Foto: Noppasinw - stock.adobe.com

Hjem > Inspiration > Stopover-guide til Australien og New Zealand

Stopover-guide til Australien og New Zealand

Sidst opdateret:

Selvom flyrejser til Australien og New Zealand er blevet hurtigere og mere effektive, er der ingen tvivl om at det nogle gange kan være en god idé at bryde rejsen op med et par dages ophold undervejs.

Ikke nok med at din døgnrytme gradvis tilpasser sig, selve rejsen bliver også mindre trættende, og du får mulighed for at opleve en spændende destination uden at det forøger rejseudgifterne i særlig grad. 

Det flyselskab du flyver med sætter betingelserne for hvor det er muligt at stoppe, men hvis du kontakter os med dine ønsker i den indledende fase af planlægningen, kan vi tage højde for ønskede mellemlandingssteder, når vi søger efter relevante flyruter. Vi hjælper naturligvis også med hoteller, transfers og udflugter, når du vælger et stop.

Her er vores guide til de 8 mest populære byer at stoppe i, på vej til Australien og New Zealand:

Singapore

Gardens by the Bay, Singapore.
Tilbring en dag i Gardens by the Bay i Singapore.
Foto: Benedetta Barbanti – stock.adobe.com

Singapore er en stopover-klassiker der aldrig går af mode. Denne grønne og velplejede metropol er uden tvivl et 2-3 dages stop værd, både for at ryste den værste tidsforskel af sig og for at nyde det varme klima. Byen har god og varieret mad, shopping i verdensklasse, et væld af attraktioner, et bredt udvalg af hoteller og er også velegnet til dem der rejser med børn. Hvis i vil have mindre storbyfølelse kan i bo på Sentosa Island, hvor i både finder strande og en mere afslappet atmosfære. 

Landets lufthavn, Singapore Changi Airport, anses også for at være en af ​​verdens bedste lufthavne. Det betyder at selvom du kun bliver her et par timer for at vente på det næste fly, er der stor chance for at du tager derfra med et godt indtryk.

Dubai

One&Only Royal Mirage Dubai.
Bo på One&Only Royal Mirage Dubai, som har adgang til både strand og by.
Foto: One&Only Royal Mirage Dubai

Hvis du flyver med Emirates Airlines eller en kombination af Emirates og Qantas, kan du bryde rejsen op med et par dage i denne futuristiske ørkenby, der aldrig holder op med at vokse. Dubai har et utroligt stort udvalg af hoteller af mellem og høj standard, hvilket gør at man kan slappe ordentligt af når man tager et hvil på rejsen. Byen har meget at byde på både for unge og gamle, lige fra enorme vandlande, forlystelsesparker og store indkøbscentre, til traditionelle guld- og krydderimarkeder, kamelridning og ørkensafari for bare at nævne nogle få muligheder.

Husk at temperaturniveauet i Dubai kan blive ubehageligt højt om sommeren, så det er mest behageligt at stoppe der på andre tidspunkter af året.

Bangkok

Bangkok.
Besøg et af Bangkoks mange templer.
Foto: Patrick Foto – stock.adobe.com

For dem, der synes at Singapore er lidt for nydelig, er Bangkok lidt mere rå i kanterne. Her er byen der aldrig sover, og hvis man vil have en skøn blanding af kaos, eventyr og oplevelser, er det her det perfekte valg. Thailands hovedstad har noget for enhver smag, lige fra templer til markeder og indkøbscentre, museer, paladser, natteliv og kultur. For slet ikke at tale om et utroligt velsmagende køkken, og du kan købe mad uanset hvor end du vender eller drejer dig.

Bangkok er ikke så ofte benyttet som stopover-destination på rejser til Australien og New Zealand som det var engang, men når det er sagt, så er det fuldt ud muligt at flyve via byen hvis man finder en acceptabel rute og pris.

