Adelaide til Darwin: Gennem hjertet af Australien

.

Hjem > Kør selv > Adelaide til Darwin: Gennem hjertet af Australien
Kør selv - Adelaide til Darwin

Klik på kortet for større format.

Adelaide til Darwin: Gennem hjertet af Australien

Kør selv

14 dage

Adelaide, Coober Pedy, Uluru, Kings Canyon, Alice Springs, Katherine, Kakadu NP, Darwin

Afrejse fra Adelaide

Hele året

Få et tilbud

Dette roadtrip fra Adelaide til Darwin byder på essensen af ​​Australien og bliver et minde for livet! Store oplevelser og store kontraster venter, når i krydser Australien fra syd til nord.

Både Adelaide og Darwin er charmerende kystbyer, og mellem dem er der et helt kontinent af outback. Og outbacken er langt fra så ensformig og livløs, som man skulle tro, før man har set den tæt på.

Dag 1: Adelaide til Port Augusta (305 km)

På den første dag kan i vælge mellem to ruter. Den hurtigste rute via Port Pirie er gennemført på omkring fire timer. Alternativt via Clare, som tager længere tid, men vejen går gennem et mere varieret naturlandskab. Vinmarkerne omkring Clare er også et godt sted at stoppe og holde en pause.

Dag 2: Port Augusta til Coober Pedy (540 km)

På Stuart Highway mod nord indser man hurtigt, at man befinder sig i den rigtige outback. Den lille landsby Coober Pedy kan roligt kaldes et helt unikt sted. At der overhovedet er en bebyggelse her, skyldes udvinding af ædelstenen opal, som der er meget af i egnen. Temperaturen er ofte langt op i 40’erne og derfor bygges boligerne under jorden for at undslippe den brændende varme. Der er også underjordiske hoteller, som kan anbefales både for temperaturen og oplevelsen.

Dag 3: Coober Pedy til Marla (234 km)

Dagens etape er kort, så brug gerne formiddagen i Coober Pedy hvis der er behov. Fortsæt med at køre nordpå ad Stuart Highway. Lidt over halvvejs til Marla kører i gennem Cadney Homestead, der er en fin rasteplads, hvis man vil strække benene undervejs.

Dag 4: Marla til Ayers Rock (517 km)

Marla er en lille landsby med omkring 100 fastboende og ingen seværdigheder af særlig betydning. Så det er naturligt at fortsætte ved daggry, for i Ayers Rock venter de store attraktioner i dobbelt forstand.

Dag 5: Ayers Rock og Uluru-Kata Tjuta National Park

Med to overnatninger er der en del tid til rådighed i Ayers Rock, som stedet hedder. Den berømte monolit hedder Uluru. Lidt mindre kendt, men mindst lige så fascinerende, er Kata Tjuta-klippeformationen et par kilometer væk.

I kan køre eller gå rundt i Uluru på egen hånd, eller deltage i en guidet tur. Der er også et aboriginsk kulturcenter i nærheden, der bestemt er et besøg værd. Under jeres ophold anbefaler vi varmt at tage disse fire højdepunkter ind:

  • Se Uluru under solopgang
  • Se Uluru under solnedgang
  • Spis middag under den vidunderlige stjernehimmel
  • Brug et par timer på vandreturen Valley of the Winds ved Kata Tjuta

Dag 6: Ayers Rock til Kings Canyon (321 km)

Dagens køretur tager ca. tre en halv time plus eventuelle stop undervejs. Hvis i ikke var i Uluru i går morges, er solopgangen en fantastisk mulighed for at stå tidligt op og tage afsted tidligt i dag. Lidt før ankomst til Kings Canyon, kan i tage et stop med for at komme ind i Edens Have, ca. en halv times gåtur fra parkeringspladsen. Dette er et ørkenlignende landskab med sparsom vegetation, lige indtil man kommer ind i den frodige oase, der passende hedder Edens have. Tjek ind på hotellet før en iskold, velfortjent øl eller cola på “The Thirsty Dingo” på Kings Canyon Resort.

