861, noget som gjorde byen til New Zealands største.

I 1870’erne kom der mange nye britiske tilflyttere, jernbaner blev bygget og byerne voksede. På denne tid startede også eksporten af kød, smør og ost til Storbritannien. Ikke så mange år senere, i 1893, blev New Zealand det første land i verden som gav kvinder stemmeret.

I 1907 blev New Zealand en uafhængig nation, men de er fortsat en del af Commonwealth, med dronning Elizabeth II som symbolsk overhoved.

Den nuværende statsminister hedder Jacinda Ardern, og da hun blev valgt i 2017 blev hun samtidig en af verdens yngste regeringschefer i en alder af 37 år.

New Zealand har ca. 5 millioner indbyggere. Over 75 % af befolkningen bor på Nordøen, hvor Auckland er den største by med en tredjedel af den totale befolkning. De andre hovedbyer er Wellington, Christchurch og Hamilton hvor en stor andel af befolkningen bor.

New Zealændere er venlige og jordnære, og kaldes uformelt for “kiwier”. Landet er gennem historien blevet påvirket af kulturer fra maorierne, Europa, Stillehavet og Asien, og befolkningen er et smeltedigel af alle disse kulturer.

New Zealændere elsker friluftsliv og udendørs aktiviteter, og sætter stor pris på at udnytte den fantastiske natur ligesom vi gør det. Vandreture i skovene, bjergene og på strandene er populært, det samme er camping og fiskeri. Med så meget kystlinje er det ikke sært at mange er glad for aktiviteter knyttet til vandet, og det anslås at næsten 15% af alle familier ejer en båd.

Det unikke og multikulturelle samfund gør at mange kiwier omfavner den urbane livsstil, med trendy kaffebarer, spændende kulinariske smagsoplevelser, mode og kunst. Samtidig er jordbrug en vigtig del af livet for mange af dem som bor uden for byerne, og New Zealand er en stor eksportør af blandt andet uld, kød, mejeriprodukter, frugt og vin.

Af kendte personligheder fra New Zealand kan vi nævne regissøren af Ringenes Herre-trilogien, Sir Peter Jackson, og ikke mindst Sir Edmund Hillary som sammen med sin sherpa Tenzing Norgay var den første til at bestige Mount Everest i 1953.

New Zealand ligger i den sydvestlige del af Stillehavet i verdensdelen Oceanien. New Zealand består af to hovedøer: Nordøen og Sydøen. Den største af disse er Sydøen, som er verdens 12. største ø. Øerne skilles af Cook strædet, som på det smalleste er ca. 25 kilometer bredt.

New Zealand ligger på ildringen (jordskælvszonen som går rundt i hele Stillehavet), og landet har mange vulkaner, specielt på Nordøen. New Zealand har tilmed omkring 600 mindre øer. Den største af disse er Rakiura Island, også kendt som Stewart Island.

Hovedbyerne i New Zealand er Auckland, Christchurch, Wellington, Hamilton og Tauranga. Mere en halvdelen af befolkningen i New Zealand bor i disse fem byer.

Flere fakta om New Zealand:
– Det højeste bjerg i New Zealand er Aoraki (Mount Cook), på 3 724 meter over havet.
– New Zealands største og længste gletscher er Tasman-gletscheren på Sydøen.
– Lake Taupo er New Zealands største indsø, og ligger på Nordøen.
– Wellington er verdens sydligste hovedstad.

New Zealand har et rigt dyreliv, og enkelte havdyr og flagermus findes kun her. Næsten halvdelen af alle hval- og delfinarter lever i eller omkring New Zealand. Spermacethvaler, spækhuggere og pukkelhvaler, samt delfiner lever langs kystlinjen, og her findes også flere pingvinarter end i noget andet land.

Spermacethvaler kan ses hele året langs kysten ved Kaikoura på Sydøen. Delfiner kan bedst ses i Bay of Islands på Nordøen.

Nationalfuglen er kiwi-fuglen, som kun findes i New Zealand og som kendetegnes ved at den ikke kan flyve.

Se New Zealands højdepunkter

Kort

Første tur til New Zealand?

Nedenfor finder du 3 rejseforslag, som inkluderer mange af landets højdepunkter. Vi skræddersyr alle rejser fra bunden, så hvis du har ønsker til oplevelser, der ikke er nævnt i rejseforslagene, er det bare at sige til, så udarbejder vi dit tilbud ud fra disse.

Mt Nicholas High Country Farm.

Med lejebil gennem New Zealand

Denne tre ugers roadtrip sørger for at du får set hele landet, med god tid til at udforske spændende byer og landskab i lejebil.

Oplev et maorishow i Rotorua.

Oplev New Zealand

Denne tur giver dig mulighed for at opleve hele landet i en behagelig bus med egen turguide.

Eichardt’s Private Hotel

New Zealand in style

Dette er rejsen for dig, som ønsker det allerbedste, både når det kommer til oplevelser og overnatningssteder.

Vejret i New Zealand

New Zealand er et stort land med forskellige klimatiske forhold. Landet strækker sig over flere klimabælter, fra det subtropiske på øerne i nord til det subarktiske i bjergene i syd.

Bliv inspireret

Queenstown er smukt beliggende ved majestætiske bjerge.

10 eventyrlige steder du må opleve i New Zealand

Drømmer du om at rejse rundt i New Zealand, men er usikker på hvilke steder du skal besøge?

Great Walks New Zealand.

Fantastiske vandreture på New Zealand

Ingenting kan sammenlignes med den storslåede natur på New Zealand. Vandreturene er meget populære og kan tilpasses i flere længder og varianter.