Victoria

.

Victoria er den næstmindste stat i Australien. Trods dette er den en af Australiens mest mangfoldige delstater, som også byder på en storslået og varieret natur, frodige landbrugsområder, smukke surfstrande, vingårde og den multikulturelle storby, Melbourne.

Victoria rummer 32 nationalparker samt Australiens smukkeste kystvej: Great Ocean Road. Det er den mest kompakte delstat i Australien, hvilket gør den til en perfekt kør-selv destination, da der ikke er alt for langt mellem seværdighederne.

Delstatshovedstaden, Melbourne, er en af landets mest populære byer med moderne bydele og trendy caféer, barer, gallerier og butikker, der præger bybilledet. Køreturen langs Great Ocean Road er Victorias mest kendte attraktion og kørerute, da vejen flugter langs kystlinjen forbi vidtstrakte klipper og indbydende strande. For at komme tæt på dyrelivet er både Grampians National Park og Wilsons Promontory nogle gode valg. Ønsker man at opleve de små pingviner, som Victoria er kendt for, er Phillip Island stedet, man skal besøge.

Udover naturen og dyrelivet er Victoria også en perfekt destination for dig, der er glad for mad og vin. Nyd for eksempel de ædle druer på Mornington Peninsula og i vindistriktet Yarra Valley eller spis dig til en kulinarisk åbenbaring på nogle af Melbournes verdenskendte restauranter.

For dig, som vil opleve det historiske Australien, er guldgraverbyen, Sovereign Hill, et must. Besøger du Victoria om vinteren, kan du også stå på ski eller langrend i bjergregionen, Snowy Mountains.

Se alt, hvad du kan opleve i Victoria.

Højdepunkter i Victoria

  • Melbourne. Et centrum for mode, kultur, sport og industri.
  • Great Ocean Road. Den verdensberømte kyststrækning langs sydkysten af Victoria.
  • Phillip Island. Med den berømte ”Penguin Parade”.
  • Grampians National Park. Det fascinerende bjergområde nordvest for Melbourne.
  • Mornington Peninsula. Idyllisk halvø syd for Melbourne.

Læs også: Top 9 højdepunkter i Victoria

Destinationer i Victoria

Rejseforslag til Victoria

Unikke hoteller i Victoria

Ture og aktiviteter i Victoria

START PLANLÆGNINGEN AF DRØMMEREJSEN

Inspiration

Clare Valley.
Inspiration
Australien er et vinland! Så hvorfor ikke slå vejen forbi et af de fantastiske vinområder, næste gang du er i Australien.
Phillip Island.
Inspiration
Disse er højdepunkterne du ikke må gå glip af når du besøger delstaten Victoria.