Brisbane til Cairns: Roadtrip langs Great Barrier Reef

Foto: Tourism and Events Queensland/Reuben Nutt

Hjem > Kør selv > Brisbane til Cairns: Roadtrip langs Great Barrier Reef
Kør selv - Brisbane til Cairns

Klik på kortet for større format.

Brisbane til Cairns: Roadtrip langs Great Barrier Reef

Kør selv

15 dage

Brisbane, Rainbow Beach, Rockhampton, Airlie Beach, Townsville, Mission Beach, Port Douglas, Cairns

Afrejse fra Brisbane

Hele året

Få et tilbud

På dette roadtrip udforsker i kysten af ​​Queensland i det nordøstlige Australien. Langs kyststrækningen møder regnskoven havet og Great Barrier Reef, og hyggelige feriebyer ligger som perler på en snor.

I besøger nogle af Australiens smukkeste strande og får masser af muligheder for at udforske marinelivet på revet. Etaperne på vejen optager relativt lidt af tiden. Med et par undtagelser er køreturen mellem destinationerne overstået på få timer, og der er indlagt flere dage uden kørsel til en ny destination.

Dag 1: Brisbane til Montville (100 km)

Eventyret begynder i Brisbane, den livlige metropol, der også er statens hovedstad i Queensland. En kort køretur fra i kommer ud af byen og nordpå ad Bruce Highway, kommer i til Glass House Mountains National Park. Her er der både vandremuligheder til udsigtspunkter med fantastisk udsigt over det markante landskab, og flere gode spisesteder til frokost eller aftensmad.

Dag 2: Montville

Dagen er til fri disposition, og der er en masse spændende ting at lave i nærheden. Køreturen er kort til Sunshine Coast, en mellemstor by med alle tjenester og dejlige strande. I umiddelbar nærhed ligger også Australia Zoo, som drives af familien til den nu afdøde tv-kendis og zoolog Steve Irwin. En anden god mulighed denne dag er Hinterland Rainforest Walk.

Dag 3: Montville til Rainbow Beach (188 km)

Køreturen til Rainbow Beach tager præcis to timer. Vil i se mere af Sunshine Coast, kan det anbefales at tage en lille afstikker til den charmerende ferieby Noosa Heads til frokost. Der er mange hyggelige udendørs restauranter i gåafstand fra stranden.

Dag 4: Rainbow Beach

Rainbow Beach er en lille landsby med en stor og indbydende strand. Et par kilometer mod syd ligger Great Sandy National Park med fremragende vandremuligheder.

Dag 5: Rainbow Beach

Med to hele dage i Rainbow Beach skal den ene bruges til en heldagsudflugt til K’gari, som indtil for nylig hed Fraser Island. Det er ikke kun verdens største sandø, men også en af ​​Australiens mest populære attraktioner. Det aboriginalske navn K’gari betyder paradis, og du kan se hvorfor, når du passerer gennem den grønne regnskov og Lake McKenzie åbenbarer sig, med sit dybe blå vand, omkranset af perfekte, kridhvide sandstrande. Det myldrende fugle- og dyreliv omfatter dingoer, Australiens eneste landlevende kødæder. Udflugten rundt på øen skal bestilles på forhånd og man tager med rutebåd fra fastlandet.

Dag 6: Rainbow Beach til Agnes Water (322 km)

Dagens etape tager cirka tre en halv time. Et dejligt sted at stoppe undervejs er den lille by Bundaberg. Vel fremme i Agnes Water venter endnu en perfekt strand, der ligger uden for hovedstrømmen af ​​turister. Solnedgangen er absolut værd at tage med, enten fra stranden eller på en aftenudflugt i kajak. Fra juli til oktober er pukkelhvaler et almindeligt syn uden for Agnes Water.

