.

Hjem > Inspiration > Dette er Australiens flotteste vandreture

Dette er Australiens flotteste vandreture

Sidst opdateret:

Australien har et stort udvalg af vandreture, der garanterer flotte naturoplevelser. Se de unikke dyr i deres naturlige habitat og udforsk det varierede landskab, fra bjergene i Tasmanien og kystområderne i Victoria, til outbacken i South Australia og de høje karritræer i Western Australia.

Luksuriøse vildmarkscampingpladser og lodges gør det nemt at kombinere flotte oplevelser i løbet af dagen med et varmt brusebad, gourmetmad og et velsmagende glas vin efter en lang dags vandring. Foretrækker man at bo mere simpelt, findes der også praktiske vildmarkscampingpladser og hytter, hvor man enten kan slå sit eget telt op eller leje en seng for natten.

Træd i vandreskoene og gør dig klar til eventyr i Australiens fascinerende natur. Her er seks vandreture, vi varmt kan anbefale:

Twelve Apostles Lodge Walk

Great Ocean Walk.
Great Ocean Walk.

Great Ocean Road, Victoria – 4 dage/3 nætter

Twelve Apostles Lodge Walk strækker sig over de sidste 55 kilometer af Great Ocean Walk, der følger den verdensberømte Great Ocean Road. Turen går gennem tempereret regnskov, forbi kystklipper, uberørte strande, og man kommer tæt på dyrelivet – som f.eks. pelssæler, wallabyer, koalaer samt et rigt fugleliv. Turen afsluttes ved De Tolv Apostle, og de som ønsker det, kan se stenklipperne fra luften på en helikoptertur over området.

Sværhedsgraden er moderat med både lette og mere krævende strækninger. Alle nætter tilbringes på en specialbygget vandrelodge ved Johanna Beach. Lodgen ligger ca. halvvejs, hvilket betyder, at du kun behøver at medbringe en rygsæk med mad, drikke og det, du ellers har brug for i løbet af dagen.

Lodgen har faciliteter såsom tørrerum, spa, udlejning af vandreudstyr, og en professionel kok, der tilbereder de lækreste retter med matchende vin.

The Arkaba Walk

Arkaba Walk.
Et af højdepunkterne på Arkaba Walk er middagene, der serveres efter en lang dags vandring.
Foto: South Australian Tourism Commission

Flinders Ranges, South Australia – 4 dage/3 nætter

Arkaba Walk er en moderat til krævende vandretur gennem 600 millioner år gammelt landskab, hvor komfort er i fokus efter dagens vandretur er afsluttet. Der tilbagelægges mellem 6 og 15 kilometer dagligt, forbi stejle klipper og udtørrede flodlejer. Perfekt hvis man ønsker at opleve naturen i outbacken på nært hold, og vil se forskellige slags kænguruer, emuer og andet australsk dyreliv. En erfaren turguide bidrager til, at du får et indgående kendskab til både flora og fauna og lærer mere om de oprindelige jordejeres (aboriginerne) skikke, kultur og traditioner.

To af nætterne tilbringes på en luksus vildmarkscamp, hvor du sover under stjernerne i en traditionel «swag» (en slags tyk sovepose, med indbygget madras). Den sidste nat tilbringes på Arkaba Homestead, der er det mest luksuriøse resort i Flinders Ranges. Hver dag serveres der treretters middag med australske vine, og solnedgangen nydes med kanapéer og noget koldt at drikke til.

The Maria Island Walk

The Maria Island Walk
Maria Island er perfekt til vandreture.
Foto: Tourism Australia

Maria Island, Tasmanien – 4 dage/3 nætter

Maria Island ligger et par kilometer ud fra Tasmaniens østkyst. Her er der ingen biler eller butikker, i stedet består øen af en blanding af sjælden fugleliv, varieret landskab og historiske bosættelser. Vandreturen er 34 kilometer lang, fordelt over 4 dage.

Oplevelserne undervejs omfatter 300 millioner år gamle fossiler, hvide strande med det fineste sand, høje eukalyptustræer, enorme stenklipper og flere wombater end du kommer til at se noget andet sted i verden. Du vil også kunne se wallabyer og kænguruer, pingviner og delfiner, den tasmanske djævel og et varieret fugleliv.

