Foto: Longitude 131° Resort

Hjem > Inspiration > Luksus på australsk

Luksus på australsk

Sidst opdateret:

Spis morgenmad med udsigt over Uluru, også kendt som Ayers Rock, og læg dig under dynen mens kænguruer hopper forbi udenfor dit vindue. Oplevelserne står i kø med disse fem håndplukkede elitehoteller som din base.

Drømmerejsen til Australien starter netop således – som en drøm. Og det er drømmen om eksotisk dyreliv, spektakulær natur og kulinariske oplevelser på et andet kontinent, der går i opfyldelse. Men hvordan i al verden kan man nå at se alt, og ikke mindst, hvor skal man bo? Her er rejseplanen for dig, der ønsker at bo på et boutiquehotel, spise lokalt tilberedt morgenmad, nyde sanselige spaoplevelser samt komfort i særklasse.

Melbourne – start i syd i en urban oase

Du lander i madmekkaet Melbourne på sydkysten, der er mindst lige så spændende og pulserende som Sydney. Tjek ind på Park Hyatt Melbourne, et kultiveret femstjernet hotel med sin egen high tea-salon og prisbelønnet restaurant. Her bor du i gåafstand til byens berømte «laneways», der er små gader fyldt med musik, baristakunst og madkultur. Få et pusterum og kom dig over dit jetlag, og indstil dig på Australien-tid!

Great Ocean Road – privatchauffør og helikopterperspektiv

Great Ocean Road.
Flyv over berømte vartegn som 12 Apostles, Loch Ard Gorge og Cape Otway.

Hvad ville være bedre end at starte ferien med en dagstur langs Great Ocean Road, der er en af verdens smukkeste kørselsstrækninger? En privatchauffør henter dig på hotellet i Melbourne, og tager dig til Bells Beach, hvor du kan opleve den udprægede surferkultur, og dernæst videre til feriebyen Lorne. Herfra klamrer vejen sig til klipperne, og undervejs stopper du for en omgang frisk skaldyr og lokale vine. Fra en helikopter vil du få udsigt over kyststrækningen og alle dens mange skibsvrag.

Flyv henover berømte vartegn som 12 Apostles, Loch Ard Gorge og Cape Otway, der er Australiens ældste fyrtårn og som går under navnet «the Beacon of Hope». Fuld af indtryk vender du tilbage til din lækre hotelseng på Park Hyatt Melbourne, og uanset om du drømmer om surferbølger eller skibsvrag, så er ferien i Australien nu officielt indviet.

Mornington Peninsula – tjek ind på et ægte koncepthotel

Jackalope Hotel, Mornington Peninsula.
Jackalope Hotel, Mornington Peninsula.

En times kørsel udenfor Melbourne ligger Mornington Peninsula, hvor boutiquehotellet, Jackalope oser af livsstil. Alt fra den sorte, elegante facade til de nøje udvalgte kunstværker, giver dig med det samme et indtryk af, at dette hotel, med blot 46 værelser, ikke gør noget halvhjertet. Du vil allerede bemærke det ved morgenmaden, når mælken kommer fra Melbournes Saint David mikro mejeri og kaffebønnerne fra Morningtons Commonfolk Coffee Co. To nætter her gør underværker, og du er næsten tilgivet, hvis du ikke forlader hotellet.

Men Mornington Peninsula venter på dig udenfor hotellet. Halvøen er også kendt som Australiens svar på The Hamptons, så uanset om du foretrækker golf, vinsmagning, sejlads, gourmetmiddage eller idylliske fiskelandsbyer, finder du det her.

The Outback – med bobler i glasset

Hvis du alligevel skal rejse hele turen til Australien, bør du også opleve «det røde hjerte». Ifølge aboriginernes religion, der har det poetiske navn «Dreamtime», er dette stedet, hvor verden havde sin begyndelse. Flyv til Uluru, også kendt som Ayers Rock, og tjek ind på Longitude 131. Dette er en af verdens bedste «wilderness camps», og her spares der ikke på finesserne. Alle værelser har udsigt til Uluru, og fra din seng kan du se, hvordan solens gang hen over himmelen farver stenmonolitten, lige fra glødende rustorange til gylden nøddebrun.

«Lad personalet tænde bålet for dig, nip til en nightcap og nyd nattens lyde og stemninger.»

Longitude 131° Resort.
Vælg om du vil sove i luksusteltet på Longitude 131, eller i en swag under stjernehimmelen.

Vil du have The Outback helt ind under huden, kan du vælge at sove på terrassen i komfortable «swags», en australsk opfindelse, der integrerer sovepose og madras. Lad personalet tænde bålet for dig, nip til en nightcap og nyd nattens lyde og stemninger. Du tilbringer fire nætter her, i charmerende omgivelser med spa, swimming pool og middagsservering under galakserne. For her – langt fra civilisationen og lysforurening – kan du se langt ud i verdensrummet.

Om dagen vil du blive bekendt med Uluru og Kata Tjuta nationalpark, både fra fugleperspektiv med helikopter og til fods. Dette er en oplevelse, der skriver sig ind i din dagbog med store, fede bogstaver og udråbstegn. Ren rejsemagi!

Adelaide – tilbage til civilisationen

Adelaide.
Tilbring en aften i livlige Adelaide.
Foto: South Australian Tourism Commission

Adelaide er hovedstaden i delstaten South Australia, og en livlig festivalby med fremragende restauranter. Når du tjekker ind på Mayfair Hotel, kan du nyde at være tilbage i civilisationen på tagterrassen HENNESSY, der er som skabt til en kølig drink i de tempererede aftentimer. Men bliv nu ikke oppe alt for sent. Allerede næste morgen kommer chaufføren og kører dig til lufthavnen, og den efterfølgende rejseetape er lige så eksotisk som den er eksklusiv.

Kangaroo Island – kænguru- og kanapésafari

Oceanview Eco Villas.
Ocean Eco Villas er det perfekte sted at lade batterierne op.

Der er noget særligt over et ægte luksushotel. Du mærker standarden, så snart du kommer ind af døren. Ikke fordi du bliver tiltalt Sir eller Madame, eller fordi du kan vælge imellem 65 forskellige typer juice til morgenmad, men fordi designet er gennemtænkt, personalet ser dig i øjnene og alt er velorganiseret. Oceanview Eco Villas er et magisk sted, hvor himmelen smelter sammen med havet. I tråd med den uprætentiøse australske facon, handler luksus lodgen ikke om at se eller blive set. Her handler det om at være præcis den man er, og ønsker du at spise morgenmad i tøfler og morgenkåbe, ja så gør du bare det! 12 gæster er maksimum, og du vil blive introduceret til kyndige, lokale guider på vandreture, hvor der venter fascinerende og varieret natur, Australiens ikoniske dyreliv i naturen og førsteklasses mad og drikke undervejs.

Læs mere om denne rejse og se hvad der er inkluderet her: Australia in style

Har du spørgsmål?

Vores rejsespecialister hjælper dig.

Man-fre 08.30 – 16.30

Mere inspiration

Rock Art Tour.
Inspiration
Et bredt spekter af oplevelser og aktiviteter venter hvis man vil se Australien gennem øjnene på det aboriginske folk.
Læs det hele
Britz ved Uluru.
Inspiration
Læs vores forslag til hvorfor man skal tage på camperferie, og hvem ved, måske bliver du grebet af friheden og naturoplevelserne.
Læs det hele