Foto: tky15_lenz - stock.adobe.com

Hjem > Inspiration > Fantastiske vandreture på New Zealand

Fantastiske vandreture på New Zealand

Sidst opdateret:

Ingenting kan sammenlignes med den storslåede natur på New Zealand. Høje, snedækkede bjerge og dybe dale kombineret med bambusskove, svajende palmer og et vildt og robust kystlandskab.

Det unikke dyreliv er kommet til, efter at landet blev adskilt fra det australske kontinent for omkring 75 millioner år siden. Det var her Peter Jackson drog til for at finde den rette location for indspilningen af Ringenes Herre-trilogien.

Vandreturene er meget populære og kan tilpasses i flere længder og varianter. Alt fra enkle dagsture velegnet for børnefamilier til de længere og fysisk krævende ture over flere dage. Det samme gælder overnatning, hvor der er flere muligheder. På nogle ruter findes der luxury lodges og anerkendte hoteller, mens man på andre ruter overnatter i enkle turisthytter, som deles med andre vandrere.

Vandreture i to kategorier:
«Guided walk» eller «freedom walk» uden guide. I begge tilfælde er der tale om en pakkeløsning bestående af overnatninger, transport, tur-udstyr, enkelte måltider etc. Nedenfor har vi nævnt nogle af de mest populære vandreruter. Ruterne kan fint kombineres og de mest omfattende ture strækker sig over to-tre uger med mulighed for at opleve store dele af New Zealand.

Nordøen ligger i subtropisk klimazone og Sydøen i tempereret. De fleste vandreture er tilgængelige hele året, når vejrforholdene er gode.

Tongariro Crossing

Tongariro Alpine Crossing.
Vandreturen over Tongariro er en oplevelse for livet.
Foto: Graeme Murray

Antal dage: 1
19 kilometer, normalt 8 timer
Info og kort

Denne vandretur omtales ofte som den bedste dagstur på New Zealand og kræver normal god fysisk form. Tongariro National Park ligger midt på Nordøen og har et specielt vulkansk landskab med smaragdgrønne indsøer. Langs ruten skifter landskabet konstant, fra vandområder omgivet af velvoksende vegetation – til området som blev brugt til at indspille scener fra «Mordor» i Ringenes Herre. Turen er tilgængelig hele året.

Du kan læse mere om dagsturen til Tongariro her.

Abel Tasman Coast Track

Abel Tasman Coast Track.
Abel Tasman Coast Track.
Foto: Tamzin Henderson

Antal dage: 4
Distance: 55 km
Sværhedsgrad: Middel
Info og kort

Gyldne sandstrande møder skovklædt kystlandskab på denne tur helt nord på Sydøen. Distancen er lang, men terrænet er overkommelig, så turen passer også for de, som ikke er toptrænede. Mange vælger at tage én eller flere kajakture undervejs for på den måde også at opleve dyrelivet til vands. Her er mange forskellige overnatningssteder, hvilket giver mulighed for at vælge et sted, som passer til både pengepung og et ønske om komfortabel indkvartering.

Queen Charlotte Track

Queen Charlotte Track.
Queen Charlotte Track.
Foto: MarlboroughNZ / BareKiwi

Antal dage: 4,5
Distance: 70 km
Sværhedsgrad: Over Middel
Info og kort

Turen starter i Captain Cooks fodspor ved Ship Cove længst mod nord på Sydøen og byder på både fjord og fjeld. Området Marlborough Sounds består af dybe dale mellem majestetiske fjeldtoppe. Du vil opleve storslået og varieret natur samt historisk vigtige steder for både maoriske og europæiske bosættere.

Overnatningsmulighederne er mange, men flest om sommeren fra oktober til maj. Her finder du alt fra camping for backpackere til luksuriøse hytter. Turen er også velegnet på mountainbike.

Heaphy Track

Heaphy Track.
Heaphy Track.
Foto: Daniel – stock.adobe.com

Antal dage: 5
Distance: 78 km
Sværhedsgrad: Over middel
Info og kort

En lang og indholdsrig vandretur i Kahurangi National Park nordvest på Sydøen. Turen starter i omgivelser af skov og fjeld og afsluttes langs vestkysten. Overnatningen finder sted i hytter, ejet og drevet af Department of Conservation. Her er tale om enkel indkvartering på fælles sovesal i medbragt sovepose. Hytterne er udstyret med toiletter og med mulighed for tilberedning af mad på gaskomfur eller bål.

Milford Track

Milford Track.
Fantastisk udsigt over Milford Track.
Foto: mundoview – stock.adobe.com

Antal dage: 4
Distance: 53 km
Sværhedsgrad: Krævende
Info og kort

Hytte til hytte-tur for den erfarne og eventyrlystne vandrer. Vandreturen kræver en del oppakning i form af sovepose, tøj, mad og køkkengrej. Der er en begrænsning på 40 vandrere pr. dag, som begynder turen, således at der ikke skal være for mange mennesker af gangen i dette uberørte og unikke landskab.

Dag 1:
Bus og færge tager dig over Lake Te Anau. En fem kilometer lang tur langs Clinton River ender oppe ved Clinton Hut, hvor natten tilbringes.

Dag 2:
Normalt tager det seks til syv timer at tilbagelægge de 16 kilometer, størstedelen langs Clinton River. Ved ankomst til Mintaro Hut bliver du mødt af det første syn af gletscheren Pompolona.

Dag 3:
Dagen begynder med en hård stigning, som på det højeste tager dig 1.150 meter over havoverfladen. Udsigten over Lake Mintaro og Clinton Valley er fantastisk. Dagen slutter ved Dumpling Hut.

Dag 4:
Turens sidste vandredag foregår langs Arthur River til Lake Ada og slutter ved Sandfly Point. Via Milford Sound tager bussen dig tilbage til Queenstown.

GØR DRØMMEREJSEN TIL VIRKELIGHED

Mere inspiration

Britz ved Uluru.
Inspiration
Læs vores forslag til hvorfor man skal tage på camperferie, og hvem ved, måske bliver du grebet af friheden og naturoplevelserne.
Læs det hele
Inspiration
Australien er en af ​​verdens bedste dykkerdestinationer og en bucket list destination for ivrige dykkere.
Læs det hele