Kør kystvejen mellem Sydney og Melbourne

.

Hjem > Kør selv > Kør kystvejen mellem Sydney og Melbourne
Kør selv - Sydney-Melbourne

Klik på kortet for større format.

Kør kystvejen mellem Sydney og Melbourne

Kør selv

8 dage

Sydney, Jervis Bay, Batemans Bay, Eden, Lakes Entrance, Wilson Promontory, Phillip Island, Melbourne

Afrejse fra Sydney

Hele året

Få et tilbud

Kystvejen mellem Sydney og Melbourne er en af Australiens smukkeste kørestrækninger. Den varierede køretur tager dig gennem søvnige kystbyer, nationalparker fyldt med dyreliv samt lange øde strande.

Aktiviteterne og oplevelserne er mange og varierede, og undervejs vil du se at landskabet og naturen konstant ændrer karakter.

Besøg de kridhvide strande i Jervis Bay, spis østers i Pambula og se hvaler i Eden. Du kan fodre havørne i Mallacoota og opleve det skøre økosystem i Croajingolong National Park. Tag en bådtur på de store søer, Gippsland Lakes. Gå en tur langs Ninety Mile Beach, før du kører til Wilsons Promontory National Park som er det sydligste punkt på det australske fastland. På Phillip Island møder du søde sæler og ser den daglige pingvin parade når solen går ned. Afslut rejsen med et udsøgt måltid mad og en god flaske vin på en af vingårdene på Mornington Peninsula.

Vi har sammensat en 8 dages rejserute hvor der er tid til at opleve alt det som regionen har at byde på – uden stress eller for mange timer i bil per dag.

Dag 1: Sydney – Nowra, ca. 200 km

Sea Cliff Bridge på Grand Pacific Drive.
Kør over den spektakulære Sea Cliff Bridge.
Foto: Taras Vyshnya – stock.adobe.com

Kør sydover fra Sydney gennem Royal National Park, og følg den smukke vejstrækning som klamrer sig til klipperne helt ude ved havet. Tag et kaffestop i Wollongong før I fortsætter til Kiama hvor man kan se det berømte ”blow hole” i klipperne, hvor havets kræfter enkelte dage presser vandet 60 meter op i luften. Kør langs Shoalhaven Heads, et populært sted for fiskeri, surfing og strandliv, eller kør ind i landet til historiske Berry og spis en traditionel pub-frokost.

Før ankomst til Nowra kan I smage på de prisvindende vine på vingården Coolangatta Estate. Tilbring natten i Nowra eller fortsæt 20 minutter sydover til Paperbark Camp der har luksuriøse safaritelte placeret mellem høje eukalyptus- og paperbarktræer.

Dag 2: Nowra – Batemans Bay, ca. 120 km

Paperbark Camp.
Jervis Bay.
Foto: Hutchings Camps Pty Ltd

Kør videre til Huskisson i Jervis Bay hvor I kan tage på et delfincruise eller plant fødderne i sandet på en af verdens hvideste strande – Hyam Beach. Tæt ved Jervis Bay ligger nationalparken Booderee National Park hvor man kan slappe af på stranden, gå på skovtur, leje havkajak, dykke eller se på det rige fugleliv.

Stop i Ulladulla og køb fish & chips på havnen. Overnat i en campinghytte ved stranden i Murramarang National Park hvor kænguruerne græsser lige udenfor døren. Alternativt kan I fortsætte til Batemans Bay og overnatte der.

Dag 3: Batemans Bay – Eden, ca. 200 km

Humpback Whale.
Se hvaler ud for Eden eller Jervis Bay.
Foto: Wildlife Coast Cruises

Se Jer om i den historiske landsby Mogo som i 1800-tallet var en ægte guldgraver by. Fortsæt til Mimosa National Park hvor I kan svømme, snorkle, surfe eller gå en smuk tur langs kystlinjen. Fortsæt ind i landet til ostebyen Bega, eller smag på de berømte østers i Pambula. Dagen afsluttes i hvalbyen Eden, hvor det er muligt at se sydlige rethvaler og pukkelhvaler (i sæsonen mellem maj og november). Tag på skovtur i Ben Boyd National Park, se vilde blomster, strande og eukalyptustræer.

