Foto: Tourism and Events Queensland

Hjem > Inspiration > 10 uforglemmelige oplevelser på Great Barrier Reef

10 uforglemmelige oplevelser på Great Barrier Reef

Sidst opdateret:

Det 2300 kilometer lange Great Barrier Reef er det største koralrev i verden. Det er hjemsted for et varieret marineliv med de mest levende farver du kan tænke dig. Det er ikke uden grund at revet er en af Australiens mest populære attraktioner.

Du kan opleve revet ved at dykke eller snorkle, med glasbundsbåd, vandscooter, semi-ubåd, sejlbåd, fra helikopter eller vandfly, eller til og med ved at hoppe i faldskærm over revet. Vi har samlet 10 af de bedste oplevelser på Great Barrier Reef.

1. Helikoptertur over Heart Reef

Great Barrier Reef.
Tag på helikoptertur og se Heart Reef og revet fra luften.
Foto: Tourism and Events Queensland

Planlæg den perfekte overraskelse for din kære med en helikoptertur over det verdenskendte Heart Reef. Det er et hjerteformet rev beliggende på Great Barrier Reef. En uforglemmelig ”once in a lifetime”-oplevelse.

2. Bådtur til Michaelmas Cay og Paradise Reef

Michaelmas Cay.
Michaelmas Cay.
Foto: Tourism and Events Queensland

Fra Cairns sejler man med katamaran til Michaelmas Cay og det eksklusive Paradise Reef, hvor du kan dykke eller snorkle blandt skildpadder og massevis af farverige fisk. Efter oplevelserne under havets overflade, kan du slappe af på dækket og nyde solens varme stråler.

3. Solnedgangscruise i Port Douglas

Port Douglas.
Nyd et solnedgangscruise ud for Port Douglas.
Foto: Tourism and Events Queensland

Tag med katamaranen Sailaway på et solnedgangscruise ved Port Douglas. Med et glas champagne i hånden nyder man havbrisen mens man ser solen går ned over koral havet.

4. Spring i faldskærm over Mission Beach

Castaways Resort & Spa Mission Beach
På Mission Beach kan du springe med faldskærm og lande på stranden.
Foto: Castaways Resort

Du har virkelig noget du kan prale med hvis du springer i faldskærm over Great Barrier Reef. Fra højderne har man en fantastisk udsigt over revet, regnskoven og kystlinjen. Husk at vælge varianten hvor man lander på stranden!

5. Dykning på Great Barrier Reef

Great Barrier Reef.
At dykke på Great Barrier Reef er en oplevelse.
Foto: Tourism and Events Queensland

Har du dykkercertifikat eller lyst til at lære at dykke – så er dette stedet at gøre det. Tag på en dagstur for at dykke på de farverige koraller, eller tag med på et 3-dages dykkercruise hvor man har op til fire dyk per dag. Hvad med at prøve et natdyk?

6. Overnat på Great Barrier Reef

ReedSleep på ReefWorld.
Overnat i swag på Great Barrier Reef.

Forestil dig at vågne op på selveste Great Barrier Reef! På Cruise Whitsundays’ platform, som er ankret opp på revet kan du tilbringe natten sammen med maks 8 andre gæster. I komfortable omgivelser har dere to hele dager på å snorkle, dykke eller dra ut i båt med glassbunn for å studere livet under vann. Alt uten at dere trenger å returnere til fastlandet ved dagens slutt. Overnattingen er i dobbeltrom innendørs, eller i swag (en australsk kanvas-sovepose) under stjernehimmelen. Ja takk, sier vi!

7. Whitehaven Beach – en af verdens flotteste strande

Whitehaven Beach.
Whitehaven er en af verdens smukkeste strande.
Foto: Tourism and Events Queensland

Den seks kilometer lange strand, Whitehaven Beach, knirker når du går på den. Årsagen er den kridhvide silicasand, en art af sand der indeholder 98 % ren silica. Stranden bliver stadig kåret som en af verdens smukkeste, så glem ikke kameraet!

8. Nyd livet og hinanden på qualia

Qualia.
qualia ligger midt i hjertet af Great Barrier Reef.

På qualia kan man udforske naturen, slappe af og nyde livet – midt i hjertet af Great Barrier Reef. Hver dag vågner du op til naturskønne omgivelser, og kan drage nytte af aktivitetsudbuddet på resortet. Udforsk regnskoven og dyrelivet, snorkel blandt korallerne og sejl rundt mellem de andre øer i Whitsundays.

9. Skildpadder på Heron Island

Heron Island.
Se skildpadderne på Heron Island.
Foto: Tourism and Events Queensland

Skildpaddernes æg klækkes i perioden november til marts. Følg de bittesmå skildpadder når de finder vej ud i havet. På Heron Island kan du også snorkle direkte fra stranden eller dykke på et af de over 20 dykkesteder som ligger bare få minutter med båd fra øen.

10. Snorkling ved Magnetic Island på Great Barrier Reef

Magnetic Island.
Magnetic Island ligger en kort færgetur udenfor Townsville.
Foto: Tourism and Events Queensland

Lej maske og snorkel og udforsk øens farverige koralrev. Magnetic Island ligger kun en 25 minutters færgesejlads fra Townsville. Dette er bare et af mange steder hvor du kan opleve den fantastiske verden under vandet.

Læs også: De bedste steder at dykke i Australien

START PLANLÆGNINGEN AF DRØMMEREJSEN

Mere inspiration

Sydney.
Inspiration
Drømmer du om at se kænguruer? Se solopgangen over magiske Ayers Rock eller snorkle på Great Barrier Reef? Her er Australiens top ti liste.
Læs det hele
Koala.
Inspiration
Koalaen er så sød, at den næsten kunne være taget direkte ud af et eventyr. Og netop det, er måske grunden til, at der findes så mange populære myter om denne søde skabning.
Læs det hele