Foto: Tourism Australia

Hjem > Inspiration > 15 populære seværdigheder i Australien

15 populære seværdigheder i Australien

Sidst opdateret:

Australien er et stort og mangfoldigt land, hvor du indenfor få dage kan opleve seværdigheder, der går fra den ene yderlighed til den anden.

Landets største seværdigheder handler i høj grad om natur- og dyreoplevelser, men der er også gode muligheder for aktiviteter og oplevelser der har fokus på kultur, historie, mad og vin.

Her er 15 af Australiens mest populære seværdigheder i tilfældig rækkefølge:

1. Se solopgangen over Uluru

Soloppgang ved Uluru. Foto: Tourism Australia
Solopgang ved Uluru.
Foto: Tourism Australia

At se solen stå op over Uluru er en unik “once in a lifetime”-oplevelse og en obligatorisk aktivitet, når du besøger Australiens røde centrum. Se farverne på den enorme sten langsomt men sikkert ændre sig, efterhånden som natten bliver til dag, gerne med en kop varm kaffe i hånden. Når den brændende ørkensol er stået op, vender i tilbage til hotellet og får en god morgenmad, før i fortsætter med dagens aktiviteter.

2. Udforsk gammel klippekunst i Top End

Kakadu National Park.
Se klippekunst i Kakadu National Park.
Foto: Tourism NT/Helen Orr

Der har levet mennesker i Australiens vilde nord uafbrudt i ca. 65.000 år. Det er derfor et af de bedste steder i verden at se forhistorisk klippekunst. Kakadu National Park har mere end 5.000 steder med klippekunst, hvoraf nogle af malerierne er op til 20.000 år gamle. Det antages, at der desuden er omkring 10.000 steder, der stadig er uopdagede, samt utallige flere i Arnhem Land, som grænser op til Kakadu.

Klippekunsten består af en række forskellige symboler og tegninger, såsom dyreliv, jagtvåben, mennesker og religiøse ånder, og blev brugt som en form for kommunikation til at videregive viden til nye generationer i aboriginernes kultur.

Nourlangie og Ubirr i Kakadu har begge nem adgang, og her kan du se nogle af de mest berømte stenkunstmalerier.

3. Fordyb dig i Melbournes mad, kunst og kultur

Melbourne.
Udforsk Melbournes farverige gyder og små gader.

Melbourne er Australiens kreative og kulturelle hjerte, og det vil du hurtigt mærke, når du går rundt i de forskellige distrikter. Gå en tur i gyderne og de små gader dekoreret med graffitikunst, gå på shopping i butikkerne, der drives af innovative ildsjæle, og tag et stop for en kop kaffe i en af ​​de charmerende caféer.

Både kaffe og mad er en vigtig del af Melbournes identitet, og her finder du nogle af Australiens bedste restauranter og cafeer. Byen har også mange gallerier og teatre og er vært for en række festivaler og begivenheder, såsom Melbourne International Film Festival, Melbourne International Arts Festival og Melbourne Fringe Festival.

Tilbring et par dage i Melbourne CBD samt trendy kvarterer som Fitzroy, Brunswick, Richmond, St Kilda og South Yarra, og du vil hurtigt forstå, hvad vi mener.

4. Vandretur i Blue Mountains smukke natur

Blue Mountains.
Udforsk naturen i Blue Mountains.
Foto: Tourism Australia

Blue Mountains er et af de mest tilgængelige bjergområder i Australien, kun halvanden times kørsel fra Sydney. Her er der vandreture for alle niveauer og af varierende længde – alt fra korte ture på et par timer til ture, der varer flere dage.

Nyd naturen uden et menneske i øje, få en dejlig portion frisk luft, og måske endda se noget dyreliv undervejs. Omgivelserne varierer fra høje, dramatiske klipper til kraftige vandfald og stille skove. Blue Mountains har et stort netværk af afmærkede stier, og har du udstyret i orden, er der ikke noget, der forhindrer dig i at tage afsted på egen hånd. Det er også muligt at komme med på en guidet dagstur fra Sydney, hvor en to-timers vandretur er inkluderet, foruden andre attraktioner.

5. Surf på bølgerne eller nyd solen ved Bondi Beach

Bondi Beach i Sydney.
Bondi Beach i Sydney.
Foto: Tourism Australia

Der er nok ingen strand i Australien der er mere berømt end Bondi Beach, kendt for surfbølger og den brede sandstrand omgivet af populære restauranter og caféer. Med andre ord – det er stranden man skal se og blive set på i Sydney! Smør godt med solcreme på og kig på folk, der bruger stranden, så har du timevis af underholdning. Bølgerne ved Bondi kan være kraftige, så husk at følge livreddernes anbefalinger når du svømmer. Vil du gerne lære at surfe? Der findes nok næppe et mere ikonisk sted at lære at surfe end Bondi.

