Foto: South Australian Tourism Commission

Hjem > Inspiration > De bedste restauranter i Adelaide

De bedste restauranter i Adelaide

Sidst opdateret:

Adelaide er et populært rejsemål for madelskere, som er ude efter Australiens kulinariske oplevelser. Central Market er et af verdens største markeder for friske råvarer, med et overvældende udbud af caféer og serveringssteder, som henter inspiration fra hele verden.

Nogle af Australiens bedste vindistrikter ligger blot en kort køretur uden for byen. Barossa Valley ligger eksempelvis kun ca. 8 km fra centrum. Vinsmagning er en populær aktivitet og besøget kan med succes kombineres med lidt gourmetmad serveret på vingården.

The Haus Hahndorf i Adelaide Hills.
The Haus Hahndorf i Adelaide Hills.
Foto: South Australian Tourism Commission

I den indre bykerne ligger mange “eat streets”; Gouger, Waymouth, Hutt, O’Connell, Leigh og Rundle er de mest kendte.

Få inspiration til nogle af Adelaides bedre restauranter.

Penfolds Magill Estate Restaurant

Med beliggenhed på en bjergskråning i udkanten af centrum, byder Penfolds Magill Estate Restaurant på en udsigt, som i lighed med maden, er helt spektakulær. Køkkenchef Scott Huggins’ inspiration kommer fra det japanske køkken og serveres normalt som 5 eller 8-retters menuer. Retter med Wagyu-kød og tunfisk-sashimi får følge af en udsøgt vinmenu med op til 170 år gamle vine til dig.

Orana

Da flere af Adelaides mest eksklusive restauranter anses som lidt konservative, har køkkenchef Jock Fronzillo på Orana valgt at gå egne veje: mange små retter serveret i mindre skåle kombineret med en 8-retters smags-menu. Vær forberedt på at blive overrasket – her kan alt fra flere varianter af kængurukød til frosne, grønne myrer(!) være en del af menuen. Ventelisten er ofte lang, så vi anbefaler at reservere bord i god tid i forvejen.

Botanic Gardens Restaurant

I hjertet af indre by finder du denne idylliske restaurant, der, som navnet mere end antyder, ligger i tilknytning til Botanisk Have. Stort fokus på bæredygtighed og de bedste råvarer præger menuen. Størstedelen af frugt og grønt, som benyttes i maden, er dyrket lokalt.

Mt Lofty Ranges Vineyard, Adelaide Hills.
Vingården Mount Lofty Ranges udenfor Adelaide.
Foto: SATC

Georges on Waymouth

Lige syd for Botanisk Have ligger Gorges on Waymouth, som på sit 16. år stadig er et yndet spisested, både blandt lokale og turister. Maden er baseret på lokale råvarer, tilberedt med inspiration fra europæisk middelhavskost. Åben til morgenmad, frokost og middag.

Hill of Grace Restaurant

Hill of Grace ligger i tilknytning til sportsarenaen Adelaide Oval med udsigt over banen. Menuen har et stærkt fokus på sæsonens råvarer, fra madproducenter i udkanten af byen, og der kan også bestilles vegetar-menu. Ved større idrætsarrangementer kan der være lukkede selskaber.

The Louise
Appellation på The Louise.

Appellation at The Louise, Marananga

En times køretur fra Adelaide, ligger det berømte vindistrikt Barossa Valley, hvor stadig flere gourmetrestauranter etablerer sig. Hvis man vil tilbringe en dag eller to i Barossa Valley, kan Appellation at The Louise byde på noget af det ypperste inden for både mad og overnatning. 85% af råvarerne er hentet inden for en radius af max. 30 kilometer.

Enoteca Cucina

Med sin italienske baggrund balancerer Enoteca elegant mellem det traditionelle italienske og det moderne, innovative australske køkken. Restauranten er let tilgængelig fra centrum.

Læs også: Guide til de bedste spisesteder i Melbourne

GØR DRØMMEREJSEN TIL VIRKELIGHED

Mere inspiration

Bedarra Island Resort
Inspiration
Storslåede oplevelser i komfortable omgivelser er nøgleordet. Barfodsluksus handler ikke om at se og blive set, men snarere at vende blikket indad og mærke hvor dejligt du har det.
Læs det hele
Aqua Dining Restaurant, Sydney.
Inspiration
I Sydney finder du hele skalaen af restauranter, fra fine dining til typisk streetfood med inspiration fra alle verdens hjørner.
Læs det hele