.

Hjem > Inspiration > 10 eventyrlige steder du bør opleve i New Zealand

10 eventyrlige steder du bør opleve i New Zealand

Sidst opdateret:

Drømmer du om at rejse rundt i New Zealand, men er usikker på hvilke steder du skal besøge?

Så bør du kigge på vores oversigt over unikke og eventyrlige steder i New Zealand. Du vil straks indse at New Zealand er et meget alsidigt land, med vulkaner, bjerge, regnskove, vingårde, smukke strande og urbane byer.

1. Rotorua

Geysir i Rotorua.
Gejsere i Rotorua.
Foto: Dmitry Pichugin – stock.adobe.com

De vulkanske og termiske områderne i og omkring Rotorua, virker som en magnet på lokale og tilrejsende, og har gjort det i flere hundrede år. Her er gejsere, dampbade, kogende kilder, boblende mudderbade og svovllugte, dagligdag. I de mange områder med termiske bade kan man, flere steder, opdage gejsere hvor dampen står direkte op fra bjergene.

Rotorua er også hovedstad for den oprindelige befolkning (Māori) maorierne. I Rotorua er det ideelt, at opleve deres kultur og traditioner, som her er bevaret bedre end noget andet sted, i New Zealand.

2. Nelson & Abel Tasman National Park

Abel Tasman National Park.
Kajakroning er en god måde at opleve Abel Tasman på. 
Foto: www.nelsontasman.nz

Nelson ligger nord på Sydøen og er det stedet i New Zealand, som får mest solskin om året. Det er også udgangspunktet for et besøg til nationalparken Abel Tasman, som er et mekka for naturelskere. Nationalparken byder på mange vandreture af varierende længder, fra en time til flere dage.

Her er det også meget populært at tage på kajaktur ned langs kysten og forbi de mange strande. Der er desuden mulighed for aktiviteter som fugleture, sejlads og at svømme med sæler.

3. Bay of Islands

Bay of Islands.
Bay of Islands består af 144 øer. 
Foto: Paroa Bay Winery

260 kilometer nord for Auckland, på nordspidsen af Nordøen, ligger de fineste og hvideste sandstrande du kan forestille dig. Landskabet langs østkysten er hovedsageligt præget af et bakkede terræn og på den anden side ligger der tusindvis af små øer. Bay of Islands er et sandt paradis for lystfiskere.

Det er også et af de vigtigste steder, når det gælder landets historie. Det var her Waitangi maorihøvdingerne, sværget til troskab til Dronning Victoria, i 1840. Paihia ligger midten på Bay of Islands og med dette som udgangspunkt, kan man rejse længere nord på, til den berømte strand, Ninety Mile Beach (90 Mile Beach) og til Cape Reinga, som ligger på nordspidsen.

4. Queenstown

Queenstown.
Queenstown har en smuk beliggenhed blandt de majestætiske fjelde.
Foto: Destination Queenstown

Queenstown er et af de mest populære steder, som man kan besøge, i New Zealand og hvis du tager med på denne tur kommer du til at se hvorfor. Omringet af majestætiske fjelde, floder og den krystalklare Wakatipu sø, er Queenstown med rette verdenskendt for sin storslået natur, venlige mennesker, golfbaner, vingårde, alpinanlæg og et stort udvalg af friluftaktiviteter, som man næppe finder noget andet sted i verden.

I Queenstown kan man udfordre sine egne grænser – eller man kan helt enkelt slappe af og nyde omgivelserne. Valget er dit.

5. Marlborough

Marlborough.
Marlborough producerer vin i verdensklasse. 
Foto: Jet Productions/MarlboroughNZ

Regionen Marlborough ligger på toppen af Sydøen og er den største vinregion, i New Zealand. Deres Sauvignon Blanc er verdenskendt, og alene den er god grund til at stoppe op her. Området har mange soltimer i løbet af året, og kan byde på varieret oplevelser året rundt. Marlborough er hjem til mere end 40 vingårde og vi vil anbefale jer at tage med på en guidet tur, enten i bus eller på cykel.

Marlborough Sounds området finder man nord på Sydøen, og består af øer, halvøer og fjorde. Området er kendt for dets friluftsområde, med naturskønne vandreruter, og for de aktive kan man leje en kajak, fiske, dykke eller svømme med delfiner.