De to første nætter tilbringes i en idyllisk vildmarkscamp, blot et stenkast fra mennesketomme strande. Den sidste nat tilbringes i et charmerende historisk hus i Darlington.

Cradle Mountain Huts Walk

Cradle Mountain.
Cradle Mountain er et af Australiens smukkeste bjerge. 
Foto: Jason Charles Hill

Cradle Mountain, Tasmanien – 6 dage/5 nætter

Udforsk et af Australiens mest spektakulære verdensarvsområder i den fredfyldte og majestætiske Cradle Mountain-Lake St Clair National Park. Den 65 kilometer lange Cradle Mountain Huts Walk er en seks-dages vandretur, der går gennem regnskov, alpine bjergområder og over græssletter, der engang var dækket af gletsjere. Her finder man spidse bjergtoppe, dramatiske vandfald, høje træer og du vil også passere mange wombater på vejen.

Hver dag afsluttes med et godt måltid tilberedt af guiden og man kan sove komfortabelt i sengene i bjerghytterne, der er til rådighed undervejs. For dem, der ønsker en ekstra udfordring, er det også muligt at gå en omvej til toppen af Mount Ossa, der er Tasmaniens højeste bjerg.

Kangaroo Island Wilderness Trail

Kangaroo Island Wilderness Trail.
Remarkable Rocks på Kangaroo Island.
Foto: Kangaroo Island Wilderness Trail.

Kangaroo Island, South Australia – 5 dage/4 nætter

Denne 61 kilometer og 5 dage lange vandretur på Kangaroo Island tager dig gennem et af de botanisk mest unikke områder i South Australia, før den når den spektakulære kystlinje med hvide sandstrande og høje klipper, hvor det Sydlige Ishav slår ind. Vi kommer heller ikke udenom det mangfoldige og rige dyreliv, der er på øen, og chancerne er gode for at se både næbdyr, delfiner, hvaler, sæler, søløver, kænguruer og koalaer, foruden det varierede fugleliv.

Undervejs overnatter vi på campingpladser, hvor man kan slå sit eget telt op eller man kan vælge at opgradere til resort i nærheden, hvis man ønsker at sove i en god seng og vil spise en lækker middag efter dagens vandring.

Vi anbefaler især, at tage nogle ekstra nætter på Southern Ocean Lodge før eller efter vandreturen.

Margaret River Cape to Cape Walk

Cape to Cape Walk.
Vandreturen i Margaret River følger blandt andet den smukke kystlinje.
Foto: Cape To Cape Walk

Margaret River, Western Australia – 4 dage/3 nætter

Den 41 kilometer lange Margaret River Cape to Cape Walk er en vandretur, der kombinerer det bedste fra Margaret River-regionen. Gå gennem skov med hundrede meter høje karritræer, og forbi strande, hvor du kan tage en forfriskende dukkert.

Højdepunkterne er der mange af, både hvad angår naturen og ikke mindst det kulinariske. Mad og vin er i verdensklasse, med private kokke, der disker op med måltider bestående af lokale råvarer, perfekt matchet med ædle dråber fra lokale vinproducenter.

Overnatningsstederne består af eksklusive strand resorts med fantastisk udsigt og privat swimming pool.

Flere vandreture?

Andre vandreture vi også anbefaler er:

  • Freycinet Experience Walk, Tasmanien
  • Tasmania Classic Larapinta Trek in Comfort, Red Centre
  • Murray River Walk, South Australia
  • South Australia Bay of Fires Walk, Tasmanien
  • Scenic Rim Trail Hike, Queensland

Vores Australienspecialister hjælper dig med gode råd samt bestilling.

Kontakt os i dag til en uforpligtende snak.

Læs også: Fantastiske vandreture på New Zealand

GØR DRØMMEREJSEN TIL VIRKELIGHED

Mere inspiration

Longitude 131° Resort.
Inspiration
Spis morgenmad med udsigt over Uluru, også kendt som Ayers Rock, og læg dig under dynen mens kænguruer hopper forbi udenfor dit vindue. Oplevelserne står i kø med disse fem håndplukkede elitehoteller som din base.
Læs det hele
Arkaba Walk.
Inspiration
Her er 9 højdepunkter du ikke må gå glip af når du besøger delstaten South Australia.
Læs det hele