Doha

Doha.
Udsigt over Dohas skyline.
Foto: BlueOrange Studio – stock.adobe.com

Qatar Airways er et af de flyselskaber som mange benytter sig af til Australien, og det er muligt at foretage et stop i landets hovedstad, Doha, undervejs. Doha byder på en række indkøbscentre, en mængde femstjernede hoteller, et spændende souk (marked), fine dining, ørkensafari og man kan også fordybe sig i kunst og kultur på nogle af byens museer. Som med Dubai bliver der rigtig varmt i Doha om sommeren, så byen egner sig bedst som stopover-destination på andre tidspunkter af året.

Denpasar (Bali)

Bali.
På Bali får du både sol og strand, kultur og naturoplevelser.
Foto: Nichapa – stock.adobe.com

Denpasar er hovedstaden og indgangsporten til Bali, og var for en del år siden et meget almindeligt stopover på vej til Australien. I dag er det ikke et lige så naturligt stoppested, men det er bestemt muligt for dem der har lidt ekstra tid. Et par dage med sol, svømning, strand og kultur under Balis sol er aldrig i vejen, uanset om du snupper et stop her på din ud- eller hjemrejse. 

For at et stopover på Bali skal være hensigtsmæssig, afhænger det lidt af hvor i Australien du har planlagt at tage til. Spørg os endelig til råds!

Hong Kong

Hong Kong.
Tag Star Ferry igennem Victoria Harbour.
Foto: joyt – stock.adobe.com

Hong Kong var en af ​​de mest populære byer at stoppe i på vej til Australien og New Zealand,  før covid-pandemien gjorde sit indtog. Men når byen vender tilbage til normale tilstande, vil den formentlig også hurtigt vende tilbage som en af ​​de mest populære byer at mellemlande i. På trods af at Hong Kong på alle mulige måder er en storby, er de centrale områder omkring Kowloon og på Hong Kong Island overraskende kompakte, og det er bestemt muligt at udforske dele af byen til fods. Benyt tiden til at købe et skræddersyet jakkesæt, tag op på Victoria Peak for at få udsigt over nogle af verdens mest imponerende skyskrabere og kryds Victoria Harbour på den ikoniske Star Ferry.

Los Angeles

Venice Beach, Los Angeles.
Venice Beach er godt placeret i forhold til lufthavnen i Los Angeles.
Foto: Luciano – stock.adobe.com

For rejser til New Zealand er det nogle gange mere praktisk at flyve vestpå, og så er et stopover i Los Angeles det mest naturlige sted at dele rejsen op. Los Angeles er fyldt med kendte attraktioner, men byen er stor, og for ikke at spilde for meget tid i trafikken, er det en god idé at vælge både ens overnatning og det område man vil opholde sig i med omhu. Et af de områder der er tættest på lufthavnen er Venice Beach, hvor du kan leje en cykel eller bare nyde at se på det varierede folkeliv. Lige nord for Venice Beach ligger Santa Monica Pier, med en forlystelsespark, restauranter og sjov for hele familien.

Tokyo

Shibuya Crossing i Tokyo.
Den travle fodgængerovergang Shibuya Crossing i Tokyo.
Foto: f11photo – stock.adobe.com

Nogle fly til Australien og New Zealand kan også tage jer via den japanske hovedstad. 

Tokyo er en livlig og spændende by. Besøg Shibuya Crossing, som er verdens travleste fodgængerfelt med en halv million mennesker der dagligt passerer forbi, eller Tsukiji Fish Market. Du kan også besøge et af byens mange templer for et kulturelt boost, eller tage til et Kabuki-teater, hvor skuespillerne alle har overdådig make-up og masker på. Om foråret kan du nyde de mange farver når kirsebærtræerne blomstrer. Og så er man selvfølgelig også nødt til udforske det japanske køkken og prøve ægte ramen eller japansk curry.

Kontakt os i dag for at planlægge din næste rejse til Australien og New Zealand.

GØR DRØMMEREJSEN TIL VIRKELIGHED

Mere inspiration

Rock Art Tour.
Inspiration
Et bredt spekter af oplevelser og aktiviteter venter hvis man vil se Australien gennem øjnene på det aboriginske folk.
Læs det hele
Vivid Sydney.
Blog
Australien og New Zealand er værter for kvindernes fodbold-VM, der afholdes fra den 20. juli til den 20. august i 2023.
Læs det hele