.

Hjem > Blog > Tag på en guidet gåtur i Perth

Tag på en guidet gåtur i Perth

Sidst opdateret:

Hvis du ønsker et grundigt indblik i hvad Perth har at byde på når det gælder historie, restauranter, barer, cafeliv og street art, så bør du unde dig selv en guidet gåtur med Two Feet & A Heartbeat. Det lille firma drives med stor entusiasme af en gruppe lokale fra Perth-området.

Under mit seneste besøg til Perth havde jeg fornøjelsen af at komme på en Arcades & Laneways tur med Ryan, en af Two Feet & A Heartbeat´s stiftere. Gåturen var et godt miks af frisk luft, historie og nutidskunst. Perth gennemgår i disse år en interessant udvikling og folkene bag Two Feet & A Heartbeat har i den grad fingeren på pulsen – der er ikke mange spørgsmål de ikke kan svare på når det kommer til Perth og omegn!

Jeg mødtes med Ryan og resten af den lille gruppe ved Yagan Square, som utroligt nok, er den første offentlige plads i Australien opkaldt efter en aboriginal person. Pladsen blev indviet i foråret 2018.

Yaga Square er også blevet et samlingssted for nutidens indbyggere i Perth. Her er siddepladser, soppebassiner til de mindste og cafeer og restauranter. Vigtigst af alt, så er pladsen med til at sætte fokus på en vigtig del af Perths historie: Yagan var navnet på en ung mand fra Noongar-folket, som spillede en stor rolle i noget af den første modstand der var mod briternes kolonisering af Western Australia. Yagan blev dræbt af britiske kolonister i 1833 og fik først en officiel begravelse i Swan Valley i 2010. Pladsens arkitektur både symboliserer og anerkender områdets stærke aboriginal historie som et sted for jagt og samling.

Nogle billeder fra min gåtur i Perth:

Fra Yagan Square fortsatte vores gåtur gennem en myriade af små gemte arkader fyldt med hyggelige cafeer, barer og restauranter og selvfølgelig den street art som Perth også er kendt for verden over. Spredt ud over det meste af byen findes en masse imponerende street art, f.eks. enormt farverige malerier der fylder hele husgavle.

Via byens finansdistrikt, som faktisk også gemmer på nogle hyggelige små perler, arbejdede vi os vej ned til det relativt nye område ved Swan River, Elizabeth Quay, hvor turen sluttede med en god kop kaffe.

Jeg tør næsten garantere, at du på en gåtur med Two Feet & A Heartbeat vil opleve områder af Perth, som du aldrig ville have fundet på egen hånd. Ryan og hans team besidder en stor viden og præsenterer på en sober og afslappet måde Perth, med respekt for områdets nuværende og oprindelige historie.

Skrevet af Carl Erik ”Calle” Larsen, rejsekonsulent på Aarhus-kontoret

Kontakt en af vores dygtige Australien specialister hvis du ønsker mere information eller vil bestille en rejse til Perth.

Læs også

Aqua Dining Restaurant, Sydney.
Inspiration
I Sydney finder du hele skalaen af restauranter, fra fine dining til typisk streetfood med inspiration fra alle verdens hjørner.
Læs det hele
Great Ocean Walk.
Inspiration
Australien har et stort udvalg af vandreture, der garanterer flotte naturoplevelser.
Læs det hele