Dag 7: Agnes Water til Rockhampton (225 km)

Lige udenfor Agnes Water ligger Eurimbula National Park, som har et utroligt varieret naturlandskab. Her kan i gå på opdagelse, før i kører de omkring to timer videre til Rockhampton. Rockhampton har en befolkning på 75.000 og en spændende historie, der strækker sig tilbage til de tidlige europæiske bosættelser. Populære seværdigheder omfatter Rockhampton Museum of Art og Zoological Gardens.

Dag 8: Rockhampton til Airlie Beach (481 km)

Regn med fem til seks timers køretid mellem Rockhampton og Airlie Beach. 100 kilometer før Airlie Beach kommer i til Cape Hillsborough National Park, en halvø, hvor regnskoven møder revet. Her er der et myldrende dyreliv og kænguruer er et almindeligt syn på stranden.

Dag 9: Airlie Beach

Airlie Beach er porten til Whitsundays-øgruppen. Disse øer har alt, hvad man kan forvente af et tropisk paradis. Tilbring dagen på Whitehaven Beach, en af ​​de smukkeste strande i hele Australien. Det var i øvrigt her, hitfilmen Pirates of the Caribbean blev optaget, ikke i Caribien. Vil i dykke eller snorkle på revet, er der en række rejsearrangører, i kan tage med på en hel- eller halvdagsudflugt med båd.

Dag 10: Airlie Beach til Townsville (273 km)

Beregn mere end tre timers kørsel til Townsville, som er en mellemstor by. Det har også perfekte strande og nærhed til Great Barrier Reef, men tilbring gerne morgenen i Airlie Beach. En attraktion i Townsville er Great Barrier Reef Wonderland akvariet.

Dag 11: Townsville til Mission Beach (235 km)

Cirka halvvejs til Mission Beach kører i gennem Ingham, som kaldes “Little Italy”. Med andre ord et glimrende sted at spise frokost, hvis man har smag for det italienske køkken.

Dag 12: Mission Beach

Mission Beach er et af de steder, hvor regnskoven strækker sig næsten helt ned til havet. Her kan i vælge og vrage mellem at tilbringe dagen i skoven, på en sejltur ud på Great Barrier Reef til dykning og snorkling, eller bare slappe af på stranden.

Dag 13: Mission Beach til Port Douglas (204 km)

I kører videre nordpå langs kysten og passerer Paronella Park og Wooroonooran National Park på vejen, som begge er et stop værd. Lidt over halvvejs kører i gennem Cairns, som er den største by i regionen med et stort udvalg af caféer og restauranter.

Dag 14: Port Douglas

Port Douglas er en idyllisk lille ferieby med en afslappende atmosfære, fantastisk bystrand og tæt på Great Barrier Reef. Det er også en kort køretur til Daintree for at udforske mere af regnskoven. Udover ​​vandreture er populære aktiviteter i Daintree ziplining og såkaldt river draft, som er en light-udgave af rafting.

Dag 15: Port Douglas til Cairns (67 km)

Det er værd at tage Rex Lookout på vej sydpå igen, hvor man har en spektakulær udsigt over kysten. Brug gerne et par dage i Cairns efter jeres roadtrip, for her er mange spændende ting at lave. Byen er livlig og har alle serviceudbud. Hvis i ikke har fået nok af Great Barrier Reef, er der mange operatører, der tilbyder dagsture ude på det ydre rev, og her er også et akvarium, der blev åbnet i 2017 og regnes for Australiens bedste. For mere regnskov er der også veterantoget og/eller svævebanen til Kuranda Regnskov.

Har du spørgsmål?

Vores rejsespecialister hjælper dig.

Man-fre 08.30 – 16.30

Flere spændende køreruter

Dunsborough ved Margaret River.
Kør selv
I regionen syd for Perth venter fantastisk mad og vin, store naturoplevelser og et historisk sus fra kolonitiden.
Læs det hele
Britz Frontier.
Kør selv
Dette roadtrip fra Adelaide til Darwin byder på essensen af ​​Australien og bliver et minde for livet! Store oplevelser og store kontraster venter, når i krydser Australien fra syd til nord.
Læs det hele