New Zealand: Nordøen på 7 dage

Foto: Erik_AJV - stock.adobe.com

Hjem > Kør selv > New Zealand: Nordøen på 7 dage
Kør selv - New Zealand: Nordøen på 7 dage

Klik på kortet for større format.

New Zealand: Nordøen på 7 dage

Kør selv

7 dager

Auckland, Rotorua, Taupo, Napier, Tongariro, Matamata, Waitomo

Afrejse fra Auckland

Hele året

Få et tilbud

New Zealands unikke og varierede natur er fokus på denne tur på Nordøen. Undervejs vil der være store kontraster lige fra det grønne og frodige kystlandskab til Rotoruas “månelandskab” med synlig geotermisk aktivitet.

Dag 1: Auckland til Rotorua (230 km)

I lægger metropolen Auckland bag jer og kører gennem landbrugsjord og skov på vej sydpå. Når i nærmer jer Rotorua, kan i forvente både skyer af damp fra jordens indre og iften af ​​svovl.

Dag 2: Rotorua

Rotorua er kendt for sin geotermiske aktivitet med gejsere, boblende mudder og varme kilder. En fantastisk måde at opleve dette unikke sted på er Waimangu Experience, hvor i kan se de underjordiske kræfter i aktion. Det er en halvdagsudflugt med en vandretur i nationalparken og en sejltur på Rotomahana-søen.

Rotorua er også Maori-hovedstaden, hvor i kan lære den oprindelige befolknings traditioner og kultur at kende. For et nærmere indblik i maorikulturen kan i om aftenen deltage i Cultural Performance & Hangi, som består af både en kulturel forestilling og en middagsbuffet tilberedt på traditionel maori-manér.

Dag 3: Rotorua til Napier (219 km)

På vej til Napier på østkysten kommer i forbi Lake Taupo, der er New Zealands største sø. Her kan i overveje at stoppe til Taupo Classics Combo, som er en tre-timers udflugt med en kombination af katamaran og speedbåd.

Napier er en charmerende kystby med 65.000 indbyggere. Byen ligger i Hawke’s Bay-regionen, som er et yndet rejsemål for mad- og vinentusiaster. Her kan i forvente kort afstand gourmetmad på de mange gode restauranter, og omkringliggende vinmarker kan besøges til rundvisning, smagning og frokost. Også værd at tage i er den botaniske have, Marine Parade og New Zealands største akvarium.

Dag 4: Napier til Tongariro (208 km)

Næste stop er Tongariro National Park, som roligt kan siges at være en kontrast til de vinstokke og frodige kystlandskab, i rejser fra. Dette er et helt unikt vulkanlandskab med smaragdgrønne søer og hvad der ligner karakteristiske månekratere. Her blev flere scener i Ringenes Herre-film optaget, primært hovedpersonen Frodos rejse gennem de ugæstfrie egne på vej til Mordor.

Dag 5: Tongariro til Matamata (200 km)

Rejsen fortsætter videre nordpå til endnu et lille stykke af Ringenes Herre. Uden for den lille by Matamata ligger Hobbiton – den fiktive landsby i “the Shire” fra både Ringenes Herre-trilogien og Hobbitten-filmene. Efter optagelserne blev filmsettet med de karakteristiske Hobbit-huse og idylliske omgivelser bevaret som en turistattraktion.

Dag 6: Matamata

I Hobbiton kan i vælge mellem forskellige rundvisninger på filmsættet, der varer fra to til fire timer, med eller uden mad serveret undervejs. Restauranten, der går under navnet Green Dragon Inn i filmene, hedder Shire’s Rest Café. Her kan i spise frokost, Evening Banquet og selvfølgelig serveres der også Second Breakfast, når i nu er i Hobbitland.

Dag 7: Matamata til Auckland via Waitomo (292 km)

Fra Matamata kører i mod vest og er i Waitomo efter cirka en time. Her finder et sjældent naturfænomen sted inde i de underjordiske huler. Glødeorm hedder Sankthansorm på dansk. Det er en ret almindelig fluelarve, men i mørke begynder de at lyse gennem en kemisk reaktion. De er på størrelse med spidsen af ​​en tændstik, men rigtig mange og sammen skaber de et magisk lysshow på loftet og væggene inde i hulerne. Det hele fortoner sig som en stjernehimmel i miniature.

Adgang til grotterne sker via rejsearrangører, der tilbyder guidede ture i små grupper, alle med en guide, der sørger for sikkerheden. Kom med i en båd, der stille glider ned i vandet i bunden af ​​hulerne, eller en mere adrenalinfyldt variant med en kombination af underjordisk rafting og ziplining.

Efter besøget i Waitamo kører i nordpå og bruger et par timer på vejen, inden i er tilbage i Auckland.

START PLANLÆGNINGEN AF DRØMMEREJSEN

Flere spændende køreruter

Mad og vin i New Zealand.
Kør selv
På denne roadtripen fra Auckland til Christchurch får dere oppleve både anerkjente vindistrikter og New Zealands fascinerende natur.
Læs det hele
Queenstown.
Kør selv
I løbet af seks dage på landevejen vil i opleve Sydøens barske og unikke naturlandskab, hvor bjerge, skove, hav og gletsjere mødes.
Læs det hele