Foto: Miles Holden

Hjem > Inspiration > 15 populære seværdigheder i New Zealand

15 populære seværdigheder i New Zealand

Sidst opdateret:

Ønsker du en oplevelsesfyldt ferie, så er New Zealand et godt valg. Seværdighederne står i kø, uanset om du elsker natur, kultur, dyreliv, ekstremsport eller kulinariske fristelser.

Naturoplevelserne er i fokus, men landet har også en spændende historie, et oprindeligt folk, der holder traditionerne i hævd og korte rejser og vin i verdensklasse.

Det kan være overvældende at vælge, hvad man skal opleve på en rejse til New Zealand. Derfor har vi lavet en liste med 15 populære seværdigheder:

1. Besøg Te Papa – New Zealands bedste museum

Te Papa i Wellington.
Masser af spændende ting for både store og små på Te Papa i Wellington.
Foto: Camilla Rutherford

New Zealand har ikke kun en helt unik natur. Historien er også noget helt specielt med to befolkningsbølger udefra. Det oprindelige folk, maorierne, kom fra Stillehavsøerne i øst i det 14. århundrede, mens europæiske bosættere ankom fra vest fra slutningen af ​​det 18. århundrede.

På museet i hovedstaden Wellington du kan fordybe dig i flere aspekter af New Zealands rige historie gennem kunst, kultur, arkitektur og natur. Navnet Te Papa betyder passende skattekiste. Indgangsbilletten er dog helt gratis.

2. Vær din egen Ringenes Herre i Hobbiton

Hobbiton.
Besøg Ringenes Herre-filmsæt.
Foto: Matt Crawford

JRR Tolkiens eventyrunivers har engageret både unge og gamle gennem flere generationer. Først i bogform og siden gennem filmsucceser. En bivirkning af filmatiseringen var, at hele verden så det særprægede naturlandskab på de to øer, der udgør New Zealand.

160 kilometer syd for Auckland kan du opleve det “rigtige” Hobbiton, hvor Frodo og resten af ​​hobbitterne bor. Filmsættet blev bevaret efter optagelserne og er siden blevet en meget populær attraktion. I Hobbiton kan du vandre blandt de karakteristiske hobbithuse og spise frokost “hobbit style” på restauranten, der i filmene hedder Green Dragon Inn.

3. Sejl gennem magisk natur i Doubtful, Dusky eller Milford Sound

Real Journeys - Milford Mariner.
Tag med på et overnatningskrydstogt med Milford Mariner i Milford Sound.

I Fiordland National Park på Sydøernes sydvestkyst styrter høje, majestætiske bjerge ned i dybe fjorde. Udsigten fra fjorden er fantastisk med sneklædte bjergtoppe, gletsjere, vandfald og regnskov. Der udbydes dagsture til begge og overnatningskrydstogter, hvor du kommer tæt på natur og dyreliv. Du kan blandt andet teste din fiskelykke og være med til at trække hummersten. Ombord på bådene er der kyndige guider, som fortæller om stedernes unikke flora og fauna. Ud over havfugle er sæler og delfiner et almindeligt syn.

4. Se glødorme i Waitomo Caves

Waitomo Caves.
Tag med på en bådtur inde i Waitomo Caves.
Foto: Corin Walker Bain

Glødeorm kaldes blandt andet Sankthansorm på dansk. Grundlæggende er det en ganske almindelig fluelarve, men i mørke sker der en kemisk reaktion, som får den til at gløde. Larverne er ikke større end spidsen af ​​en tændstik, men de er meget talrige og skaber dermed et magisk lysshow på loftet og væggene inde i hulerne.

Adgang til grotterne sker gennem rejsearrangører, der tilbyder forskellige aktiviteter, alle med en guide, der tager sig af sikkerheden. Du kan komme med i en båd, der stille og roligt glider ned i vandet i bunden af ​​hulerne, eller en mere adrenalinfyldt variant med en kombination af underjordisk rafting og ziplining. Waitomo Caves ligger på Nordøen, knap 200 kilometer syd for Auckland.

5. Besøg SkyTower i Auckland

Sky Tower i Auckland.
Sky Tower i Auckland.
Foto: ©michael – stock.adobe.com

I hjertet af New Zealands største by du kan nyde udsigten fra 328 meter over jorden, endda højere end Eiffeltårnet. Og der er en storslået udsigt, der venter med Tasmanhavet mod vest og Stillehavet mod øst. Og ind imellem Auckland som omkranser havnebassinet.

