.

Hjem > Inspiration > Guide til de bedste spisesteder i Melbourne

Guide til de bedste spisesteder i Melbourne

Sidst opdateret:

Graden af kreativitet og idérigdom på restauranterne i Melbourne er imponerende. Verdensberømte kokke kæmper en benhård kamp om hæder og ære for deres koncepter, til stor glæde for madentusiaster, som valfarter hertil fra alle verdenshjørner. Mange af dem deler også deres ekspertise på kokkekurser.

Michelin Guiden opererer ikke i Australien. Der tales om, om årsagen kan være, at Frankrig ville blive vippet ned fra tronen, som landet med flest stjernerestauranter. Anerkendte Good Food Guide udgiver årligt en tilsvarende liste, hvor uddeling af tre kokkehuer er forbeholdt landets allerbedste restauranter.

Vegetarretter: De bedste vegetarrestauranter i Melbourne

Med over fire millioner indbyggere er der plads til et enormt udvalg spisesteder i alle tænkelige prisklasser og varianter i Melbourne. Nedenfor finder du udvalgte højdepunkter. Hos flere af disse er det nødvendigt at bestille bord god tid i forvejen, men der findes også luksusrestauranter, som udelukkende tilbyder drop-in, velvidende at lokalet fyldes hver dag.

Billig og god mad i Melbourne: Her får du mest valuta for pengene

Queen Victoria Market, Melbourne.
Queen Victoria Market, Melbourne.
Hopetoun Tea Rooms, Melbourne.
Lækre fristelser hos Hopetoun Tea Rooms.
MoViDa, Melbourne.
Prøv tapasrestauranten MoVida Next Door.

I Acland Street ligger konditorierne dør om dør – husk at levne plads til desserten!

De mest anerkendte restauranter fremgår af listen nedenfor. Vær opmærksom på at bordbestilling god tid i forvejen ofte er nødvendig.

Attica

Dette er en af kun få restauranter, som har fået tre kokkehuer i Good Food Guide 2019, og som desuden har figureret så højt som en 20. plads på kåringen af verdens 50 bedste restauranter. Atticas kendte køkkenchef Ben Shewry anses som en af branchens mest kreative stjernekokke.

Vue de Monde

Det eksklusive interiør og den spektakulære udsigt fra 55. etage giver en pejling af ambitionsniveauet. Trods det, er det madens kvalitet og originale smagskombinationer, som bliver husket allerbedst efter et besøg hos Vue de Monde. Kokken bag konceptet er Shannon Bennett, kendt fra Masterchef Australia. Amerikaneren Justin James er køkkenchef, også kendt fra Restaurant Noma i Danmark. Stedet henter primært sine råvarer fra eget landbrug fire mil udenfor Melbourne.

Dinner by Heston Blumenthal

Heston Blumenthal er en af personlighederne, der lyser mest på den gastronomiske stjernehimmel. Englænderen har åbnet en række restauranter rundt omkring i verden og har samlet så mange Michelin-stjerner undervejs, at det kan være svært at holde styr på antallet.

Brae

Den anmelderroste køkkenchef Dan Hunter har et stærkt fokus på lokale og organiske råvarer – dyrket, behandlet eller fanget på en bæredygtig måde. Brae ligger i idylliske omgivelser, på en bæredygtig-drevet gård, omkring halvanden times kørsel fra Melbourne.

The Press Club

Denne populære restaurant flyttede til et mindre lokale for nogle år siden. Det har givet køkkenet mere tid til at koncentrere sig om den kreative menu og en mere afslappet atmosfære til glæde for gæsterne. Målet er at placere den græske madtradition på kortet for “fine-dining”, noget som kokken og dommeren i MasterChef, George Calombaris, lykkes fint med, ifølge byens madkritikere.

Cumulus Inc

Restauranten holder åbent syv dage om ugen og serverer morgenmad, frokost og middag. Vinmenuen er imponerende, og retterne sammensættes ud fra sæsonen. Andrew McConnell er manden bag Cumulus Inc, som tilslutter sig rækken af kritikerroste koncepter, han har etableret i Melbourne.

Flower Drum

Under ledelse af erfarne Anthony Lui, serverer Flower Drum det ypperste mad, som det kantonesiske køkken har at byde på. Både hvad angår traditionelle retter og de mere eksperimentelle.

Læs også: Her finder du de bedste restauranter i Sydney

GØR DRØMMEREJSEN TIL VIRKELIGHED

Mere inspiration

Flinders Ranges.
Blog
I efteråret 2019, længe før verden lukkede ned, havde jeg fornøjelsen af, at udforske området nord for hyggelige Adelaide i South Australia. Her finder du noget af den smukkeste outback natur Australien har at byde på.
Læs det hele
Cobourg Mud Crabs.
Inspiration
Gør drømmerejsen i Australien til virkelighed. Fra «the bush», vindalen Barossa, til dyreriget Kangaroo Island og Melbournes madmekka.
Læs det hele