.

Hjem > Inspiration > Top 9 højdepunkter i Victoria

Top 9 højdepunkter i Victoria

Sidst opdateret:

Disse er højdepunkterne du ikke må gå glip af når du besøger delstaten Victoria.

#1 – Se pingvin paraden ved solnedgang

Penuin Parade på Phillip Island.
De små pingviner vralter op på stranden på Phillip Island. 
Foto: Robert Blackburn/Visit Victoria

Efter at de små pingviner har været til søs for at skaffe føde til sig selv og deres afkom, vralter de op på stranden på Phillip Island. Det sker hver dag om aftenen inden mørket falder på. I samlet flok løber de i sikkerhed i deres huler, der ligger spredt i bakkerne over stranden.

Der er mange måder at opleve dette fænomen på. Vi anbefaler, at du deltager i en af de små grupper, der kommer helt tæt på dyrelivet. Spørg os til råds, så du får den bedste oplevelse!

#2 – Tag på en uforglemmelig roadtrip

Great Ocean Road.
Great Ocean Road er blot en af mange smukke ruter i Victoria. 
Foto: Belinda VanZanen

Victoria er den perfekte stat til roadtrips. Højdepunkterne er mange, og der er sjældent en kedelig dag. Fra naturskønne vejstrækninger som The Great Ocean Road til idylliske kystbyer, nationalparker med vandfald og udsigtspunkter, verdensberømte surf strande og endeløse marker med vinranker og lokale fødevarer. Det hele krydret med Australiens berømte dyreliv!

#3 – Mad og vin i verdensklasse

Lake House.
Prøv en af ​​Victorias fremragende restauranter, som for eksempel Lake House.

Der er ingen tvivl om, at Victoria er en stat, der lever og ånder for mad og drikke. Kvalitet er nøgleordet hvad angår næsten alt, der har med mad at gøre, og befolkningen værdsætter gode, friske og lokale råvarer. Gode vinområder er der også mange af, fra Yarra Valley udenfor Melbourne, til Mornington Peninsula i syd og Rutherglen i nord.

#4 – Nationalparker, der tager pusten fra dig

The Grampians.
Udsigten fra Mount Sturgeon i Grampians National Park.

Victorias nationalparker er lige så forskellige som de er uforglemmelige. Fra Wilsons Promontory med sine kridhvide strande, turkisblå bugter og høje klipper, til Grampians som tilbyder storslåede udsigtspunkter, høje vandfald og et stort udvalg af vandreture på alle niveauer. Uanset om du ønsker at gå en tur, se på dyrelivet, stå på ski, ro i kajak eller slappe af og nyde omgivelserne – så har Victoria en nationalpark der passer til dig.

#5 – Se kænguruer og koalaer

Kenguru på golfbane.
Kænguruer på golfbanen i Victoria

Victoria er en af de stater, hvor det er nemmest at få øje på det berømte dyreliv. Se koalaer i træerne i Great Otway National Park og kænguruer på de åbne sletter i Grampians. Pingvinparaden på Phillip Island må også opleves og måske får du set delfiner på færgeturen mellem Sorrento og Queenscliff. Der er også en god chance for at se søløver og sæler, emuer, wombat og wallabies. Hold godt udkig når du er ude på en køretur eller vandrer gennem naturen, så du ikke går glip af noget.

#6 – Besøg en ægte surfstrand

Bells Beach.
Gør et stop på Bells Beach for at se på surferne.

Har du altid haft en lille drøm om at prøve at surfe? I Victoria er der et stort udvalg af surfstrande. Bells Beach er den mest berømte og er værd at tage et stop ved, blot for at se dem, der mestrer de store bølger, der ruller ind fra Stillehavet. Det er svært ikke at blive imponeret! Tilmeld dig et kursus hvis du ønsker at prøve det på egen hånd.

#7 – Great Ocean Walk

Great Ocean Walk.
Kom tættere på naturen på Great Ocean Walk.

Kystvejen Great Ocean Road er velkendt for de fleste. Ønsker man at lade bilen stå og komme tættere på naturen, er det også muligt at gå hele eller dele af strækningen. Vandreturen Great Ocean Walk følger kysten over 100 km og undervejs er der et godt udvalg af overnatningssteder, der passer til alle typer budgetter. Der er intet i vejen for at både spise og bo godt efter en spændende og lang dags vandring.

#8 – Start dagen i en luftballon over Melbourne

Melbourne.
Melbourne er en af de få storbyer, der tillader luftballoner over byen
Foto: Roberto Seba

Den tidlige start på dagen er straks glemt, når man ser Melbourne vågne under sig. Dette er et af de få steder i verden, hvor man kan flyve i luftballon over en storby. Se byens mange parker og haver, alle de store sportsarenaer og floden Yarra River, der snor sig gennem centrum.

Vores tip: Afslut oplevelsen med en champagne brunch efter ballonturen.

#9 – Skru tiden tilbage og oplev guldgravertiden

Sovereign Hill.
Sovereign Hill giver et indblik i guldgravertiden.

Tag turen til udendørsmuseet Sovereign Hill for at lære mere om guldfeberen i 1850’erne. Takket være over 60 historiske bygninger og en autentisk «lokalbefolkning», kan man leve sig ind i, hvordan det var at være guldgraver. Lær at smede jern, besøg en ægte guldmine, tag på lysstøberi og prøv at vaske guld. Sovereign Hill ligger udenfor Ballarat, ca. 90 minutters kørsel fra Melbourne.

Har du spørgsmål?

Vores rejsespecialister hjælper dig.

Man-fre 08.30 – 16.30

Mere inspiration

Lizard Island.
Inspiration
De fleste drømmer om at se Great Barrier Reef med egne øjne. Hvis du vælger at bo på en af øerne på revet, er du garanteret et minde for livet.
Læs det hele
Inspiration
New Zealand er et stort land med forskellige klimatiske forhold. Landet strækker sig over flere klimabælter, fra det subtropiske på øerne i nord til det subarktiske i bjergene i syd.
Læs det hele