.

Hjem > Inspiration > Sådan udforsker du på bedste vis Australiens mest unikke steder

Sådan udforsker du på bedste vis Australiens mest unikke steder

Sidst opdateret:

Stadig flere tager på biltur for at se mest muligt af det anderledes land.

Hvide strande, tropisk regnskov, ørken og bjerge. Australien er kendt for sin smukke, varierede natur og sit unikke dyreliv. En af de bedste måder at opleve dette på er på fire hjul.

– En ferie med bil er en super måde at opleve dette fantastiske land på. Australien er som skabt til kør-selv-ferie, og en lejebil eller en autocamper giver maksimal frihed og fleksibilitet undervejs. Samtidig kommer man meget tættere på den australske vildmark, siger Endre Kaurin i Australienrejser.

Drømmer du om at snorkle på koralrev, se kænguruer og udforske vildmarken, har rejseselskabet en række turforslag, hvor du kan gøre netop det. På bilferie kommer du tæt på naturen og kan selv vælge, hvor længe opholdet skal være de enkelte steder.

Det er også let at skræddersy rejsen efter forskellige behov og budgetter. Du kan leje en bil og sove i telt eller under åben himmel, rejse imellem familievenlige campingpladser eller leje en luksus autocamper.

Her er tre forslag til nogle af de smukkeste bilture, man kan tage down under.

Sydney–Cairns

Whitehaven Beach og Hill Inlet, Whitsunday Islands.
Whitsundays består af 74 magiske øer, og er et must på turen.
Foto: Tourism and Events Queensland

Turen går langs Australiens østkyst, og på vejen findes der en række højdepunkter. Du kan starte med nogle dage i Sydney eller Brisbane. I Sydney skal man have operahuset med, bystrandene og de mange restauranter med mad fra alle verdenshjørner.

– Besøg gerne verdens mest berømte operahus, før du slutter af med en spadseretur i den gamle bydel The Rocks og besøger en af byens mange anmelderroste restauranter, siger Kaurin.

Derfra kan man køre til bjergkæden Blue Mountains og til vindistriktet Hunter Valley. Starter du turen i Brisbane, er der gode muligheder for at akklimatisere med nogle dage med butikker og restauranter.

Britz.
På tur med telt eller autocamper kommer man tæt på naturen. Det giver også fleksibilitet og frihed undervejs.

Uanset hvilken en af storbyerne I vælger at starte ferien i, vil resten af bilturen langs kysten byde på store variationer. Her kan man opleve alt fra shopping, udeliv og forlystelsesparker i Surfers Paradise på Gold Coast til rolige småbyer som Noosa på Sunshine Coast.

Kaurin anbefaler specielt Fraser Island og Whitsunday Islands.

– Fraser Island er verdens største sandø. Her kan du ikke rejse med autocamperen, men tag for eksempel en dag på bilsafari langs de nærmest uendelige, hvide sandstrande, krystalklart hav og mærkelige strandformationer. Udforsk regnskoven, der vokser lige opad sandet – og øens rige plante-, dyre- og fugleliv, foreslår Kaurin.

Whitsunday Islands består af 74 magiske øer og er et must på turen. Dahl Jespersen fortæller, at her findes Australiens smukkeste strande, blandt andet Whitehaven Beach. Stedet er fantastisk til dykning og snorkling.

Cairns, som er det sidste stop, kan du opleve regnskoven i Daintree og Great Barrier Reef. Det 340.000 kvadratkilometer store rev strækker sig over 2000 kilometer langs Queenslands kyst. Husk snorklen og dykkerudstyret. Under vandoverfladen gemmer revet på sin helt egen verden af fisk og koraller.

Darwin–Adelaide–Melbourne

Maui ved Uluru.
Uluru er blandt højdepunkterne på rejsen fra Darwin i nord til kysten i syd. Uluru, også kendt som Ayers Rock eller bare The Rock, er verdens største monolit efter Mount Augustus, som også ligger i Australien.

På denne rute krydser du landet og kører fra det tropiske nord til kysten i syd. Turen går gennem Australiens ‘røde centrum’, og blandt de første stoppesteder er landets største nationalpark, Kakadu.

– Her er der regnskov, floder, vådområder, sletter og bjerge. Området er kendt for sine vandhuller, vandfald, aboriginske klippemalerier og saltvandskrokodiller, fortæller Kaurin.

I hjertet af Australien ved Alice Springs ligger der endnu en nationalpark. Her kan du se kæmpeklippen Uluru og klippeformationen Kata Tjuta.

Når du kommer til kysten i syd, anbefales det at besøge storbyerne Adelaide og Melbourne, som kan friste med madmarkeder og restauranter. Mellem de to byer kører man ad Great Ocean Road. Turistvejen fører dig blandt andet forbi en kyststrækning med store, fritstående klipper i kalksten.

Perth–Broome

Coral Bay.
I Coral Bay kan du snorkle blandt hundredevis af fiskearter og koraller. Ningaloorevet er det næststørste i Australien efter Great Barrier Reef. 
Foto: Tourism Western Australia

Denne køretur foregår på vestkysten. Her findes charmerende kystbyer, nationalparker og milelange strande.

– Køreturen fra Perth til Broome er en eventyrlig rejse. Strækningerne i bil er lange, men belønningerne undervejs er det hele værd. Desuden er turen gennem det uendelige australske landskab en del af oplevelsen, fortæller Kaurin.

Dele af strækningen kaldes Coral Coast, og her kan man blandt andet se Ningaloo Reef. Revet er et af verdens længste og det næststørste i Australien. Ningaloo havner ofte i skyggen af storebroderen Great Barrier Reef, men er let tilgængeligt med et fascinerende liv under vandoverfladen. Her findes der 520 forskellige fiskearter, 250 forskellige typer koraller, skildpadder og hvaler. En af de største attraktioner er at snorkle med verdens største fisk, hvalhajen. Sæsonen for det går fra april til juli.

Monkey Mia.
I Monkey Mia kan man fodre vilde delfiner.
Foto: Tourism Western Australia

Monkey Mia i nationalparken Shark Bay er det de vilde delfiner, der trækker. Flere gange dagligt kan man få nærkontakt og fodre dem.

– Fordelen ved Coral Coast er, at det kun er en brøkdel af turisterne, som finder vej dertil, for de fleste holder sig på østkysten. Det betyder, at man har nogle af verdens mest fantastiske strande næsten helt for sig selv, fortæller Kaurin.

Trænger man til en pause fra strandlivet, kan man besøge Karjiini Nationalpark med vild natur og rigt dyreliv. Oveni kan man bo på et resort, der er 100 procent ejet af aboriginere.

Australienrejser kan hjælpe med at fastlægge rejseruter og komme med råd og tips til planlægning af bilferien. Deres samarbejdspartnere har biludlejningsbureauer i alle byer med internationale lufthavne, og det er muligt at aflevere sin autocamper eller bil i en anden by end i den, hvor man lejede sit transportmiddel.

Læs også: 10 gode grunde til at tage på camperferie i Australien og New Zealand

Har du spørgsmål?

Vores rejsespecialister hjælper dig.

Man-fre 08.30 – 16.30

Mere inspiration

Sydney.
Inspiration
Vi har samlet 16 steder som vi synes at det er værd at opleve mindst en gang i livet. Vi kan love at du har mange flotte oplevelser i vente!
Læs det hele
Sydney.
Inspiration
Gourmetmad, opera, historie samt vandreture langs vandet er blot noget af det, du finder på denne Top 10 liste over ting, du kan opleve i Sydney.
Læs det hele