Melbourne

Foto: Emily Godfrey

Hjem > Australien > Victoria > Melbourne
Kort - Melbourne

Melbourne

Delstat: Victoria

Indbyggertal: 4 900 000

Fun fact:  Ingen anden by i verden har så mange caféer og restauranter pr. indbygger som Melbourne.

Anbefalede oplevelser

Vejret i Melbourne

Ture og aktiviteter

Få et tilbud

Melbourne er byen som ved hvordan man skal nyde livet. Vælg mellem de mange restauranter, koncerter, teatre, festivaler og de store sportsarrangementer. Alt er muligt i byen der har en spektakulær blanding af ny og gammel arkitektur, elegante gader samt overdådige parker og haver.

Med sine cirka 5 millioner indbyggere, er Melbourne Australiens næst største by, og hovedstad i delstaten Victoria.

Mad og drikke

I Melbourne har man en stor lidenskab for mad og drikke, noget som afspejles i tusindvis af restauranter og barer som byder på gastronomiske oplevelser fra hele verden. Byen er et mekka når det kommer til madoplevelser, med restauranter som kombinerer smage fra alle verdenshjørner.

Her finder man alt fra det klassiske køkken til det virkelig eksotiske. Tag til bydelen Richmond for vietnamesisk, Carlton for italiensk, Fitzroy for spansk tapas og Chinatown for autentisk kinesisk mad.

Melbourne.
Gå gennem de afsondrede gader i Melbourne.

Arkader og gyder

Byens netværk af gyder og arkader, dvs. små skjulte gader, er det største i hele Australien. Block Arcade mellem Collins og Elizabeth Street blev bygget i 1891 og er kronen på værket. Der findes mange arkader i centrum af byen, alle beliggende kun en blok fra Collins Street. Tag en hyggelig gåtur gennem byen og prøv om du kan finde de skjulte cafeer, restauranter, barer og butikker. Det er et must at bruge lidt tid på at gå gennem arkaderne, og hvis du gør dig selv den tjeneste får du med sikkerhed en større forståelse af byens sjæl samt hvorfor indbyggerne sætter så stor pris på den.

Anbefalede oplevelser i Melbourne

  • Centrum. Opdag historiske arkader og gader, hvor du finder mange restauranter, cafeer, barer og modebutikker, eller tilbring lidt tid i en af byens mange parker.
  • Sportsbegivenheder. Oplev byens store interesse for sportsarrangementer. Besøg endelig sportsarenaerne, uanset om det er for at se fodbold, kricket, rugby eller en anden sportsgren.
  • Festivaler. I Melbourne har det meste sin egen festival – alt fra mad, film, kunst og musikfestivaler til litteratur og kunsthåndværk.
  • St. Kilda. Kendt for sine gode badestrande, restauranter og barer – som en oase i storbyen.
Se alt, hvad du kan opleve i Melbourne.

Vejret i Melbourne

Klimaet i Victoria præges af de forskellige klimazoner man finder i staten, fra de varme og tørre regioner i nordvest til de sneklædte bjergområder i nordøst. Man siger at Melbourne har et meget skiftende vejr, og mange påstår også at byen nemt kan have fire årstider på en dag. Normalt har byen et tempereret klima med varme somre, kølige vintre og mildt vejr både forår og efterår.

Gennemsnitstemperaturen om sommeren ligger på 25 grader og om vinteren ligger den omkring 14 grader. Byen får mest nedbør mellem maj og oktober.

Læs mere om vejret i Melbourne

Ture og aktiviteter i Melbourne

Melbourne

Dagsudflugt

French Island, Phillip Island

Dagsudflugt

Great Ocean Road

Dagsudflugt

Melbourne

Dagsudflugt

Mornington Peninsula

Dagsudflugt

Great Ocean Road, Phillip Island, Wilsons Prom

Flerdagsudflugt

Mornington Peninsula

Dagsudflugt

START PLANLÆGNINGEN AF DRØMMEREJSEN

Inspiration

St Kilda, Melbourne.
Inspiration
Graden af kreativitet og idérigdom på restauranterne i Melbourne er imponerende.
Læs det hele
Phillip Island.
Inspiration
Disse er højdepunkterne du ikke må gå glip af når du besøger delstaten Victoria.
Læs det hele