Søg
Generic filters
Vælg en side

Her er oplevelserne, du ikke må gå glip af i Sydney

Her er oplevelserne, du ikke må gå glip af i Sydney

Gourmetmad, opera, historie samt vandreture langs vandet er blot noget af det, du finder på denne Top 10 liste over ting, du kan opleve i Sydney.

Kombinationen af surferstrande, den glinsende naturskabte havn og Sydney Opera House er blandt de mange ting, der gør Sydney uimodståelig. Udover byens mange menneskeskabte vidundere er Sydney velsignet med et utal af naturlige skatte, såsom smukke offentlige haver og parker, små havneøer og uspolerede kystlinjer.

Kom helt tæt på dyrene i Sydneys Taronga Zoo

Taronga Zoo ligger kun en kort færgetur fra centrum af Sydney.

Taronga Zoo ligger blot en kort færgetur fra Sydney centrum. Foto: Karen Gallagher

Besøg dyrene i Taronga Zoo i deres utrolige omgivelser, beliggende lige ud til vandet. Dyrehaven huser 2.900 eksotiske og lokale dyrearter, herunder gorillaer, tigere, leoparder, chimpanser, giraffer, kænguruer og koalaer, og ligger blot en kort færgetur fra Circular Quay. Prøv en ekstraordinær overnatning og book Roar & Snore pakken, hvor du camperer og tilbringer natten i zoo’en.

Kom backstage i Sydney Opera House

Opdag en anden side af operahuset i Sydney.

Se en anden side af operahuset i Sydney. Foto: Jamie Williams

Gå en tur rundt om Circular Quay og se, med egne øjne, hvorfor Sydney Opera House fortsat formår at bjertage folk verden over. Med et varieret og tætpakket program er operahuset et af byens travleste knudepunkter for musik-, kunst- og danseforestillinger. Tag på en Backstage Tour for at lære mere om dette enestående ikon.

Klatretur på ikoniske Sydney Harbour Bridge

utsikt over sydney

Udsigten over havnen i Sydney er magisk fra toppen af Sydney Harbour Bridge.

Sydney Harbour Bridge, der også er kendt som “the coathanger”, er et stykke ingeniørarbejde af den helt store bedrift. Broen åbnede i 1932 og spænder fra den ene side af Sydney havn til den anden. En klatretur med Sydney Bridgeclimb tager dig med helt op til toppen af broen. Der kræves ingen særlige klatrefærdigheder og du kan vælge mellem ture ved daggry, midt på dagen eller ved solnedgang.

Gå Sydneys storslåede Bondi to Coogee Trail

Gå vandreturen mellem Coogee og Bondi og se det smukke kystlandskab undervejs.

Gå vandreturen mellem Coogee, og Bondi og se det smukke kystlandskab undervejs.

Der ligger adskillige smukke strande i nærheden af Bondi, herunder Tamarama, Bronte og Coogee. For at få mest muligt ud af denne fantastiske kyststrækning, anbefales det at tage på vandreturen Bondi to Coogee Walk, der forbinder alle disse strande og giver den smukkeste havudsigt langs Sydneys kyst. Langs ruten finder man også masser af caféer, interessante landemærker og naturligvis nogle gode badesteder.

Kulinarisk luksus på Sydneys fineste restauranter

Spis en pragtfuld middag på en af Sydneys fineste restauranter.

Spis en lækker middag på en af Sydneys fineste restauranter. Foto: Jamie Williams Photography

På Quay, der er berømt for at være en af verdens bedste restauranter, kan du spise middag mens du nyder den betagende udsigt over Sydney Harbour. I hjertet af byen byder Sepia – vinderen af ”Australian Restaurant of the Year ” – på japansk inspireret moderne mad og vin. Gå ikke glip af Rockpool, en kulinarisk perle, der forener sofistikerede klassikere med asiatisk smag.

Udforsk straffefangernes fortid i The Rocks i Sydney

Udforsk de historiske gågader i The Rocks.

Udforsk de historiske baggader i The Rocks. Foto: James Horan

Bydelen The Rocks giver et spændende, historisk indblik i Australiens kolonitid. På en gåtur med The Rocks Walking Tours kan besøgende vandre langs de brostensbelagte gader og få et spændende og indsigtsrigt portræt af Australiens første europæiske koloni. Fuldend din historielektion med et besøg på Fort Denison, en ø med sin egen fæstning og kanoner.

Sejltur i Sydneys smukke havn

Se Sydney fra havet og du vil opdage en helt anden side af byen.

Se Sydney fra vandet og du vil opdage en helt anden side af byen. Foto: James Pipino, Destination NSW.

En af Sydneys mest karakteristiske oplevelser er en færgetur fra centrum af Sydney til Manly distriktet. Endu bedre er oplevelsen hvis du sejler på en yacht. Sydney Harbour Luxury Sailing tager dig med til Sydneys mange bugter og havne. Med kameraet parat har du mulighed for at tage de bedste billeder af Sydneys mest berømte seværdigheder.

Læs mere om Sydney Harbour Luxury Sailing.

Udforsk Sydneys Royal Botanic Gardens

Smuk udsigt mod Sydney Harbour Bridge fra Royal Botanic Garden.

Smuk udsigt til Sydney Harbour Bridge fra Royal Botanic Garden.

De smukke Royal Botanic Gardens er en stor park i det centrale Sydney, med smukke udsigtspunkter, vandrestier og en omfattende samling af planter fra både Australien og udlandet. Lær mere om parken på de gratis guidede gåture gennem det 30 hektar store område. Parken arrangerer også særlige Aboriginal Heritage Tours, hvor man lærer om aboriginernes historie og kultur, og endda kan få en smagsprøve på “bush mad”.

Campér på Sydney Harbours Cockatoo Island

Tilbring en nat på Cockatoo Island.

Tilbring en nat på Cockatoo Island. Foto: Tourism Australia

Tilbring en nat på Cockatoo Island, der ligger midt i Sydney havn, lige bag Sydney Harbour Bridge. Ikke alene vil du vågne op til en af verdens mest fantastiske udsigter, du vil også lære om øens historie som forhenværende fængsel for straffefanger og senere et skibsværft. Medbring dit eget telt eller lej et opslået telt på øen.

Go Wild in the Blue Mountains

Blue Mountains har fået sit navn efter den blå dis, der ofte omgiver bjergene.

Blue Mountains har fået sit navn efter den blå dis, der ofte omgiver bjergene. Foto: Boating – Fotolia

Med sine berømte blåtonede tinder samt Three Sisters rock formationen, kombineret med yndefulde hoteller og maleriske bydistrikter, er Blue Mountains National Park meget hensigtsmæssigt placeret, blot et par timer fra Sydney. Bjergene har været et populært område for vandrere, klatrere og udendørsentusiaster i over 100 år, så kom afsted og ud i det fri og få afprøvet dine mountainbike- eller rapelling skills.

Læs mere om Sydney.

Del med en ven

Gør drømmerejsen til virkelighed