6. Auckland

Auckland.
Det er bestemt værd, at tilbringe et par dage i Auckland. 
Foto: Tourism New Zealand

Auckland er ikke bare en by, det er også en region, fyldt med spændende oplevelser og aktiviteter. Forestil dig et urbant miljø med butikker, restauranter og kulturelle aktiviteter, kombineret med smukke strande, vandreture og afslappende øer, kun er en halv time fra Auckland.

Byen har et mildt og solrigt klima, kulturen er farvet af deres polynesiske tilknytning, og indbyggerne har en lidenskab for fremragende mad og vin. At inkludere et par dage i Auckland, er en fin introduktion til alt hvad New Zealand ellers har at byde på.

7. Franz Josef Glacier & Fox Glacier

Franz Josef Helihike.
Franz Josef Glacier er spektakulær.

Rundt omkring i verden trækker gletsjere sig tilbage, mens gletsjerne Franz Josef og Fox Glacier fortsætter med at bevæge sig i mod havniveau, gennem en tempereret regnskov ved det Tasmanske Hav. Franz Josef- og Fox-gletsjeren er nogle af de mest tilgængelige gletsjere i verden, pga. deres lave beliggenhed.

De to gletsjerfremspring er placeret i et uberørte alpinmiljø, 2600 meter over havets overflade og modtager omkring 30 meter sne årligt. Sneen bevæger sig ned i ådalen, som ligger under de to gletsjerfremspring og stadig er 300 meter tyk. Vores professionelle guider vil tage dig med op på en gletsjer, hvor du har mulighed for at opleve de enorme sneklædte vidder fra en helikopter eller et fly.

8. Fiordland National Park

Milford Sound.
Naturen i Fiordland National Park er dramatisk og storslået. 
Foto: Rob Suisted

Fiordland National Park inkluderer Milford, Dusky og Doubtful Sound, og er et af de mest dramatiske og smukkeste steder i New Zealand. Oplev regionen til fods, fra vandet eller fra luften. Området er blevet formet af isbjerge over hundredtusindvis af år, og resultatet er eventyrligt. Milford Sound blev beskrevet som verdens ottende vidunder af Rudyard Kipling, og hvis du tager en flyvetur over området vil du se hvorfor.

De lodrette fjeldvægge rejser sig op fra fjordens mørke vand, fjeldtoppene er skyhøje og enkelte af vandfaldene er op til 1000 meter høje. Når det regner i Milford Sound, som det gør ganske ofte, formere vandmængden i vandfaldene sig og resultatet er spektakulært.

9. Coromandel Peninsula

Cathedral Cove på Coromandel Peninsula.
Cathedral Cove på Coromandel Peninsula.
Foto: Matt Crawford

Coromandel-halvøen ligger ca. halvanden times kørsel fra Auckland. Halvøen er kendt for sine kridhvide strande på østkysten og for sine mange specielle træer (Pohutukawa Trees) på vestkysten.

Med 400 km kystlinje, hyggelige småbyer, smukke strande og et behageligt klima, er dette et sted vi vil anbefaler at tilbringe et par dage. Her kan du koble helt af i smukke omgivelser eller tage med på aktiviteter som bådture, sø kajak, vandreture i regnskoven eller du kan lære mere om maorienes (Māori) historie og kultur.

10. Napier og Hawkes Bay

Napier.
Napier er kendt som Art Deco-byen.
Foto: Joelle M – stock.adobe.com

Napier ligger ved sydøst-kysten på Nordøen, ved Hawkes Bay. Byen blev nærmest jævnet med jorden under et voldsomt jordskælv i 1931. Napier blev dengang opbygget i den stil som var typisk for Art Deco perioden. I dag er Napier kendt som verdens Art Deco-hovedstad. Området tilbyder på meget natur og mange gode vingårde. Golf, hesteridning, cykelture, vinsmagning og museumsbesøg er blot nogle af de aktiviteter, som man kan vælge i mellem når man besøger Napier og området omkring.

Læs også: Fantastiske vandreture på New Zealand

START PLANLÆGNINGEN AF DRØMMEREJSEN

Mere inspiration

Australien.
Inspiration
I guiden herunder har vi lagt speciel vægt på førstegangsrejsende, som overvejer at tage på ferie i Australien. Følg tipsene og få maksimalt ud af ferien.
Læs det hele
Singapore.
Inspiration
Læs vores guide til de 8 mest populære byer at stoppe i, på vej til Australien og New Zealand.
Læs det hele