Foto: Tourism Australia

Hjem > Inspiration > Ti ting du bør gøre i Australien

Ti ting du bør gøre i Australien

Sidst opdateret:

Drømmer du om at se kænguruer? Se solopgangen over magiske Ayers Rock eller snorkle på Great Barrier Reef?

Med stadig hurtigere flyforbindelser og billigere billetter er Australien tættere på end nogensinde. Her er Australiens top ti liste:

1. Se dyrelivet på Kangaroo Island

Kangaroo Island.
Kangaroo Island er som en zoologisk have uden hegn.
Foto: Tourism Australia

Kangaroo Island er som en miniatureudgave af Australien, med smukke strande og robuste klipper, ørkensand, bush og landbrugsjord med koalaer, wallabyer, søløver og pingviner – og en masse kænguruer naturligvis. Kangaroo Island er Australiens tredjestørste ø, men har kun 4500 indbyggere. Her er der rigeligt plads til at boltre sig i naturoplevelser og -aktiviteter som surfing, kajakroning og svømning, fiskeri samt bushvandring.

Overnatningsmulighederne varierer fra det helt enkle til femstjernede luksus resorts.

2. Svøm med hvalhajer på Ningaloo Reef

Hvalhai på Ningaloo Reef.
At svømme med hvalhajer er en oplevelse, du sent vil glemme. 
Foto: Tourism Western Australia

Hvalhajen er verdens største fisk, som kan blive mere end 12 meter lang, vejer over 20 ton, og lever af krill, plankton og småfisk. Du får følelsen af at være midt i en spektakulær naturfilm, og selv de mest rutinerede snorklere får en oplevelse for livet. Det 260 kilometer lange koralrev Ningaloo er et paradis for dig, der trives under vand.

I den rette sæson er der intet andet sted i verden, hvor du finder flere hvalhajer samlet.

3. Snorkling på Great Barrier Reef

Great Barrier Reef.
Udforsk undervandslivet på Great Barrier Reef.
Foto: Tourism and Events Queensland

Det 2300 kilometer lange Great Barrier Reef er et ikon blandt naturelskere verden over, samt Australiens største turistmagnet. Ved koralrevene, omkring de mere end 900 øer, finder du spektakulære oplevelser lige under havoverfladen.

Du kan snorkle over gigantiske viftekoraller, søstjerner, skildpadder og klovnefisk, eller måske svømme med delfiner og hvaler. Mulighederne for smukke oplevelser er mange, uanset om du vælger at snorkle, dykke, sejle, surfe, cruise eller flyve.

4. Oplev en af verdens fineste strande, Whitehaven Beach

Udforsk Whitehaven Beach.
Foto: Tourism and Events Queensland

Det kridhvide silicasand på Whitehaven Beach er så fint, at det knirker når man går på det, og den bliver fortsat kåret som en af verdens smukkeste. Whitehaven Beach ligger på en af de 74 øer i Whitsunday Islands (Pinseøerne), er syv kilometer lang og adskiller det blågrønne hav fra den frodige vegetation, der er lige bag stranden.

5. Tag en vandflyver over Sydney

Sydney Seaplanes.
Sydney er en magisk by at opleve fra et vandfly.
Foto: Sydney Seaplanes.

Millionbyen Sydney har mange kendte vartegn. At se dem fra luften giver en ekstra spændende dimension til storbyoplevelsen. Du vil have udsigt til Sydney havn, og det berømte Sydney Opera House.

Du flyver over øerne udenfor byen, surferne på Bondi Beach og smukke naturparker. Uanset om du vælger at spise frokost på en af perlerne i udkanten af byen, eller foretrækker en romantisk overraskelsespicnic på et afsidesliggende sted – at komme dertil med vandflyver er bogstavelig talt en optur.

For dem, der synes, at en vandflyverlanding er lige nervepirrende nok, kan et frokostcruise i Sydney havn være et godt alternativ.

6. Spis østers på Saffire Freycinet på Tasmanien

Saffire Freycinet.
Spis østers direkte fra havet i Tasmanien.

Mere friske østers får du ikke. På luksus-lodgen Saffire Frecyinet i Freycinet National Park på Tasmanien kan du iføre dig vaders og slentre ud til østersfarmen, hvor bordet står dækket med hvid dug i vandkanten. Du plukker stillehavsøsters direkte fra havet, før du nyder delikatesserne.

