Søg
Generic filters
Vælg en side

Hvorfor du bør rejse til Australien i 2020

26. februar 2020

Det er ingen tvil om at Australien har haft det hårdt de sidste måneder, med flere store skovbrande.

Rekord temperaturer og ganske lidt nedbør udløste flere omfattende skovbrande i New South Wales, Victoria og South Australia i tiden før og efter jul. Mange har fået ødelagt deres hjem, menneskeliv er gået tabt, og det er estimeret at omkring én milliard dyr har mistet livet. 

En del af økosystemet

Skovbrande er en naturlig del af økosystemet i Australien, og mange buske og træer er afhængige af skovbrande for at regenerere sig. Men forskellen mellem normale år og brandene vi har set i år, er det enorme omfang.

Heldigvis er naturen meget modstandsdygtig og bare uger efter at brandene er slukket ser man grønne spirer, svampe, græs og blomster vokse gennem asken. Brande hjælper med at skabe nye levesteder og fødekilder til dyr og fugle, og til sidst vender flora og fauna tilbage til det normale.

Passerer du på din rejse et område ramt af brande, er det en unik anledning til at se hvor hurtigt naturen og dyrene tilpasser sig.

Billeder fra Kangaroo Island hhv. 10. og 17. februar 2020, der viser ny vegetation er i fuld vækst:

Brand i hele Australien?

Gennem nyhederne og sociale medier får man indtryk af at nærmest hele Australien stod i brand. Skovbrandene udgjorde omkring 2 % af det totale landareal i Australien, dvs. at det aller meste af landet er uberørt. Dette kort sætter omfanget i perspektiv:

fire_map_australia_2020
De orange trekanter viser hvilke områder der blev ramt. Foto: Australia.com

Her kan du trygt rejse

De fleste turistdestinationer er åbne. Af kendte attraktioner som ikke blev ramt kan vi nævne blandt andet:

  • Great Barrier Reef
  • Whitsunday Islands
  • Fraser Island
  • Daintree Rainforest
  • Uluru/Ayers Rock
  • Kakadu National Park
  • Kimberley
  • Tasmanien
  • Great Ocean Road
  • Storbyerne

I områder som blev ramt, for eksempel Kangaroo Island, ønskes turisterne allerede velkommen tilbage. Turister betyder meget og er vigtige for at få øsamfundet hurtigt tilbage på fode igen.

Fortsat usikker? Denne side opdateres jævnligt og viser status for hele Australien.

 

Hvordan kan du bidrage?

Mange spekulerer på, hvordan de kan støtte Australien. Donationer til genopbygning er gode, men den klare besked, vi får fra partnere, turistorganisationer og venner, er ønsket om at få flere rejsende til Australien, der kan opleve landets smukke natur, varierede dyreliv og livlige storbyer.

Den bedste støtte, du kan give de lokale samfund, er ved at bo på hotellerne, spise på restauranterne og bruge lokale rejsearrangører og andre tjenesteudbydere. Dette gælder også på steder, der ikke er direkte berørt af skovbrande, men som stadig lider økonomisk, fordi turisterne udebliver.

Australien er med andre ord «Open for business». De vil vældig gerne have dig på besøg, og du bliver taget godt imod.

Vil 2020 blive året du opfylder drømmen om en rejse til Australien?