6. Klatre til toppen af ​​Sydney Harbour Bridge

BridgeClimb Sydney
Udsigten over Sydney er betagende fra toppen af ​​Sydney Harbour Bridge.

Det ser måske umuligt ud, når du står på jorden, men det at klatre til toppen af ​​Sydney Harbour Bridge er ikke så opslidende eller skræmmende, som det kan virke. Og belønningen, når man står på toppen er magisk, med udsigt over Sydney by, Operahuset og store dele af Sydneys smukke havn.

BridgeClimb Sydney er en tur både for dem, der elsker højder, og for dem, der ønsker at overvinde deres frygt. Det er fuldkommen sikkert, og der er guider til at hjælpe dig, hvis du ikke er helt tryg i højderne.

7. Besøg Australia Zoo

Australia Zoo.
Tilbring en dag i Australia Zoo.
Foto: Ben Beaden / Australia Zoo

Australien har flere gode og veldrevne zoologiske haver og vildtreservater, men ingen er så kendte uden for landets grænser som Australia Zoo. Det er takket være Steve Irwin, “The Crocodile Hunter”, manden kendt fra utallige tv-shows, hvor han beskæftigede sig med krokodiller, slanger og andre farlige dyr. Det faktum, at han mistede livet, mens han filmede de dyr, han elskede så højt, har ikke mindsket hans helte- og legendestatus.

Forgængeren til Australia Zoo blev åbnet af Steve Irwins mor, før Steve tog over og omdøbte den til dets nuværende navn. Parken drives i dag af Steve Irwins kone Terri og deres to børn, Bindi og Robert, som brænder for bevarelse og udbredelse af viden om dyrene.

Australia Zoo ligger på Sunshine Coast, nord for Brisbane.

8. Se livet under vandet på Great Barrier Reef

Dykning på Great Barrier Reef.
Dyk eller snorkel på Great Barrier Reef.
Foto: Tourism and Events Queensland

Great Barrier Reef behøver næppe nogen introduktion. Det er Australiens største seværdighed og verdens største koralrev. På en rejse langs Queenslands kyst er det obligatorisk at stoppe hovedet under vand for at se nærmere på koraller og livet i havet. Kvaliteten af ​​revet varierer, så se dig for, før du bestiller en tur.

Revet kan ses på mange måder. Du kan dykke eller snorkle, se revet fra luften i en helikopter eller i tørdok for at studere livet under vandet i en båd med glasbund. Der er muligheder for alle færdighedsniveauer og budgetter.

9. Udforsk dyrelivet på Kangaroo Island

Kænguru på Kangaroo Island.
Kænguru på Kangaroo Island.
Foto: Tourism Australia

Kangaroo Island beskrives som Australiens svar på Galapagos-øerne, eller som en zoologisk have uden hegn. Vil du opleve Australiens dyreliv i det fri, anbefaler vi at bruge et par dage her.

Den bedste måde at opleve øen på, er på en guidet tur med en lokal guide. Vilde koalaer, kænguruer og wallabies, fugle og måske en genert echidna er nogle af de ting, du kan være heldig at se på tæt hold. Ved Seal Bay kan du gå rundt blandt en koloni af søløver, og hvis du altid har drømt om at svømme med vilde delfiner, så er det også en aktivitet, der kan findes på øen. Kangaroo Island har også en lille ørken, Little Sahara, hvor du kan prøve at sandboarde ned ad klitterne.

Udover fascinerende natur og dyreliv er Kangaroo Island også kendt for god mad og vin, og dens mange gode, kortrejsende råvarer. Kig forbi en vingård eller et bryggeri for en smagning, og sørg for at nyde dagens middag på en af ​​øens bedre restauranter.

10. Kør 75 Mile Beach på K’gari (Fraser Island)

Fraser Island.
Kør selv på K’gari, eller hop på en dagstur eller flerdagstur.
Foto: Tourism and Events Queensland

Lej en 4WD på fastlandet og tag afsted på et ægte kør-selv eventyr ved K’gari (Fraser Island). Og stranden du ikke må gå glip af, er 75 Mile Beach, som dækker meget af østsiden af ​​øen. Her finder du blandt andet Maheno-skibsvraget, svalende kilder ved Eli Creek, naturlige havbassiner i Champagne Pools og udsigtspunktet Indian Head.

Der er flere farer at være opmærksom på undervejs, så kør forsigtigt. Stranden bruges blandt andet som landingsbane for små fly, og det frarådes at køre ved højvande. Skulle du blive fristet af et dyk i havet, skal du vide, at både understrømme og en stor hajkoloni udgør en væsentlig trussel. Vent i stedet med at hoppe i, indtil du kommer til et af de sikre badestrande på øen.

Hvis du følger reglerne og anbefalingerne, er K’gari et eventyr – og du vender næppe skuffet tilbage.

