Søg
Generic filters
Vælg en side

Western Australia

Western Australia er den største delstat i Australien og dækker næsten en tredjedel af landet. Området er cirka på størrelse med Vesteuropa.

Rejseforslag

Western Australia

Bliv klogere på Western Australia

Western Australia er den største delstat i Australien og dækker næsten en tredjedel af landet. Området er cirka på størrelse med Vesteuropa. Langt de fleste indbyggere bor i hovedstaden Perth og det sydvestlige hjørne af delstaten. Resten af det enorme område udgør Australiens ”vilde vesten” – et tyndt befolket pionerland, hvor man hovedsageligt lever af minedrift, kvægbrug og turisme.

Længst mod nord ligger en af verdens mest utilgængelige vildmarker, The Kimberley. Indgangsporten til Kimberley er kystbyen Broome, der er en afslappende by med en af Australiens bedste strande, Cable Beach. Syd for Broome kan man svømme med hvalhajer mellem april og juli i Ningaloo Reef og fodre delfiner i Monkey Mia.

Syd for Perth finder man det verdenskendte vinområde Margaret River. Drager man længere mod sydøst, finder man kridhvide strande på rad og række – tag for eksempel til Denmark, Albany og Esperance. Afstandene er store i Western Australia, men alligevel er det med bil og autocamper, man virkelig oplever essensen af delstaten.

Højdepunkter

 

  • Monkey Mia. Hvor vilde delfiner kommer ind til stranden to gange om dagen.
  • Pinnacles. Et månelignende ørkenområde, hvor store kalkstenssøjler stikker op af det gule sand.
  • Kimberley. Et næsten mennesketomt område med uberørt vildmark og fantastisk natur.
  • Ningaloo Reef. Koralrevet, som næsten overgår Great Barrier Reef med sine fantastiske koraller og farvestrålende fisk. Her kan også opleves hvalhajer.
  • Margaret River. Et frodigt område i et ellers tørt landskab med nogle af Australiens bedste vingårde og mange gode surferstrande.

Se filmen nedenfor for at få mere information:

Und dig selv lidt ekstra

Bo på nogle af Western Australias mest unikke og luksuriøse overnatningssteder.

Sal Salis Ningaloo Reef

Sal Salis Ningaloo Reef

Sal Salis – en luksuscamp, som ligger lige dér, hvor ødemarken møder koralrevet helt yderst på Australiens vestkyst. Sal Salis miljøvenlige principper sørger for, at du som gæst har minimal indvirkning på de naturlige omgivelser.

El Questro Homestead

El Questro Homestead

Kimberley er et af verdens sidste øde vildmarksområder, og i El Questro Wilderness Park kan du udforske steder, hvor kun ganske få andre mennesker har været.

Cape Lodge

Cape Lodge

Cape Lodge er perfekt placeret på en vingård i den fortryllende Margaret River vinregion, der ligger på sydvestspidsen af Australien.

Start planlægningen af drømmerejsen

Inspiration

Sydney

16 fantastiske steder du skal opleve i Australien

Australien er et stort land, med utrolig mange flotte steder og oplevelser.

Australiens bedste vinregioner

Australien er et vinland! Så hvorfor ikke slå vejen forbi et af de fantastiske vinområder, næste gang du er i Australien.