Det øvrige Western Australia

Foto: Lauren Bath

Hjem > Australien > Western Australia > Det øvrige Western Australia

Rottnest Island

Kort - Rottnest Island

Rottnest Island ligger 19 kilometer fra Perth. Ankomst med båd, helikopter eller færge (90 minutter fra Perth og 25 minutter fra Fremantle). Øen er populær både som feriedestination for australiere og som dagsudflugt for turister. Man kan enten komme med på en guidet bustur eller udforske øen på cykel eller til fods. Rottnest Island er ikke større end at man på cykel kan nå øen rundt på ca. 3 ½ time. Her er afsondrede, idylliske strande, og med snorkel og dykkermaske kan man udforske det fascinerende liv under vand.

Derudover kan man møde kænguruens lille, lodne, bamselignende slægtning, Quokka. Den har et tilsyneladende permanent smil, der har givet den ry som verdens blideste dyr, og således er den blevet en verdensberømthed og selfie-favorit.

Ningaloo Reef

Kort - Ningaloo Reef

Ningaloo Reef er et fantastisk koralrev, som ligger 1200 km nord for Perth. Der er mange, som mener, at Ningaloo Reef overgår Great Barrier Reef i Queensland. Ningaloo Reef, der står på verdensarvslisten, har et utrolig varieret og farverigt undervandsliv.

Verdens største fisk, hvalhajen, holder til i området ved Ningaloo Reef mellem april og juli hvert år. I det tidsrum er det muligt at svømme med disse majestætiske dyr på organiserede ture. Det er også muligt at se skildpadder og søkøer.

Monkey Mia

Kort - Monkey Mia

Monkey Mia er et populært turistområde ca. 900 km nord for Perth og er mest kendt for sine delfiner. Delfinerne er i mere end 500 år dagligt kommet helt ind til strandende i området, så her er der gode muligheder for at se dem på nært hold.

Karijini National Park

Kort - Karijini NP

Karijini National Park er den næststørste nationalpark i Western Australia, og her er nogle af de smukkeste omgivelser, man kan forestille sig. Bliv her et par dage, og få en autentisk ”Outback” oplevelse.

Broome

Kort - Broome

2400 kilometer nord for Perth, ved grænsen til den store ørken Great Sandy Desert, ligger Broome – Western Australias perle. Byen er en gammel perlefiskerby med lidt over ti tusind indbyggere, et dejligt vinterklima og 22 kilometer flot tropisk badestrand med kridhvidt sand og turkisblåt hav.

Broome er et perfekt udgangspunkt for ture til det vilde og fortryllende Kimberley. Vi anbefaler et par dage her, uanset om du kører selv eller skal på en flerdagestur med udgangspunkt i byen.

Kimberley

Kort - Kimberley

Kimberley byder på nogle af de mest unikke vildmarksoplevelser i Australien. Området dækker omkring 423.000 kvadratkilometer, og regionen huser færre mennesker end nærmest noget andet område på jorden. Her findes flere enorme nationalparker, spektakulære kløfter og dale, store vandfald og en næsten uberørt og øde kystlinje med et utroligt undervandsliv. Det er også områder, hvor du virkelig kan få et autentisk indblik i aboriginernes liv, lære om deres historie, se deres kunst og smage på ”bush tucker”, maden de finder i den barske natur

Syd for Perth

Kort - South West

Området sydvest for Perth er en rigtig flot kør-selv destination, og her er der ikke langt imellem højdepunkterne. Dette område er kendt for sine lange familievenlige sandstrande, gode muligheder for at surfe, kulinariske oplevelse i verdensklasse og hyggelige små landsbyer. Busselton, Yallingup, Margaret River og Cape Leeuwin er nogle af de steder, vi anbefaler man besøger.

Sydøst for Perth ligger to spændende feriedestinationer, Denmark og Albany. I Denmark finder man nationalparker med strande i verdensklasse mens Albany byder på spændende naturformationer, et interessant hvalmuseum og selvfølgelig mange flere smukke strande.

GØR DRØMMEREJSEN TIL VIRKELIGHED

Unikke hoteller i Western Australia