Sydney til Brisbane: Roadtrip langs østkysten

Foto: Tourism Australia

Hjem > Kør selv > Sydney til Brisbane: Roadtrip langs østkysten
Kør selv - Sydney til Brisbane: Roadtrip langs østkysten

Klik på kortet for større format.

Sydney til Brisbane: Roadtrip langs østkysten

Kør selv

7 dage

Sydney, Hunter Valley, Port Stephens, Coffs Harbour, Byron Bay, Gold Coast, Brisbane

Afrejse fra Sydney

Hele året

Få et tilbud

Kyststrækningen mellem storbyerne Sydney og Brisbane er perfekt til en uges roadtrip. Undervejs vil i lære det ægte og autentiske Australien at kende.

Dag 1: Sydney til Hunter Valley (247 km)

På vejen nordpå kan i overveje at gøre et stop i havnebyen Newcastle. Hunter Valley er Australiens ældste vinregion og berømt for druetyperne Semillon og Syrah. Flere af vinhusene byder besøgende velkommen til rundvisning, vinsmagning og en bedre frokost. Disse er ofte familiedrevne gennem generationer og guiderne giver et unikt indblik i historie, kultur og druernes vej fra høst til dyrebare dråber. Udover vin rejser folk hertil for de gode restauranter.

Dag 2: Hunter Valley til Port Stephens (100 km)

Port Stephens har et enormt, naturligt havnebassin omgivet af hele 26 strande. Hvis i ikke vil bruge hele dagen på en af ​​disse, er der gode vandrestier i området. Der er mange operatører, der tilbyder krydstogter i øgruppen med forskellige temaer, lige fra en romantisk sejltur med picnic til hvalsafari og svømning med delfiner.

Dag 3: Port Stephens til Coffs Harbour (418 km)

I kører langs kystvejen videre til Coffs Harbour. Turen tager omkring fire timer, og i kommer forbi adskillige små kystbyer, søer, regnskove og flotte udkigssteder. Rejsen har indtil videre ført dig fra den tempererede klimazone ind i det subtropiske, hvilket er mærkbart i det naturlige landskab såvel som luftfugtigheden.

Gennem historien har både træinistrien og bananplantagerne været nøgle-virksomheder i Coffs Harbour, men byen med ca. 80.000 indbyggere er i dag primært en ferieby. Forlystelsesparken Big Banana er et kendt vartegn, og lidt inde i landet er der en regnskov med vandremuligheder.

Dag 4: Coffs Harbour til Byron Bay (240 km)

Byron Bay havde sin storhedstid i slutningen af ​​1800-tallet, drevet af guldminedrift og træinistrien. Så fulgte en periode som en søvnig lille by med kun et par tusinde fastboende. I løbet af 1990’erne blev stedet aktuelt igen, da surfere og kunstnere forelskede sig i den lille by med naturskønne omgivelser og en perfekt surfstrand. Surfingkulturen og kunstnermiljøerne gav byen et trendy præg, som derefter tiltrak berømtheder og hipstere. I dag er Byron Bay en fascinerende smeltedigel og meget anderledes end typiske australske småbyer.

Dag 5: Byron Bay

En tur til Main Beach og det ikoniske fyrtårn bør være på dagsordenen for denne heldag i Byron Bay. Kunstinteresserede kan boltre sig på gallerier og gademarkeder, hvis en surflektion på stranden ikke frister. På den gastronomiske scene udmærker Byron Bay sig også, med et klart fokus på kortrejste, økologiske og innovative fødevarer i restauranterne. Bliv ikke overrasket, hvis tjeneren, der serverer morgenmad, fortæller jer navnet på hønen, der har lagt æggene.

Dag 6: Byron Bay til Gold Coast (92 km)

Kontrasten mellem Byron Bay og urbane Gold Coast er slående. Med sin lange række af skyskrabere langs strandpromenaden bliver Gold Coast ofte kaldt Australiens svar på Miami. Bydelen Surfers Paradise bør opleves med sine bilfri shoppinggader, gode shoppingmuligheder og livligt natteliv.

Dag 7: Gold Coast til Brisbane (79 km)

Rejsen nærmer sig sin afslutning i Brisbane, der med sine godt to millioner indbyggere er Australiens tredjestørste by. Brisbane-floden snor sig gennem byens centrum og langs flodbredden er der hyggelige grønne områder med caféer, restauranter og den sandede South Bank-strand midt i byens centrum. Blandt de mange andre attraktioner, Brisbane har at byde på, finder i et hav af museer, vandlande, forlystelsesparker og Lone Pine Koala Sanctuary.

Har du spørgsmål?

Vores rejsespecialister hjælper dig.

Man-fre 08.30 – 16.30

Flere spændende køreruter

Cradle Mountain.
Kør selv
Tasmanien er et rejsemål, der bliver mere og mere populært, og med en lejebil har du mulighed for at udforske byerne, naturen og seværdighederne i eget tempo.
Læs det hele
Delfin i Monkey Mia.
Kør selv
Vestaustraliens kyst er et landskab fuld af kontraster, hvor outbacken møder kysten, og helt perfekt til en roadtrip.
Læs det hele