Foto: Tourism Australia

Hjem > Inspiration > Top 9 højdepunkter i South Australia

Top 9 højdepunkter i South Australia

Sidst opdateret:

Her er 9 højdepunkter du ikke må gå glip af når du besøger delstaten South Australia.

#1 – Svøm med søløver

Svøm med sjøløver i South Australia.
Svøm med de legesyge søløver i Port Lincoln.
Foto: South Australian Tourism Commission/Caroline Fisher

De truede australske søløver er nysgerrige og legesyge, og et indblik i deres verden er en oplevelse du sent vil glemme. Med deres yndefulde og akrobatiske bevægelser under vand, bliver du en del af deres verden for en stund.

Du kan svømme med søløver udenfor Port Lincoln på Eyre Peninsula.

#2 – Vandreture i urgammelt landskab

Arkaba Walk.
Udforsk landskabet i Flinders Ranges.

Sæt tid af til en vandretur i Flinders Ranges, gennem landskabet, der blev formet for millioner af år siden. Robuste bjergkæder, golde outback vegetation, dyrelivet og den aboriginske historie gør dette til en helt unik tur. På 4-dagesturen Arkaba Walk får man et godt kendskab til naturen og historien, formidlet af dygtige guider.

#3 – Forkæl dig selv med lidt luksus

Oceanview Eco Villas.
Oceanview Eco Villas på Kangaroo Island.

Oceanview Eco Villas er et femstjernet boutique hotel på Kangaroo Island som byder på et enestående ophold i fredfyldte omgivelser. Stedet består af kun to villaer med en flot udsigt over havet ved Nepean Bay og det smukke landskab på Kangaroo Island, ofte omtalt som Australiens Galapagos. Under opholdet tilbydes et udvalg af spændende ture rundt på øen i grupper á max. 12 gæster.

#4 – Roadtrip gennem outbacken

Gawler Ranges på Eyre Peninsula.
Udforsk den australske vildmark.
Foto: South Australian Tourism Commission

Er du vild med lange køreture gennem et rustikt og støvet landskab? Lej en firehjulstrekker og kør gennem et landskab, der kan tage pusten fra dig. Flinders Ranges, Oodnadatta Track og Simpson Desert viser dig Australiens vildmark. Husk at tage alle nødvendige forhåndsregler og forbered dig grundigt inden du tager afsted. Du er langt fra hjælp, hvis uheldet skulle være ude.

#5 – Bo på et underjordisk hotel

Desert Cave Hotel i Coober Pedy.
Desert Cave Hotel i Coober Pedy.
Foto: South Australian Tourism Commission

I outbackbyen Coober Pedy har befolkningen fundet en smart og effektiv måde at undgå den stegende ørkenvarme på. De har simpelthen bygget mange af byens bygninger under jorden, hvor både temperatur og luftfugtighed forbliver jævn og behagelig året rundt. Du kan besøge en kirke, der er bygget under jorden, bo på et underjordisk hotel eller slå telt op på en underjordisk campingplads

#6 – Oplev Australiens dyreliv

Koala.
South Australia har et varieret dyreliv.
Foto: Tourism Australia

I South Australia kan du svømme med delfiner og søløver, dykke med hvidhajer, fotografere koalaer siddende i træerne, observere det varierede fugleliv og naturligvis se kænguruer. Delstaten er ganske enkel perfekt, hvis du er vild med dyr og ønsker at se dem i det fri. Et af de bedste steder at se dyrene er på Kangaroo Island, øen der beskrives som en zoologisk have uden hegn.

#7 – Kulinariske oplevelser for sanserne

Jacob's Creek i Barossa Valley.
South Australia er hovedstaden i Australien når det kommer til mad og vin.
Foto: South Australian Tourism Commission

Det er ikke uden grund, at South Australia betragtes som et mekka for mad og vin. Her finder man lokale råvarer af høj kvalitet, og restauranter der er gode til at udnytte og fremhæve de lokale delikatesser. Hvis du elsker vin, er du også kommet til det rette sted. Med 18 vindistrikter og over 200 vingårde inden for en times kørsel fra Adelaide, behøver du ikke at rejse langt for at nyde de ædle dråber.

#8 – Gå på Australiens største saltsø

Det er en speciel følelse at gå på det hvide salt på Lake Eyre.
Foto: Ken – stock.adobe.com

Lake Eyre er et spektakulært syn midt ude i den øde outback. Søen, som det meste af tiden er udtørret, består af en stor mængde saltkrystaller. Dette er Australiens største saltsø med et areal på over en million kvadratkilometer. For at komme dertil skal man enten køre i firehjulstrekker, eller man kan se det fra fly.

#9 – Find ro på Australiens længste flod

Husbåt på Murray River.
Tilbring et par dage på majestætiske Murray River.
Foto: South Australian Tourism Commission

Flyd ned ad den mægtige Murray River om bord på en privat husbåd eller en hjuldamper. Sejl langsomt ned ad floden mens du har udsigt til den smukke natur. Her kan du koble af fra hverdagens stres og finde ro. Ønsker man at mærke fast land under fødderne kan man gøre holdt undervejs ved vingårde, bryggerier og restauranter. Dette er en rejse for både krop, sjæl og sanser.

Har du spørgsmål?

Vores rejsespecialister hjælper dig.

Man-fre 08.30 – 16.30

Mere inspiration

Singapore.
Inspiration
Læs vores guide til de 8 mest populære byer at stoppe i, på vej til Australien og New Zealand.
Læs det hele
Hot Water Beach.
Inspiration
Det kan være overvældende at vælge hvad skal opleve på en rejse til New Zealand. Vi har derfor listet 15 populære seværdigheder.
Læs det hele