Dag 7: Kings Canyon til Alice Springs (330 km)

Den store attraktion i Kings Canyon er Kings Canyon Rim Walk, hvor man går langs kanten på toppen af ​​en slugt med en fantastisk udsigt. Ved de normale temperaturer i denne region, bør man komme ud på turen lige efter solopgang for at undslippe den brændende middagssol. Husk solcreme, hat og mindst 4 liter vand pr. Efter Rim Walk går i mod Alice Springs. Kunne i tænke jer at prøve noget nyt til frokost? Prøv en kamelburger på en af ​​kamelfarmene undervejs.

Dag 8: Alice Springs

Dagen er til disposition. Brug den som hviledag eller besøg for eksempel Luftfartsmuseet og Den Gamle Telegrafstation. Tag en tur op ad Anzac Hill for panoramaudsigt over byen og de omkringliggende områder.

Dag 9: Alice Springs til Tennant Creek (508 km)

I kører gennem de små byer Aileron, Ti Tree og Barrow Creek på vejen. 100 kilometer før Tennant Creek kommer i til dets vartegn: Devils Marbles. Hundredvis af store, runde granitblokke, der både ser ud til at være formet runde og placeret af mennesker, men i virkeligheden er resultatet af millioner af års erosion, hvor de blødere klipper forvitrer væk og efterlader fascinerende klippeformationer af granit. Stedet er af stor åndelig betydning for aboriginerne.

Dag 10: Tennant Creek til Katherine (673 km)

Dagens rute tager omkring syv timer, så en tidlig afgang anbefales. Lidt over halvvejs kører man gennem Daly Waters, der har 55 indbyggere og den ikoniske pub med samme navn som landsbyen. Et passende sted til en kold sodavand og et selfie.

Dag 11: Katherine

Tilbring dagen med at udforske Katherine Gorge, hvor floden har pløjet sig gennem sandstenen og skabt dybe kløfter, der omkranser vandløbet. Nyd frokost eller middag på et flodkrydstogt, mens det fascinerende landskab glider langsomt forbi, ligesom krokodillerne i vandet.

Dag 12: Katherine til Kakadu National Park (310 km)

Rejsen fortsætter mod nord, mens outbacken ændrer karakter fra ørkenagtig til frodige vådområder. Gør et stop ved Bowali Besøgscenter ved bosættelsen Jabiru, så i får et bedre udgangspunkt for planlægningen i morgen.

Dag 13: Kakadu National Park

Kakadu er Australiens største nationalpark. Den dækker et område på omkring 19.000 kvadratkilometer med vådområder, floder, regnskove, sletter og bjerge. I Kakadu er et flodkrydstogt obligatorisk, hvis i vil opleve flora, fauna og det dramatiske landskab på første hold. Ingen andre steder i verden er fortidens klippekunst bevaret så godt som her, med hele 120 forskellige “gallerier” på et lille område. Nogle er op til 23.000 år gamle. Til sammenligning var hele Nordeuropa stadig dækket af gletsjere for 13.000 år siden.

Dag 14: Kakadu National Park i Darwin (210 km)

Den sidste etape er overstået på mindre end tre timer. Hvis i vil holde en kaffepause, er Bark Hut Inn cirka halvvejs til Darwin. Der er også god tid til endnu et flodkrydstogt, inden man ankommer til Darwin. Denne gang ved Adelaide-floden, hvor “jumping crocs” er den store attraktion. Fra flodbåden kan i være med til at fodre de enorme saltvandskrokodiller ved at holde en stang frem med en godbid hængende i en snor.

Har du spørgsmål?

Vores rejsespecialister hjælper dig.

Man-fre 08.30 – 16.30

Flere spændende køreruter

Delfin i Monkey Mia.
Kør selv
Vestaustraliens kyst er et landskab fuld af kontraster, hvor outbacken møder kysten, og helt perfekt til en roadtrip.
Læs det hele
Maui på Great Ocean Road.
Kør selv
På denne fem-dages køretur fra Melbourne til Adelaide har i masser af tid til at udforske Australiens barske, men naturskønne sydkyst langs Great Ocean Road.
Læs det hele