Vælg en side

Flere destinationer i Western Australia

Western Australia er meget mere end storbyen Perth. Herunder finder du flere destinationer, vi anbefaler på en rejse rundt i Western Australia.

Ture og aktiviteter

Øvrige Western Australia

Rottnest Island

Svøm med hvalhajer i Ningaloo Reef.

Cykeltur på idylliske Rottnest Island. Foto: Tourism Australia

Rottnest Island ligger 19 kilometer fra Perth. Ankomst med båd, helikopter eller færge (90 minutter fra Perth og 25 minutter fra Fremantle). Øen er populær både som feriedestination for australiere og som dagsudflugt for turister. Man kan enten komme med på en guidet bustur eller udforske øen på cykel eller til fods. Rottnest Island er ikke større end at man på cykel kan nå øen rundt på ca. 3 ½ time. Her er afsondrede, idylliske strande, og med snorkel og dykkermaske kan man udforske det fascinerende liv under vand.

Derudover kan man møde kænguruens lille, lodne, bamselignende slægtning, Quokka. Den har et tilsyneladende permanent smil, der har givet den ry som verdens blideste dyr, og således er den blevet en verdensberømthed og selfie-favorit.

Ningaloo Reef

Svøm med hvalhajer i Ningaloo Reef.

Svøm med hvalhajer i Ningaloo Reef. Foto: Tourism WA

Ningaloo Reef er et fantastisk koralrev, som ligger 1200 km nord for Perth. Der er mange, som mener, at Ningaloo Reef overgår Great Barrier Reef i Queensland. Ningaloo Reef, der står på verdensarvslisten, har et utrolig varieret og farverigt undervandsliv.

Verdens største fisk, hvalhajen, holder til i området ved Ningaloo Reef mellem april og juli hvert år. I det tidsrum er det muligt at svømme med disse majestætiske dyr på organiserede ture. Det er også muligt at se skildpadder og søkøer.

Monkey Mia

Delfiner i Monkey Mia.

Delfiner i Monkey Mia. Foto: Australia’s Coral Coast

Monkey Mia er et populært turistområde ca. 900 km nord for Perth og er mest kendt for sine delfiner. Delfinerne er i mere end 500 år dagligt kommet helt ind til strandende i området, så her er der gode muligheder for at se dem på nært hold.

Karijini National Park

Tag med på et eventyr i en firehjulstrækker i Karijini National Park.

Tag med på et eventyr i en firehjulstrækker i Karijini National Park. Foto: Tourism WA

Karijini National Park er den næststørste nationalpark i Western Australia, og her er nogle af de smukkeste omgivelser, man kan forestille sig. Bliv her et par dage, og få en autentisk ”Outback” oplevelse.

Broome

Rid på en kamel i solnedgangen på Cable Beach i Broome.

Rid på kamel i solnedgangen på Cable Beach i Broome. Foto: Tourism WA

2400 kilometer nord for Perth, ved grænsen til den store ørken Great Sandy Desert, ligger Broome – Western Australias perle. Byen er en gammel perlefiskerby med lidt over ti tusind indbyggere, et dejligt vinterklima og 22 kilometer flot tropisk badestrand med kridhvidt sand og turkisblåt hav.

Broome er et perfekt udgangspunkt for ture til det vilde og fortryllende Kimberley. Vi anbefaler et par dage her, uanset om du kører selv eller skal på en flerdagestur med udgangspunkt i byen.

Kimberley

Helikopter over Bungle Bungle i Kimberley.

Helikopterflyvning over Bungle Bungle i Kimberley. Foto: Tourism WA

Kimberley byder på nogle af de mest unikke vildmarksoplevelser i Australien. Området dækker omkring 423.000 kvadratkilometer, og regionen huser færre mennesker end nærmest noget andet område på jorden. Her findes flere enorme nationalparker, spektakulære kløfter og dale, store vandfald og en næsten uberørt og øde kystlinje med et utroligt undervandsliv. Det er også områder, hvor du virkelig kan få et autentisk indblik i aboriginernes liv, lære om deres historie, se deres kunst og smage på ”bush tucker”, maden de finder i den barske natur

Syd for Perth

Lucky Bay i Cape Le Grande National Park.

Lucky Bay i Cape Le Grande National Park. Foto: Tourism WA

Området sydvest for Perth er en rigtig flot kør-selv destination, og her er der ikke langt imellem højdepunkterne. Dette område er kendt for sine lange familievenlige sandstrande, gode muligheder for at surfe, kulinariske oplevelse i verdensklasse og hyggelige små landsbyer. Busselton, Yallingup, Margaret River og Cape Leeuwin er nogle af de steder, vi anbefaler man besøger.

Sydøst for Perth ligger to spændende feriedestinationer, Denmark og Albany. I Denmark finder man nationalparker med strande i verdensklasse mens Albany byder på spændende naturformationer, et interessant hvalmuseum og selvfølgelig mange flere smukke strande.

Start planlægningen af drømmerejsen

Lidt ekstra luksus i ferien?

Bo på nogle af Western Australias mest unikke og luksuriøse overnatningssteder.

Sal Salis Ningaloo Reef

Sal Salis Ningaloo Reef

Sal Salis – en luksuscamp, som ligger lige dér, hvor ødemarken møder koralrevet helt yderst på Australiens vestkyst. Sal Salis miljøvenlige principper sørger for, at du som gæst har minimal indvirkning på de naturlige omgivelser.

El Questro Homestead

El Questro Homestead

Kimberley er et af verdens sidste øde vildmarksområder, og i El Questro Wilderness Park kan du udforske steder, hvor kun ganske få andre mennesker har været.

Cape Lodge

Cape Lodge

Cape Lodge er perfekt placeret på en vingård i den fortryllende Margaret River vinregion, der ligger på sydvestspidsen af Australien.