På Saffire Frecyinet kan du forkæle dig selv med spa og gourmetoplevelser i smukke omgivelser. Vådområderne i nationalparken har et utrolig rigt fugleliv og smukke udsigtspunkter, dramatiske rosa granitbjerge, skjulte bugter og hvide sandstrande blot en gåtur væk.

7. Kør the Great Ocean Road – en af verdens smukkeste kystveje

Great Ocean Road.
Udsigt over Great Ocean Road og De Tolv Apostle.
Foto: Roberto Seba

Kalkstensklipperne De 12 Apostle er den største attraktion, men Great Ocean Road har meget mere at byde på. Den snor sig langs klippeformationerne, formet af havet, på Victorias rustikke sydkyst. Udsigtspunkterne ligger tæt og der er mange veje at køre ad for at komme til badestrande og surferstrande i verdensklasse som Bell’s Beach, hyggelige fiskerbyer eller naturparker med frodig regnskov og spændende dyreliv.

The Great Ocean Road kan opleves bag rattet i en udlejningsbil, men du kan også vælge at gå The Great Ocean Walk. Vandreruten er opdelt i forskellige etaper tilpasset vandrere på alle niveauer. Den virkelig eventyrlystne kan flyve over det spændende landskab i helikopter.

8. I kano gennem Katherine Gorge

Katherine.
På kanotur gennem Katherine Gorge.
Foto: Tourism Australia

Skub dig ud fra flodbredden og lad dig drive afsted på en uforglemmelig tur langs Katherine River, der snor sig gennem kløften med stejle sandstensklipper på begge sider.

Den dramatiske natur og de flere tusind år gamle aboriginmalerier på klippevæggene er i sig selv grund nok til at tage denne tur. Katherine Gorge ligger i Nitmiluk National Park, der dækker et stort område med bushlandskab, og byder i øvrigt på oplevelser både langs de mange vandreruter, fra flodbåd og fra helikoptersædet.

9. Nyd mad og vin på Mornington-halvøen udenfor Melbourne

Mornington Peninsula.
Vinsmagning og ridning på Mornington Peninsula.
Foto: Robert Blackburn

Mornington ligger blot en times kørsel syd for Melbourne. Den smukke halvø er kendt for at være populær blandt australiere, der sætter pris på god vin og fantastisk mad. Her finder du alt fra små lokale caféer og gårdbutikker, der samler deres råvarer direkte fra køkkenhaven, til prisbelønnede gourmetrestauranter med menuer sammensat af årstidens lokale råvarer. Den korte afstand til havet giver adgang til lækkert fisk og skaldyr.

Du kan smage på de lokale vine som Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Gris på vingårdsbesøg. Vil du opleve landskabet fra hesteryg, kan du ride fra vingård til vingård og nyde både vin, landskab samt rideturen. Har du mere lyst til at svinge golfkøllen, er der også gode muligheder for det.

10. Tag på safari på verdens største sand-ø, Fraser Island

Fraser Island.
Tag på safari på verdens største sandø, Fraser Island.
Foto: Tourism and Events Queensland

Safari mulighederne på Fraser Island byder på varierede oplevelser. Bilsafari med firehjulstrækker langs nærmest uendelige, hvide strande, krystalklart hav og mærkelige sandformationer. Mange tager turen til Maheno-vraget, et skib, der blæste på land under en cyklon i 1935.

På Fraser vokser regnskoven direkte op af sandet, dækker store dele af øen og byder på et rigt plante-, dyre- og ikke mindst fugleliv. På Fraser Island finder du også nogen af de bedste strandfiskeoplevelser i verden. Uanset om du er nybegynder eller en erfaren sportsfisker – her kan du fange fisk, du næppe har fanget før.

Læs også: Rejser du til Australien for første gang?

Har du spørgsmål?

Vores rejsespecialister hjælper dig.

Man-fre 08.30 – 16.30

Mere inspiration

St Kilda, Melbourne.
Inspiration
Graden af kreativitet og idérigdom på restauranterne i Melbourne er imponerende.
Læs det hele
Flinders Ranges.
Blog
I efteråret 2019, længe før verden lukkede ned, havde jeg fornøjelsen af, at udforske området nord for hyggelige Adelaide i South Australia. Her finder du noget af den smukkeste outback natur Australien har at byde på.
Læs det hele