New Zealand for mad- og vinentusiaster

Foto: THL

Hjem > Kør selv > New Zealand for mad- og vinentusiaster
Kør selv - New Zealand for mad- og vinentusiaster

Klik på kortet for større format.

New Zealand for mad- og vinentusiaster

Kør selv

7 dager

Auckland, Rotorua, Napier, Wellington, Blenheim, Kaikoura, Christchurch

Afrejse fra Auckland

Hele året

Få et tilbud

På dette roadtrip fra Auckland til Christchurch vil i opleve både kendte vinområder og New Zealands fascinerende natur. Destinationerne er nøje udvalgt med henblik på mad- og vinoplevelser fra øverste hylde.

Dag 1: Auckland til Rotorua (230 km)

Rejsen starter i Auckland, og køreturen til Rotorua tager omkring to en halv time.

At tage svævebanen op til Skyline Restaurant på Mount Ngongotaha giver jer en spektakulær udsigt over Rotorua. Byen er kendt for sit karakteristiske naturlandskab, præget af høj geotermisk aktivitet i form af gejsere, varme kilder og boblende mudder. Rotorua er også hovedstaden for det oprindelige maorifolk, hvor deres kultur og traditioner er bevaret. For at lære Maori-kulturen bedre at kende, anbefaler vi Maori Hangi Dinner & Concert om aftenen, hvor i får serveret både kulturelle indslag og middag tilberedt på traditionel maori-manér.

Dag 2: Rotorua til Napier (219 km)

Køreturen videre til Napier tager omkring tre timer, og undervejs passerer i Lake Taupo, som er New Zealands største sø. Napier er en kystby i Hawke’s Bay-regionen og en yndet destination for både mad- og vinentusiaster. Her dyrkes druesorterne Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah og Malbec til rødvinsproduktion samt Chardonnay og Sauvignon Blanc til hvidvin.

Dag 3: Napier

Napier er en charmerende by med spændende arkitektur og kunstneriske træk i bybilledet. Værd at bemærke er den botaniske have, Marine Parade og New Zealands største akvarium.

Et godt tip er at starte dagen med rundvisning, frokost og vinsmagning på Church Road Winery, som er en af ​​landets ældste og mest traditionelle vinproducenter. Her kan i komme med på “Behind the Scenes Tour” og se, hvordan de ædle dråber bliver til.

Dag 4: Napier til Wellington (350 km)

I dag krydser i New Zealand fra øst til vest og ender i Wellington. Hovedstaden ender ofte i skyggen af ​​det større og bedre kendte Auckland, men mange newzealændere vil skrive under på, at Wellington overgår Auckland på den kulinariske trone. Ellers er Wellington en smuk by med en kompakt bymidte og en hyggelig havnepromenade.

Dag 5: Wellington til Blenheim via Picton (28 km)

Færgen over til Picton på Sydøen tager tre en halv time. Derfra er der en kort køretur til Blenheim i Marlborough-regionen, som er verdensberømt for sin Sauvignon Blanc. Kombinationen af ​​klimaet og jorden giver druerne en dyb og karakteristisk aroma, som gør vinen eftertragtet over hele verden.

Dag 6: Blenheim

For at få det bedste ud af dette naturskønne sted, anbefaler vi Marlborough Icons Tour-dagsturen. Det begynder med en guidet sejltur i skærgården. Ombord får i et indblik i historie, flora og fauna. Der vil også være vinsmagning undervejs.

Øgruppens mange øer og sunde skaber usædvanligt gode forhold for såkaldt akvakultur med kommerciel produktion af blandt andet laks, østers og andre skaldyr. Efter en rundvisning i nogle af produktionsfaciliteterne, rundes udflugten af ​​med en prøvesmagning af den samme fisk og skaldyr – naturligvis ledsaget af et glas Marlborough Sauvignon Blanc i topkvalitet.

Dag 7: Blenheim til Christchurch via Kaikoura (316 km)

I følger kystvejen sydpå mod Christchurch og på vejen kører i gennem Kaikoura. Her mødes de høje bjerge og havet i et dramatisk landskab. Stedet regnes for et af de bedste i verden til hvalsafari, hvor i også kan forvente at se delfiner, sæler og havfugle af mange slags. Kaikoura har også meget gode fiskerestauranter, når tiden kommer til frokost. Køreturen fra Blenheim til Christchurch tager omkring fire timer, så i har tid til at tilbringe dagen i Kaikoura og ankomme til Christchurch om aftenen.

START PLANLÆGNINGEN AF DRØMMEREJSEN

Flere spændende køreruter

Tongariro National Park.
Kør selv
New Zealands nordø har store kontraster, fra grønt og frodigt kystlandskab til Rotoruas “månelandskab” med synlig geotermisk aktivitet.
Læs det hele
Roadtrip på New Zealand.
Kør selv
Majestætisk og varieret natur, hyggelige små byer, livlige storbyer og oplevelser, i ikke finder andre steder i verden, venter jer på denne rundtur i New Zealand.
Læs det hele