.

Hjem > Blog > Snyd ikke dig selv for en ægte outback oplevelse når du rejser til South Australia!

Snyd ikke dig selv for en ægte outback oplevelse når du rejser til South Australia!

Sidst opdateret:

I efteråret 2019, længe før verden lukkede ned, havde jeg fornøjelsen af, at udforske området nord for hyggelige Adelaide i South Australia. Her finder du noget af den smukkeste outback natur Australien har at byde på. Blandt andet bjergkæden Flinders Ranges og Ikara-Flinders Ranges National Park. Området, og i særdeleshed nationalparken, byder på et fantastisk miks af dyreliv, dramatiske bjerge og aboriginal historie.

Næsten uanset hvor du kommer frem i Ikara-Flinders Ranges National Park vil du støde på kænguruer, wallabies, emuer, papagøjer og andre spændende dyr. Og ikke mindst en venlig og gæstfri lokalbefolkning. Området er også rigt på fossiler og nogle af klippeformationerne der udgør Flinders Ranges kan dateres 800 millioner år tilbage i tiden!

Du kan besøge området i lejebil, 4-hjulstrækker eller camper eller som del af en mindre gruppe med en lokalkendt guide. Mulighederne er mange. Uanset hvilken transport form du vælger, så findes der en række skønne overnatningsmuligheder omkring nationalparken. Wilpena Pound Resort og Rawnsley Park Station er gode bud og ligger begge fantastisk smukt for foden af Wilpena Pound og er oplagte baser når du skal udforske området.

Nogle billeder fra min rejse til Flinders Ranges:

Wilpena Pound Resort tilbyder traditionelle hotelværelser, campingpladser og glamping telte. Stedets restaurant syner helt ærligt ikke af meget, men maden er virkelig god! Adnyamathanha-folket er medejere af resortet og det er en af grundene til, at der er stor fokus på den aboriginale historie. Blandt andet bliver alle nye gæster hver aften budt velkommen til området ved en såkaldt Welcome to the Land ceremoni. Den karismatiske ranger Mick, deler også gerne ud af sit folks spændende historie. På vandreture i området kan du opleve hulemalerier der er 40.000 år gamle.

Hos Rawnsley Park Station kan du også parkere din camper, eller hvis du er i lejebil, kan du tjekke ind i en af stedets feriehuse. Der findes flere kategorier – lige fra det helt simple til decideret luksus. Har du ikke lyst til selv at lave mad i dit feriehus eller din camper, så servere resortets Woolshed Restaurant noget fantastisk mad, akkompagneret af god lokal vin og øl!

Folkene hos Rawnsley Park Station tilbyder desuden en perlerække af turmuligheder ud i området. Lige fra bush walks af et par times varighed til heldagsture. En god afslutning på en dag med mange kilometer i benene, er efter min mening en solnedgangs-picnic på en af de mange bakketoppe. Du kommer derop med en 4-hjulstrækker og mens du nyder solens sidste stråler, stiller folkene fra Rawnsley an med lækre snacks og en iskold øl eller et glas vin.

Er du ligesom mig til smukke vandreruter, spændende ture i 4-hjulstrækkere og historie, så er dette område oplagt for dig. Skal oplevelsen gøres helt speciel, så gør som jeg og tag med Wrightsair på en scenic flight ved solopgang – det er en fantastisk smuk flyvetur og du får et helt andet overblik over området. En af de store attraktioner i parken, Wilpena Pound, er formet som et naturligt amfiteater og det opleves altså bedst fra oven!

Skrevet af Carl Erik.

Kontakt en af vores dygtige Australien specialister hvis du ønsker mere information eller vil bestille en rejse til South Australia og Flinders Ranges.

Læs også

Arkaba Walk.
Inspiration
Her er 9 højdepunkter du ikke må gå glip af når du besøger delstaten South Australia.
Læs det hele
Sydney.
Inspiration
Drømmer du om at se kænguruer? Se solopgangen over magiske Ayers Rock eller snorkle på Great Barrier Reef? Her er Australiens top ti liste.
Læs det hele