Foto: Anson Smart

Hjem > Inspiration > Her finder du de bedste restauranter i Sydney

Her finder du de bedste restauranter i Sydney

Sidst opdateret:

Den australske scene for madkultur har længe været et af trækplastrene i turistindustrien, præget af fokus på lokale råvarer og konkurrence mellem mesterkokke, som vil overgå hinanden. Kontinentet har den perfekte kombination af større byer, omgivet af hav og land, hvor råvarerne aldrig har lang vej til middagsbordet.

Michelin Guiden findes ikke i Australien. Der spekuleres i, om årsagen kan være, at Frankrig ville blive vippet af tronen, som landet med flest stjernerestauranter. Avisen the Sydney Morning Herald laver en tilsvarende vurdering, hvor op til tre kokkehuer uddeles til regionens allerbedste spisesteder.

Alle de australske storbyer har et bredt udvalg af gourmetrestauranter og ikke overraskende, har Sydney flest. Her finder vi hele skalaen, fra fine dining til typisk streetfood med inspiration fra alle verdenshjørner. Download appen «Sydney Food Trucks» og få en oversigt over hvilke biler, der befinder sig hvor, og hvornår du kan besøge dem.

Sydney.
Spis middag eller få en drink ved operahuset i Sydney.
Foto: Tourism Australia

Havneområdet omkring operaen er et glimrende sted at tilbringe dagen for både mad og drikkevarer. Nogle af de bedste «eat streets» findes i indre by, heriblandt områderne Potts Point, Chippendale, Surry Hills og Newtown. Her ligger mange spisesteder, mikrobryggerier og cafér, som byder på noget for enhver smag og prisklasse.

Dagsudflugter til nærliggende vingårde er populære og byder på et spændende indblik i vinproduktion, kombineret med vinsmagning og et bedre måltid eller to. Eller tag turen til Sydney Fish Market, verdens næststørste fiskemarked. I bydelen Redfern, centralt i Sydney, arrangeres “bondens marked” hver lørdag formiddag. I Moore Park, i kort afstand derfra, kan du møde og handle hos lokale madproducenter, hver onsdag og lørdag.

Nedenfor ses et udpluk af de mest anerkendte restauranter. Vær opmærksom på, at det ofte er nødvendigt at lave bordbestilling i god tid i forvejen.

Quay

I havneområdet omkring Circular Quay og Operahuset ligger utallige restauranter, mange af dem med udeservering. Blandt de mange koncepter, udviklet af anerkendte stjernekokke, er restaurant Quay, den ene af byens to restauranter med tre kokkehuer. Med en pragtfuld udsigt over havnen og Operahuset, serveres de lækreste retter fra kokken Peter Gilmores, kendt fra Masterchef Australia. Gå ikke glip af hans dessert, som er en chokoladekage med otte lag.

Bennelong

Peter Gilmore står også bad Bennelong, som ligger i selve Operahuset. Menukortets retter udarbejdes i nært samarbejde med lokale mad- og vinproducenter. Restauranten benytter kun friske og lokalt producerede råvarer af allerhøjeste kvalitet.

Rockpool Bar & Grill

Rockpool er også en af de bedre restauranter og et must for alle, som holder af grillmad. Kød samt fisk og skaldyr af bedste kvalitet tilberedes over trækul for at opnå den ultimative smagsoplevelse. Restauranten ligger centralt, mellem Hyde Park og Circular Quay i den ikoniske Art Deco-bygning, City Mutual Building. Udvalget af vin er der heller intet at udsætte på – du kan vælge imellem over 3.000 forskellige vine.

Tetsuya’s

Et fransk-japansk møde. Tilgængelige, sæsonbetonede råvarer, baseret på japanske traditioner, møder fransk kokkekunst, når menuen fastlægges hos Tetsuya’s. Restauranten ligger centralt i Kent Street, ved den sydlige ende af Hyde Park.

Aria

Her kan du nyde stjernekokken Matt Morans veltilberedte retter med udsigt over Operahuset og Harbour Bridge. Sæsonens råvarer og en unik vinliste kendetegner menuen på Aria.

Sydney.
Vælg en restaurant med en uovertruffen udsigt.
Foto: Tourism Australia

The Bridge Room

Køkkenchef Ross Lusted har ekstra fokus på grøntsager samt fisk og skaldyr i sine menuer, ofte tilberedt med et asiatisk inspireret twist. I 2017 havde Bridge Room tre kokkehuer og beholdte to af dem, da guiden for 2018 blev offentliggjort. Lokalet og atmosfæren er mere uformel, end man normalt ville forvente ud fra madens høje niveau. Men her kan alle og enhver føle sig hjemme.

The Bathers’ Pavilion

I det nordlige Sydney, ved Balmoral Beach, finder du dette sted med en pragtfuld udsigt over stranden og havet. Bathers’ Pavilion fokuserer på et bredt udvalg af lokale råvarer, primært fisk og skaldyr men også kød, fugl og vegetar. I tilknytning til restauranten finder du også en mere uformel café, hvor der serveres morgenmad, frokost og middag.

The Spice Room

Ved Circular Quay ligger den indiske restaurant Spice Room, som er blandt brugernes absolutte favoritter på TripAdvisor. Uanset om det gælder middag eller frokost, bør bord bestilles på forhånd. Priserne ligger en smule under de bedste indiske spisesteder i Norge – kvaliteten og kreativiteten nogle trin over.

Læs også: Guide til de bedste spisesteder i Melbourne

GØR DRØMMEREJSEN TIL VIRKELIGHED

Mere inspiration

Australien.
Inspiration
I guiden herunder har vi lagt speciel vægt på førstegangsrejsende, som overvejer at tage på ferie i Australien. Følg tipsene og få maksimalt ud af ferien.
Læs det hele
Rigoni's Bistro i Adelaide.
Inspiration
Adelaide er et populært rejsemål for madelskere, som er ude efter Australiens kulinariske oplevelser, samt vin i verdensklasse.
Læs det hele