Foto: Tourism and Events Queensland

Hjem > Inspiration > De 5 bedste øer på Great Barrier Reef

De 5 bedste øer på Great Barrier Reef

Sidst opdateret:

Great Barrier Reef er den største levende organisme på jorden og strækker sig over 2300 kilometer langs Queenslands nordøstlige kyst i Australien. Udover at være kendt for et farverigt koralrev, er det også hjem til et mangfoldigt dyreliv.

De fleste drømmer om at se Great Barrier Reef med egne øjne. Hvis du vælger at bo på en af øerne på revet, er du garanteret et minde for livet.

Her er vores favoritøer på Great Barrier Reef.

Heron Island

Heron Island.
Se de små babyskildpadder kravle ud i det store hav efter udklækning.
Foto: Tourism and Events Queensland

Heron Island er en koralø, som ligger 89 kilometer udenfor Gladstone og er et mekka for snorkling og dykning. De fleste dykkersteder ligger blot 15 minutter fra stranden, og hvis du snorkler er det blot at hoppe i udstyret og svømme ud fra stranden.

Heron Island har et varieret dyreliv med havskildpadder og mange spændende fuglearter. Fra oktober til marts kan du opleve havskildpadderne når de kommer op på stranden og lægger deres æg, eller du kan opleve tusindvis af små babyskildpadder kravle ud mod havet for første gang.

Heron Island Resort har komfortable værelser i forskellige kategorier, samt restaurant, butik, spa og et stort udvalg af gratis aktiviteter.

Læs mere om Heron Island Resort.

Lizard Island

Lizard Island.
På Lizard Island har man stranden for sig selv.
Foto: Tourism and Events Queensland

Lizard Island Resort er et luksushotel beliggende på en eksklusiv og isoleret ø, blot en times flyvetur nord for Cairns. Lizard Island består af 24 uberørte sandstrander, og mange mener at dette er den smukkeste ø på hele Great Barrier Reef.

Med 40 luksussuiter og en femstjernet restaurant er det nemt at drømme sig væk til dette sted. Eksklusive spabehandlinger, private solnedgangsmiddage på stranden og et omfattende aktivitetstilbud, sikre at du får en ferie du sent vil glemme.

Læs mere om Lizard Island Resort.

Hamilton Island

Hamilton Island.
Catseye Beach på Hamilton Island.
Foto: Tourism and Events Queensland

Blandt de 74 farverige øer i Whitsunday Islands ligger Hamilton Island, som er den ø med flest overnatningsmuligheder, restauranter og et bredt aktivitetstilbud. Samtidig er denne ø nem at komme ud til. Man kan flyve direkte fra flere af de største byer i Australien, eller man kan tage færgen fra Airlie Beach.

Det er daglige afgange ud til den ydre del af Great Barrier Reef, samt turer med helikopter og vandfly. Inkluderet er en sejltur blandt de andre øer i Whitsunday og et besøg på en af verdens smukkeste strande – Whitehaven Beach.

Hamilton Island Resort og qualia er to af ressorterne på øen. Førstnævnte tilbyder overnatning af 3 og 4-stjerners standard, mens sidstnævnte leverer luksus i verdensklasse.

Lady Elliot Island

Lady Elliot Island.
Lady Elliot er omringet af koralrev. 
Foto: Tourism and Events Queensland

Helt syd på Great Barrier Reef ligger Lady Elliot Island, som ligger 50 minutter i fly fra Hervey Bay. Øen ligger i et naturreservat med mere end 1200 forskellige fiskearter og andet marineliv, og er kendt for sin overflod af rokker, skildpadder og uberørte koralrev.

Øen er omringet af koralrev. Tag din dykkermaske og svømmefødder på og gå på opdagelse i livet under havoverfladen. Øko-ressortet på øen har varieret værelsestyper, lige fra permanente telte til 2-værelses lejligheder med aircondition. Rejs til Lady Elliot og få en helt speciel oplevelse!

Læs mere om Lady Elliot Island Eco Resort.

Hayman Island

Hayman Island.
Hayman Island ligger i en stille og beskyttet lagune.
Foto: Tourism and Events Queensland

Hayman Island ligger i en stille og beskyttet lagune i Whitsunday Islands. Koralrev, smukke hvide sandstrande og spektakulære udsigter gør dette til et af de mest utrolige steder på Great Barrier Reef. Hayman er perfekt for par som ønsker en romantisk ferie.

Udforsk nogle af de andre øer i Whitsunday Islands, tag på snorkel/dykkertur eller på vandretur i bushen på øen.

Læs også: 10 uforglemmelige oplevelser på Great Barrier Reef

GØR DRØMMEREJSEN TIL VIRKELIGHED

Mere inspiration

Crocosaurus Cove i Darwin.
Blog
Hvis vi starter med konklusionen, så er svaret utvivlsomt ja. Til gengæld er Australien et af de mindst farlige lande at holde ferie i.
Læs det hele
Australien.
Inspiration
I guiden herunder har vi lagt speciel vægt på førstegangsrejsende, som overvejer at tage på ferie i Australien. Følg tipsene og få maksimalt ud af ferien.
Læs det hele