Hvis du ikke er bange for højder, kan du tage med på Skywalk, en tur ud på et plateau, der omkranser tårnet i 192 meters højde, iført sikkerhedssele. Eller endnu bedre; Himmelspring. Specifikt bungeejump fra samme sted med en silkeblød landing i jordhøjde. Undervejs er der 11 sekunders frit fald, hvor man bevæger sig med omkring 85 km/t på vej ned.

I tårnet er der også en god restaurant, hvor måltidet kan nydes med udsigten. Husk at reservere bord på forhånd!

6. Padle fra strand til strand i Abel Tasman National Park

Abel Tasman National Park.
Kajak i Abel Tasman National Park.
Foto: Abel Tasman Sea Shuttle

Med sin smukke natur og perfekte strande er Abel Tasman National Park som skabt til kajaksejlads og picnic frokoster. Området, der ligger længst mod nord på Sydøen, er også den region med flest solskinsdage året rundt i hele New Zealand. Du kan leje en kajak på egen hånd eller deltage i en lille gruppe med en guide.

Der tilbydes alt fra halvdagsudflugter til ekspeditioner over flere dage med overnatning enten i hytter eller under åben himmel. Ud over det rige fugleliv trives sæler og delfiner i disse farvande. Og hvis du medbringer en fiskestang, er der en god chance for, at du fanger din egen middag.

7. Gå gennem spektakulære landskaber på Milford Track

Milford Track.
Fantastisk udsigt på Milford Track.
Foto: mundoview – stock.adobe.com

Milford Track er også kendt som “den flotteste gåtur i verden”. Denne vandretur begynder i bjergene med en storslået udsigt over Milford Sound i Fiordland National Park. På vej ned skifter bjerglandskabet til frodig urskov med udsigt til fjelde, fjorde og vandfald. Turen tager fire dage og tre nætter, 53 kilometer i alt. Indkvartering kan ske ved turisthytter, der er strategisk placeret langs stien. Alt hvad du skal bruge til turen af ​​udstyr og forsyninger kan lejes/købes lokalt. Læs mere om vandreture i New Zealand.

8. Grav din egen spa på Hot Water Beach

Hot Water Beach.
Hot Water Beach på Coromandel Peninsula.
Foto: Matt Crawford

Polynesisk spa-behandling er noget for sig. Det foregår på naturens præmisser, hvor den geotermiske aktivitet under jorden presser tempereret vand mættet med mineraler op til overfladen.

Ved Hot Water Beach i Coromandel Nationalpark du kan grave dit eget lille spa og nyde verdens mest naturlige spa-behandling – helt gratis. Medbring en spade, venner eller familie, lidt mad og drikke, og nyd!

9. Oplev Rotoruas boblende søer

Waimangu Volcanic Valley.
Boblende søer er et almindeligt syn omkring Rotorua.
Foto: Miles Holden

Rotorua er et must når man besøger New Zealand. Den geotermiske aktivitet gør dette landskab ulig noget andet sted på planeten. Fra underjordiske kilder presser varmen op i form af både gejsere, damp, svovlfarvede damme og boblende mudder som kan opleves en række forskellige steder i og omkring byen.

Rotorua er også Maoris hovedstad, og et meget godt sted at opleve deres traditioner og kultur, som er bedre bevaret her end noget andet sted i New Zealand. Regionen har ellers mange spændende aktiviteter at byde på, såsom ziplining, rafting og ruter til mountainbike.

10. Smag dig til New Zealands bedste Sauvignon Blanc

Marlborough.
Marlborough producerer Sauvignon Blanc i verdensklasse.
Foto: Jet Productions/MarlboroughNZ

Der er ikke meget, der slår et dugfrit glas Sauvignon Blanc efter en lang dag med sightseeing. Sauvignon Blanc har sin oprindelse i Bordeaux, men New Zealand har vist sig at have de perfekte klimatiske forhold for netop denne drue. Og så primært i Marlborough-regionen på Sydøen. Vinelskere og madelskere fra hele verden valfarter hertil for at nyde førsteklasses mad og vin i idylliske omgivelser. Det naturlige landskab er også perfekt til udendørs aktiviteter og udforskes bedst til fods eller på cykel.

