Søg
Generic filters
Vælg en side

Great Ocean Road

Great Ocean Road er en af Australiens flotteste kystveje som strækker sig langs den barske sydkyst af Victoria.

Ture og aktiviteter

Great Ocean Road

Destination:

Great Ocean Road

Delstat: Victoria

Længde: 243 kilometer

Største attraktion: De 12 Apostle

Bliv klogere på Great Ocean Road

Great Ocean Road er en af Australiens flotteste kystveje og strækker sig langs den barske sydkyst af Victoria. Undervejs passerer man surf-strande i verdensklasse (bl.a. Bells Beach), skjulte bugter og stejle klipper. Stenformationerne De 12 Apostle er den mest kendte attraktion på Great Ocean Road, men der findes utrolig meget mere at se og gøre undervejs.

Den 243 kilometer lange kørestrækning går gennem fiskelandsbyer, regnskov, gyldne badestrande og smukke nationalparker. Kigger man godt efter vil man opleve et varieret dyreliv, med både kænguruer og koalaer samt hvaler når det er sæson for det. Tag dig god tid til at stoppe i de hyggelige byer undervejs, spis lækker mad og nyd rejsen.

Great Ocean Road kan være en del af en kør selv tur mellem Melbourne og Adelaide, men turen kan også køres som en rundtur fra Melbourne og tilbage igen. Vi anbefaler at inkludere den naturskønne The Grampians National Park, uanset om man kører mod Adelaide eller skal returnere til Melbourne.

Great Ocean Walk

Et alternativ til at køre strækningen, er at gå The Great Ocean Walk – en 104 kilometer lang vandrerute som følger kysten fra byen Apollo Bay og helt til De 12 Apostle. Vandreruten er tilrettelagt så man kan gå kortere eller længere strækninger, og passer derfor for næsten til alle – uanset hvor god form man er i. De korteste gåture er mellem to og tre timer i længde, og de varierer i sværhedsgrad fra let til krævende. Der findes et stort udvalg af overnatningssteder undervejs, fra hytter og campingpladser til meget luksuriøse resorts.

Se filmen nedenfor for at få mere information:

Gør drømmerejsen til virkelighed

Inspiration

Gåtur langs kysten ved Great Ocean Road.

Dette er Australiens flotteste vandreture

Australien har et stort udvalg af vandreture, der garanterer flotte naturoplevelser.

De små pingviner vandrer op på stranden på Phillip Island.

Top 9 højdepunkter i Victoria

Disse er højdepunkterne du ikke må gå glip af når du besøger delstaten Victoria.