New Zealand: Nordøen og Sydøen på 12 dage

Foto: komkrity - stock.adobe.com

Hjem > Kør selv > New Zealand: Nordøen og Sydøen på 12 dage
Kør selv - New Zealand: Nordøen og Sydøen på 12 dage

Klik på kortet for større format.

New Zealand: Nordøen og Sydøen på 12 dage

Kør selv

12 dager

Auckland, Rotorua, Taupo, Napier, Wellington, Blenheim, Kaikoura, Mount Cook, Queenstown, Dunedin, Christchurch

Afrejse fra Auckland

Hele året

Få et tilbud

På denne rundrejse kommer i til at opleve det bedste af hele New Zealand fra nord til syd. Undervejs venter majestætisk og varieret natur, hyggelige småbyer, livlige storbyer og oplevelseri ikke finder andre steder i verden. Rejsen er forberedt med tilpas lange etaper mellem destinationerne og nogle hele dage samme sted.

Dag 1: Auckland til Rotorua (235 km)

Fra Auckland tager i mod syd. Halvvejs til Rotorua kører i gennem Hamilton, som er New Zealands fjerdestørste by. Et par kilometer efter Hamilton er det muligt at tage en afstikker til Hobbiton – et af filmens kulisser til Ringenes Herre-trilogien og en meget populær turistattraktion.

Dag 2: Rotorua

Allerede da i nærmede jer Rotorua dagen før, bemærkede i sikkert både underjordisk damp og lugten af ​​svovl. Regionen er kendt for geotermisk aktivitet med gejsere, boblende mudder og varme kilder. Dette er også Maori-hovedstaden, hvor i kan opleve de oprindelige folks traditioner og kultur, som er bedre bevaret her end noget andet sted i landet. En god måde at runde dagen af ​​i Rotorua er Maori Hangi Dinner & Concert, hvor i får serveret både kulturelle indslag og middag tilberedt på traditionel maori-maner.

Dag 3: Rotorua til Napier (219 km)

Dagens etape tager omkring tre timer i effektiv kørsel. Undervejs kommer i forbi Lake Taupo, som er New Zealands største sø. Her kan i overveje at gøre et stop og deltage i Taupo Classics Combo for at opleve mere af dette naturskønne område.

Dag 4: Napier

Napier ligger på østkysten i et af New Zealands mange kendte vinområder. Byen har 65.000 indbyggere og et stort udvalg af gode restauranter. Det er en charmerende by med spændende arkitektur og kunstneriske træk i bybilledet. Andre attraktioner er Botanic Gardens, Marine Parade og New Zealands største akvarium.

Dag 5: Napier til Wellington (315 km)

I forlader Stillehavets kyst og kører mod sydvest. Cirka fire timer senere ankommer i til Wellington med udsigt over Tasmanhavet. Hovedstaden har en kompakt bymidte med en hyggelig havnepromenade, førsteklasses restauranter og kulturelle seværdigheder. Nationalmuseet Te Papa kan bestemt anbefales, og når dagen bliver til aften, er der både indendørs og udendørs teaterforestillinger.

Dag 6: Wellington – Picton – Blenheim (28 km)

Færgen tager tre en halv time fra Wellington til Picton på Sydøen. Fra Picton er der kun en kort køretur til Blenheim. I er nu i Marlborough-regionen, som er både naturskøn og berømt for vindruen Sauvignon Blanc. Ved flere af vinmarkerne er det muligt at tage på en guidet tur og følge druernes vej fra vinstokkene til ædle dråber.

Dag 7: Blenheim – Kaikoura – Christchurch (316 km)

Rejsen fortsætter sydpå langs Sydøens østkyst. Undervejs kommer i forbi flere udsigtspunkter og små byer. Halvvejs til Christchurch kører i gennem Kaikoura, som er et af verdens bedste steder til hvalsafari. Her er der også et fascinerende landskab, hvor bjergene møder kysten. Toppen af ​​Mount Manakau er 2.600 meter høj og kun omkring en kilometer fra havet. Kaikoura har også gode restauranter med særligt fokus på kortdistance fisk og skaldyr.

Dag 8: Christchurch til Aoraki, Mount Cook (332 km)

Næste stop er Aoraki National Park, hvor Mount Cook ligger. Dette er New Zealands højeste bjerg med sine 3.724 meter over havets overflade. Ved ankomsten til Aoraki kan i komme med på en guidet bådtur på Lake Pukaki med en fantastisk udsigt over bjerget og Tasman-gletsjeren. Anslå en fire timers kørsel fra Christchurch.

Dag 9: Mount Cook til Queenstown (262 km)

Queenstown ligger i højlandet på Sydøen og har et klima, der minder om Norge og Sverige, med tydelige årstider og skiløb om vinteren. Byen er en kendt destination for alle former for ekstremsport som alpint skiløb, faldskærmsudspring, bungeejump, mountainbike, bjergbestigning og rafting, for at nævne nogle af de mange muligheder.

Dag 10: Queenstown

Hele dagen er til fri afbenyttelse i Queenstown. Giver ovennævnte aktiviteter for meget adrenalin, så er der også gode vandremuligheder til fods, på cykel/elcykel eller til hest. Byens centrum er lille og overskueligt med et godt udvalg af caféer og restauranter.

Dag 11: Queenstown til Dunedin (286 km)

Køreturen til Dunedin på østkysten tager tre en halv time gennem bjerge, skove og landbrugsjord. Dunedin er den næststørste by på Sydøen med 123.000 indbyggere. Byen har en rig historie, der går tilbage til guldfeberen i sidste halvdel af det 19. århundrede og fascinerende arkitektur fra samme tidsalder. Dyrelivet på Otago-halvøen er også værd at se, herunder pingviner og albatrosser.

Dag 12: Dunedin til Christchurch (363 km)

Efter jeres ophold i Dunedin kører i nordpå langs kysten med kurs mod Christchurch. Et dejligt sted at stoppe undervejs er Oamaru, der ligesom Dunedin er en arkitektonisk rejse tilbage til den victorianske æra i det 19. århundrede.

GØR DRØMMEREJSEN TIL VIRKELIGHED

Flere spændende køreruter

Queenstown.
Kør selv
I løbet af seks dage på landevejen vil i opleve Sydøens barske og unikke naturlandskab, hvor bjerge, skove, hav og gletsjere mødes.
Læs det hele
Mad og vin i New Zealand.
Kør selv
På denne roadtripen fra Auckland til Christchurch får dere oppleve både anerkjente vindistrikter og New Zealands fascinerende natur.
Læs det hele