Oplev Vestaustraliens skjulte perler

Foto: Tourism Western Australia

Hjem > Kør selv > Oplev Vestaustraliens skjulte perler
Kør selv - Oplev Vestaustraliens skjulte perler

Klik på kortet for større format.

Oplev Vestaustraliens skjulte perler

Kør selv

6 dage

Perth, Margaret River, Cape Leeuwin, Pemberton, Denmark, Albany

Afrejse fra Perth

Hele året

Få et tilbud

I regionen syd for Perth venter fantastisk mad og vin, store naturoplevelser og et historisk sus fra kolonitiden. Destinationerne ligger lidt uden for hovedstrømmen af turister, og i kan planlægge aktiviteterne fra dag til dag efter jeres egne ønsker og præferencer.

Dag 1: Perth til Margaret River (270 km)

Turen går sydpå fra storbyen Perth og de urbane omgivelser skifter til landlige. Efter 170 kilometer passerer i Bunbury, hvor det er muligt at komme med på et delfincruise og besøge byens akvarium. Lidt længere mod syd kører i gennem Busselton, som har et undervandsobservatorium, hvor i kan se det marine liv udfolde sig fra orkesterområdet.

Dag 2: Margaret River

Denne del af det vestlige Australien har hav på tre sider og et klima tæt på det, der findes i det nordlige Middelhav. Det er også hjemsted for nogle af Australiens mest berømte vinproducenter.

Er i interesseret i vin og ønsker en rundvisning og smagning på vinmarker, er det muligt at parkere bilen og komme med på en dagstur med chauffør. Et typisk program består af besøg på tre-fire vingårde med en bedre frokost undervejs. I besøger både store og små producenter og får et unikt indblik i hele processen fra vin til færdigt produkt.

Alternativt er bilen praktisk, når man udforsker Margaret River-regionen. Afstandene er så store, at man har brug for en bil, men heller ikke større, end at det meste er inden for en halv times kørsel. Landskabet langs kysten er varieret og perfekt til vandreture. På de postkortsmukke strande er der også gode surfmuligheder for både begyndere og mere erfarne surfere.

Dag 3: Margaret River til Pemberton (187 km)

Tag en lille afstikker til Cape Leeuwin Lighthouse på vejen. Vel fremme i Pemberton kan i se frem til at gå en tur i urskoven blandt majestætiske Karri-træer, som er blandt verdens højeste træer. Den ældste af dem havde allerede stået der i 100 år, da den engelske navigatør James Cook ankom til Australien i 1770.

Dag 4: Pemberton til Albany (240 km)

Rejsen fortsætter sydpå, indtil i rammer havet og følger kystvejen videre til Albany. Undervejs kan i gøre et stop i Northcliffe, som har en skulpturpark af statuer udskåret fra enorme træstammer. I kører også gennem den idylliske ferieby med det klingende navn Denmark, som har smukke strande med fascinerende klippeformationer.

Dag 5: Albany

Albany har en spændende kolonihistorie, der strækker sig tilbage til de første bosættelser, der blev etableret i 1826. Meget af den originale arkitektur er intakt og i havnen ligger en kopi af sejlskibet Brig Amity, som bragte de første europæere hertil. Amity Trail er en byvandring, der tager en halv time, hvor man både får set Brig Amity og de historiske bygninger fra kolonitiden.

Byen har omkring 35.000 fastboende og et godt udvalg af restauranter, som kan forkæle sig med lokale råvarer fra havet og det omkringliggende landbrug. Fra juni til oktober er der rigtig gode muligheder for at se pukkelhvaler på hvalsafari. På deres rejse mellem verdenshavene samles pukkelhvalerne i farvandet ud for Albany, hvor de leger og socialiserer. Der er også vandrestier gennem det smukke og varierede naturlandskab langs kysten.

Dag 6: Albany til Perth (420 km)

Ved at køre motorvejen tilbage til Perth bruger i knap fem timer i effektiv køretid. Et af de steder, der er værd at stoppe undervejs, er Stirling Range National Park. Det er en bjergkæde, der strækker sig op til 1000 meter over havets overflade og det eneste sted i det vestlige Australien, hvor der kan falde sne om vinteren. Her er der afmærkede vandrestier op til et udsigtspunkt med en fantastisk udsigt over nationalparken. De korteste er omkring halvanden kilometer hver vej, med en stejl stigning på vej op til toppen.

I Kojonup, der ligger cirka halvvejs til Perth, kan i besøge Kodja Place for at lære mere om livet for både de første europæiske bosættere i regionen, såvel som de aboriginer, som har boet her i mange tusinde år.

Har du spørgsmål?

Vores rejsespecialister hjælper dig.

Man-fre 08.30 – 16.30

Flere spændende køreruter

Britz og Kata Tjuta.
Kør selv
Dette roadtrip fra Adelaide til Darwin byder på essensen af ​​Australien og bliver et minde for livet! Store oplevelser og store kontraster venter, når i krydser Australien fra syd til nord.
Læs det hele
Delfin i Monkey Mia.
Kør selv
Vestaustraliens kyst er et landskab fuld af kontraster, hvor outbacken møder kysten, og helt perfekt til en roadtrip.
Læs det hele