Perth

Foto: Tourism Western Australia

Kort - Perth

Perth

Delstat: Western Australia

Indbyggertal: 2 300 000

Fun fact: Perth er den mest isolerede by i verden. Der er kortere afstand til Singapore end til Australiens hovedstad, Canberra.

Anbefalede oplevelser

Vejret i Perth

Ture og aktiviteter

Få et tilbud

Den solfyldte og naturskønne delhovedstad Perth, i Western Australia, er en af Australiens reneste byer og ligger ved Swan River. Den bedste udsigt over Perth får man fra Kings Park og Botanic Garden – en af verdens største byparker.

Centrum er ikke større end man kan komme rundt til fods til de fleste seværdigheder, shopping og restauranter. Gå på opdagelse i det kulinariske køkken og nyd jeres måltid langs Swan River eller ved solnedgangen på stranden.

I selve centrum finder du butikker, skyskrabere og gågader som indeholder et stort udvalg af butikker, restauranter, barer og indkøbscentre. Ønsker du at opleve den mere kulturelle side af Perth anbefaler vi et besøg i bydelen Northbridge. Her finder du spændende restauranter, cafeer og flere museer, bl.a. The Art Gallery of Western Australia.

Cottesloe Beach i Perth.
Cottesloe Beach i Perth.
Foto: Tourism Western Australia

Strandaktiviteter på Cottesloe Beach

Glem heller ikke byens mange strande som alle vender mod vest, hvilket betyder de mest spektakulære solnedgange når solen forsvinder i horisonten af Det Indiske Ocean. Scarborough Beach og Cottesloe Beach er byens mest kendte strande, og når man er færdig med at svømme, surfe og sole sig, kan man tage rundt på de mange trendy restauranter og barer med havudsigt.

Rottnest Island.
Pinky Beach og Bathurst Lighthouse på Rottnest Island.
Foto: Tourism Western Australia

Anbefalede oplevelser i Perth

  • Swan Valley, besøg en af de lokale vingårde en halv times kørsel fra centrum.
  • Besøg de populære strandbyer Scarborough og Cottesloe.
  • Nyd udsigten over Swan River fra Kings Park og Botanic Garden.
  • Fremantle – en charmerende havneby kun 30 minutter fra Perth. Besøger man Australiens vestkyst bør man absolut tage en tur hertil. Byen ligger op ad Swan River ved udmundingen til Det Indiske Ocean.
  • Rottnest Island – en ø udenfor Fremantle med en farverig historie, et idyllisk rejsemål med spektakulære strande samt et storslået natur- og dyreliv.
Bliv bedre kendt med Perth.

Vejret i Perth

Delstaten Western Australia er så stor at den har flere klimazoner. Perth har flere soldage end nogen anden australsk delhovedstad, og klimaet er varmt og solrigt. Det regner mest i mellem maj og september, og den varmeste måned er som regel februar hvor gennemsnitstemperaturen ligger på 31 grader. En havbrise ved navn ”The Fremantle Doctor” er yderst påskønnet, da den virker svalende på de allervarmeste dage. Vinteren er oftest mild med en temperatur mellem 18-21 grader.

Læs mere om vejret i Perth

Ture og aktiviteter i Perth

Margaret River

Dagsudflugt

Rottnest Island

Dagsudflugt

Western Australia

Flerdagsudflugt

Cervantes, Pinnacles, Lancelin

Dagsudflugt

Perth, Fremantle

Dagsudflugt

Perth – Broome

Flerdagsudflugt

Fremantle er et besøg værd

Fremantle er havnebyen til Perth, som du bør besøge, hvis du er på vestkysten i Australien.

Dette er en lille og charmerende by som er kendt for sine mange cafeer.

Fremantle blev etableret i 1829 og var den første europæiske koloni i Western Australia. Byen er placeret ved mundingen af Swan River og ligger helt ud til det Indiske Ocean. Som så mange andre byer i Australien startede denne som en fængselsby. De mange smukke bygninger i Fremantle blev bygget af straffefanger og er med til at skabe en hyggelig atmosfære.

Little Creatures i Fremantle.
Bryggeriet Little Creatures i Fremantle.
Foto: Tourism Western Australia

Kunne du tænke dig at vide mere om koloniens første tid og straffefangerne, så er det bestemt værd at besøge Fremantle Prison Museum.

Lige udenfor Fremantle ligger det idylliske rejsemål, Rottnest Island, en ø med farverig historie. Vi anbefaler bestemt at inkludere en dagstur til Rottnest Island.

START PLANLÆGNINGEN AF DRØMMEREJSEN

Inspiration

Clare Valley.
Inspiration
Australien er et vinland! Så hvorfor ikke slå vejen forbi et af de fantastiske vinområder, næste gang du er i Australien.
Læs det hele
Great Ocean Walk.
Inspiration
Australien har et stort udvalg af vandreture, der garanterer flotte naturoplevelser.
Læs det hele