Søg
Generic filters
Vælg en side

10 uforglemmelige oplevelser på Great Barrier Reef

10 uforglemmelige oplevelser på Great Barrier Reef

Det 2300 kilometer lange Great Barrier Reef er det største koralrev i verden. Det er hjemsted for et varieret marineliv med de mest levende farver du kan tænke dig. Det er ikke uden grund at revet er en af Australiens mest populære attraktioner.

Du kan opleve revet ved at dykke eller snorkle, med glasbundsbåd, vandscooter, semi-ubåd, sejlbåd, fra helikopter eller vandfly, eller til og med ved at hoppe i faldskærm over revet. Vi har samlet 10 af de bedste oplevelser på Great Barrier Reef.

#1 – Helikoptertur over Heart Reef

Planlæg den perfekte overraskelse for din kære med en helikoptertur over det verdenskendte Heart Reef. Det er et hjerteformet rev beliggende på Great Barrier Reef. En uforglemmelig ”once in a lifetime”-oplevelse.

Lej en helikopter og se Heart Reef og revet fra luften.

Tag på helikoptertur og se Heart Reef og revet fra luften.

#2 – Bådtur til Michaelmas Cay og Paradise Reef

Fra Cairns sejler man med katamaran til Michaelmas Cay og det eksklusive Paradise Reef, hvor du kan dykke eller snorkle blandt skildpadder og massevis af farverige fisk. Efter oplevelserne under havets overflade, kan du slappe af på dækket og nyde solens varme stråler.

Michaelmas Quay.

Nyd et solnedgangscruise ved Port Douglas. Foto: Tourism and Events Queensland.

#3 – Solnedgangscruise i Port Douglas

Tag med katamaranen Sailaway på et solnedgangscruise ved Port Douglas. Med et glas champagne i hånden nyder man havbrisen mens man ser solen går ned over koral havet.

Nyd et solnedgangscruise udenfor Port Douglas.

Nyd et solnedgangscruise ud for Port Douglas. Foto: Tourism and Events Queensland.

#4 – Spring i faldskærm over Mission Beach

Du har virkelig noget du kan prale med hvis du springer i faldskærm over Great Barrier Reef. Fra højderne har man en fantastisk udsigt over revet, regnskoven og kystlinjen. Husk at vælge varianten hvor man lander på stranden!

På Mission Beach kan du hoppe i faldskærm og lande på stranden.

På Mission Beach kan du springe med faldskærm og lande på stranden. Foto: Stephan Kleinlein

#5 – Dykning på Great Barrier Reef

Har du dykkercertifikat eller lyst til at lære at dykke – så er dette stedet at gøre det. Tag på en dagstur for at dykke på de farverige koraller, eller tag med på et 3-dages dykkercruise hvor man har op til fire dyk per dag. Hvad med at prøve et natdyk?

Et dyk på Great Barrier Reef er en oplevelse for livet.

At dykke på Great Barrier Reef er en oplevelse. Foto: Dave Miller Photography

#6 – Overnat på Great Barrier Reef

Forestil dig at vågne op på selveste Great Barrier Reef! På Cruise Whitsundays’ platform, som er ankret opp på revet kan du tilbringe natten sammen med maks 8 andre gæster. I komfortable omgivelser har dere to hele dager på å snorkle, dykke eller dra ut i båt med glassbunn for å studere livet under vann. Alt uten at dere trenger å returnere til fastlandet ved dagens slutt. Overnattingen er i dobbeltrom innendørs, eller i swag (en australsk kanvas-sovepose) under stjernehimmelen. Ja takk, sier vi!

Nyd et glas mousserende vin til solnedgangen over the Great Barrier Reef.

Nyd et glas musserende vin til solnedgangen over Great Barrier Reef.

#7 – Whitehaven Beach – en af verdens flotteste strande

Den seks kilometer lange strand, Whitehaven Beach, knirker når du går på den. Årsagen er den kridhvide silicasand, en art af sand der indeholder 98 % ren silica. Stranden bliver stadig kåret som en af verdens smukkeste, så glem ikke kameraet!

Whitehaven er en af verdens fineste strande.

Whitehaven er en af verdens smukkeste strande. Foto: Jason Loucas Photography.

#8 – Nyd livet og hinanden på qualia

qualia kan man udforske naturen, slappe af og nyde livet – midt i hjertet af Great Barrier Reef. Hver dag vågner du op til naturskønne omgivelser, og kan drage nytte af aktivitetsudbuddet på resortet. Udforsk regnskoven og dyrelivet, snorkel blandt korallerne og sejl rundt mellem de andre øer i Whitsundays.

qualia på hamilton island

qualia ligger midt i hjertet af Great Barrier Reef. Foto: Jason Loucas Photography

#9 – Skildpadder på Heron Island

Skildpaddernes æg klækkes i perioden november til marts. Følg de bittesmå skildpadder når de finder vej ud i havet. På Heron Island kan du også snorkle direkte fra stranden eller dykke på et af de over 20 dykkesteder som ligger bare få minutter med båd fra øen.

Se skildpadderne klække på Heron Island.

Se skildpadderne på Heron Island. Foto: www.oakbeachproductions.com.au

#10 – Snorkling ved Magnetic Island på Great Barrier Reef

Lej maske og snorkel og udforsk øens farverige koralrev. Magnetic Island ligger kun en 25 minutters færgesejlads fra Townsville. Dette er bare et af mange steder hvor du kan opleve den fantastiske verden under vandet.

Magnetic Island ligger en kort rejse med færge ud fra Townsville.

Magnetic Island ligger en kort færgetur udenfor Townsville. Foto: Townsville Enterprise

Del med en ven

Gør drømmerejsen til virkelighed