11. Nyd solnedgangen fra kamelryg på Cable Beach

Cable Beach i Broome.
Cable Beach i Broome.
Foto: Lauren Bath

Hvis du skal se solen gå ned i havet i Australien, så er vestkysten det rette sted. Et af de smukkeste steder at se solnedgangen er på Cable Beach i det vestlige Australien. Cable Beach er ca. 10 minutters kørsel fra centrum af Broome, og er verdensberømt for sine solnedgange over Det Indiske Ocean med nuancer af lilla, pink og orange. Se solnedgangen fra ryggen af ​​en kamel, en sejltur med båd eller sæt dig på stranden og se dagen langsomt skifte fra dag til nat.

12. Se en forestilling i Sydney Opera House

Sydney Harbour.
Udsigt over Sydney Harbour, Operahuset og Sydney Harbour Bridge.
Foto: Michael Evans – stock.adobe.com

Der er nok ingen bygninger, der er mere ikoniske, og som repræsenterer Australien bedre, end operahuset i Sydney. Der er ikke meget, som slår placeringen for enden af ​​Darling Harbour, med udsigt over Sydney Harbour Bridge og det smukke havneområde i Sydney. Bygningen er et must-see udefra for alle, der besøger Sydney, men måske endnu mere specielt er det at opleve en forestilling, hvad enten det er opera, ballet eller en anden koncert.

Operaforestillingerne er naturligvis populære, og det kan betale sig at bestille billetter i god tid.

13. Helikoptertur over De Tolv Apostle

Great Ocean Road.
Se de tolv apostle fra luften.

Den smukke kystvej Great Ocean Road går til de yderste vilde og spektakulære klipper, der dagligt hamres løs på af det mægtige Sydhav. De mest berømte klippeformationer er The Twelve Apostles, en række kalkstensformationer, der gennem tiden er blevet adskilt fra fastlandets klipper på grund af erosion. Navnet er noget misvisende, da flere af formationerne er styrtet sammen. I øjeblikket er der syv søjler, der stadig står.

Den bedste måde at se den spektakulære kystlinje og de tolv apostle på er fra luften på en helikoptertur. Parker bilen og kom med på en 10-15 minutters flyvetur, det er en dejlig pause fra kørslen og en mindeværdig oplevelse.

14. Øhop i Whitsundays

Snorkling i Whitsunday Islands.
Udforsk øerne og undervandslivet på Whitsunday-øerne.
Foto: Riptide Creative

Whitsunday-øerne består af 74 små og større øer ud for byen Airlie Beach på Queensland’s kyst. Her finder du alt, hvad man forbinder med et tropisk paradis: turkisblåt vand, kridhvidt sand og smukke strande. Dens nærhed til det ydre Great Barrier Reef betyder, at det er et mekka for sejlads, dykning og snorkling. I Whitsundays finder du også en af ​​Australiens smukkeste og hvideste strande – Whitehaven Beach – som er et must at besøge.

En af de bedste måder at udforske Whitsundays på er om bord på en sejlbåd. Der arrangeres både dagsture og flere dages ture med alt fra katamaraner og små sejlbåde til store sejlbåde. Ønsker du at bo ude på en af ​​øerne, er der overnatning af både mellem og høj standard. Der er også mulighed for at bo i Airlie Beach og bruge den som base for at udforske både Whitsundays og Outer Reef.

15. Vinsmagning i Barossa, Hunter eller Yarra Valley

Jacob's Creek i Barossa Valley.
Vinsmagning ved Jacob’s Creek i Barossa Valley.
Foto: South Australian Tourism Commission

Australien har længe etableret sig som en af ​​verdens vigtigste vinproducenter, og et besøg i et vindistrikt er både lærerigt og velsmagende. Tag en tur til Barossa udenfor Adelaide, Yarra udenfor Melbourne eller Hunter udenfor Sydney, tre af Australiens mest berømte vinregioner. Hvis du hellere vil vælge et område, der ikke er så kendt, så har både New South Wales, Victoria, South Australia, Tasmanien og Western Australia mange gode vinområder, hvor du kan køre fra vingård til vingård og smage, eller så tilbringe en nat eller to. Og hvor der er vin – finder du som regel også gode restauranter, med retter baseret på lokale råvarer.

Læs også: Rejser du til Australien for første gang?

START PLANLÆGNINGEN AF DRØMMEREJSEN

Mere inspiration

Rigoni's Bistro i Adelaide.
Inspiration
Adelaide er et populært rejsemål for madelskere, som er ude efter Australiens kulinariske oplevelser, samt vin i verdensklasse.
Læs det hele
ReedSleep på ReefWorld.
Blog
Det første du ser, når du åbner øjnene er de fisk og havdyr, der uforstyrret svømmer omkring. En mere unik udsigt fra hotelsengen skal du lede længe efter!
Læs det hele