Dag 4: Eden – Bairnsdale, ca. 275 km

Lakes Entrance, Victoria.
Lakes Entrance, Victoria.

I dag forlader I delstaten New South Wales og kører ind i Victoria. Stop i den smukke kystby Mallacoota, og tag en kanotur til Gipsy Point hvor I kan spise frokost i det fri blandt vilde kænguruer og havørne. Se en af verdens største kolonier af små pingviner på Gabo Island.

Udforsk derefter økosystemet i Croajingolong National Park eller kør sydover til Cape Conran Coastal Park for frokost. Overnat i Cape Conran eller fortsæt til kystbyerne Lakes Entrance eller Bairnsdale.

Dag 5: Bairnsdale – Walhalla, ca. 160 km

Walhalla.
Walhalla.

Start dagen tidligt og kør gennem det landlige landskab. Tag en pause i Maffra, smag på Maffra Cheddar og få en kop kaffe i byens historiske hovedgade. Stop for frokost på Tinamba Hotel, en klassisk australsk pub med et mad- og vinudvalg der ligger langt højere i standard end normalt pub-mad.

Fortsæt til den hyggelige Walhalla, en gammel guldgraver by beliggende i smukke omgivelser i den sydlige del af bjergkæden Victorian Alps. I den travle guldgravertid havde Walhalla omkring 2500 indbyggere, men i dag er byen næsten fraflyttet – indbyggertallet er på mindre end 20 personer. Tilbring natten på det historiske Star Hotel.

Dag 6: Walhalla – Foster, ca. 200 km

Wilsons Promontory.
Wilsons Promontory National Park.

Udforsk Baw Baw National Park i Walhalla før I sætter kursen sydover til Wilsons Promontory National Park der ligger helt i syd på det australske fastland. Her findes mange flotte vandreruter af forskellig længde, og ruterne har alle en spektakulær udsigt over nationalparkernes bugter og strande. Stop på den smukke hvide strand, Squeaky Beach. I kan overnatte på campingpladsen i Wilsons Prom, eller køre nordover til Foster.

Dag 7: Foster – Phillip Island, ca. 105 km

Seal Rock på Phillip Island.
Seal Rock på Phillip Island.

I dag kører I fra Foster til Phillip Island. Undervejs kan I tage en pause i Fish Creek og San Remo før I krydser broen over til Phillip Island. Se koalaer, sæl kolonier og pingvinerne som dukker op på stranden når dagslyset begynder at forsvinde. Hvis man er hvis man er interesseret i MotoGP eller V8 Supercar, er Phillip Island er også hjem til racerbanen Phillip Island Grand Prix Circuit. Overnat i Cowes eller Rhyll.

Dag 8: Phillip Island – Melbourne, ca. 250 km

På vej fra Phillip Island til Melbourne, anbefaler vi at køre via den smukke halvø Mornington Peninsula. Her findes flotte strande, golfbaner, vingårde og gode restauranter. Kør via Sorrento for en svømmetur med delfiner. Tilbring natten i badebyen Mornington, eller fortsæt til kulturelle Melbourne hvor I kan udforske labyrinten af skjulte arkader og gyder, særprægede barer, eksklusive restauranter og små specialbutikker.

Afslut rejsen i Melbourne eller fortsæt videre mod Adelaide via Great Ocean Road og Grampians National Park. Det er også muligt at køre indland tilbage til Sydney via historiske landsbyer, idylliske vinområder og Canberra som er Australiens hovedstad.

Denne lille video opsummerer højdepunkterne på køreturen mellem Sydney og Melbourne.

Har du spørgsmål?

Vores rejsespecialister hjælper dig.

Man-fre 08.30 – 16.30

Flere spændende køreruter

Britz og Kata Tjuta.
Kør selv
Dette roadtrip fra Adelaide til Darwin byder på essensen af ​​Australien og bliver et minde for livet! Store oplevelser og store kontraster venter, når i krydser Australien fra syd til nord.
Læs det hele
Cradle Mountain.
Kør selv
Tasmanien er et rejsemål, der bliver mere og mere populært, og med en lejebil har du mulighed for at udforske byerne, naturen og seværdighederne i eget tempo.
Læs det hele