11. Lat som du er på månen i Tongariro National Park

Tongariro Crossing.
Gå gennem månelandskaber i Tongariro National Park.
Foto: Camilla Rutherford

Tongariro er New Zealands ældste nationalpark og et verdensarvssted for både natur og maorikultur. Dette karakteristiske vulkanske landskab kan nogle gange minde mere om månen end om jorden, og det spiller også en vigtig rolle i maori-mytologien. Her blev flere scener fra Ringenes Herre optaget, netop for at give indtryk af en helt anden verden.

Tongariro Alpine Crossing er en berømt dagstur til fods, der roligt kan anbefales. Normalt tager selve vandreturen mellem syv og otte timer. Det kræver god fysisk kondition og er tilgængeligt hele året rundt, men vi anbefaler sommertid for at få mest muligt ud af den helt spektakulære udsigt over vulkankrateret og de smaragdgrønne søer.

12. Vær en ekstremsportsjunkie i Queenstown

Bungy fra Kawarau Bridge.
Bungee jumping fra Kawarau Bridge uden for Queenstown.
Foto: Miles Holden

Omgivet af bjerge, floder og smuk natur er Queenstown blevet et eldorado for ekstremsport i alle årstider. Alpint skiløb, faldskærmsudspring, mountainbike, bjergbestigning og rafting, for at nævne nogle af de mange muligheder. Denne del af Sydøen har et klima, der kan ligne det, der findes i store dele af Skandinavien, med sne og frostgrader om vinteren. Det betyder, at alpine pister er bedst i juli og august, men her er der som nævnt noget for enhver smag året rundt.

13. Se majestætiske Mount Cook

Mount Cook.
Mount Cook set fra Lake Pukaki.
Foto: Will Patino

New Zealands højeste bjerg rejser sig hele 3.724 meter over havets overflade – på niveau med de højeste tinder i den østrigske del af Alperne. Bjerget rager ud i landskabet med en karakteristisk sneklædt top, der ser flot ud på billeder. Startende fra landsbyen Mount Cook Village, kan du deltage i en gletschervandring i en gruppe med en guide, eller nyde den fantastiske udsigt over bjerghjemmet på en helikopter-sightseeingtur.

14. Øhop i den idylliske Bay of Islands

Bay of Islands.
Udforsk nogle af de 144 øer, der udgør Bay of Islands.
Foto: Paroa Bay Winery

Bay of Islands ligger ca. 260 km nord for Auckland. Altså i en subtropisk klimazone med behagelige temperaturer året rundt. Perfekte, hvide strande og spændende natur venter her på de mange små og store øer. Området kan udforskes med almindelig båd, sejlbåd eller kajak.

Dyrelivet er rigt og varieret både over og under havets overflade. Delfiner, hvaler og pingviner er et almindeligt syn, og du kan leje en fiskestang, som næsten med garanti giver en fangst. Forholdene er også rigtig gode til både dykning og snorkling med store beskyttede områder under vand.

15. Se kaskelothvaler, pukkelhvaler og delfiner i Kaikoura

Delfiner i Kaikoura.
Delfin i Kaikoura.
Foto: Miles Holden

På køreturen mellem Christchurch og Wellington er den lille landsby Kaikoura cirka halvvejs. Her møder de høje bjerge kysten i et dramatisk landskab. Mount Manakau er 2.600 meter højt og kun omkring en mil fra havet. Kysten myldrer af liv og betragtes som et af de bedste steder i verden til hvalsafari. Du kan forvente at se enorme kaskelothvaler og legende delfiner hele året rundt, mens spækhugger og pukkelhvaler bevæger sig ind i landet på bestemte tidspunkter af året.

Læs også: 10 eventyrlige steder du bør opleve i New Zealand

START PLANLÆGNINGEN AF DRØMMEREJSEN

Mere inspiration

Jumping crocodile i Adelaide River.
Inspiration
Her er højdepunkterne du ikke må gå glip af når du besøger Northern Territory.
Læs det hele
Alice Springs.
Inspiration
Australien er et stort land med et varieret klima. Groft sagt kan landet inddeles i tre klimazoner: Tropisk i nord, subtropisk i midten og tempereret helt i syd. Men variationerne er store.
Læs det hele