Flinders Ranges

Foto: Julie Fletcher

Hjem > Australien > South Australia > Flinders Ranges
Kort - Flinders Ranges

Flinders Ranges

Delstat: South Australia

Størrelse: 430 km fra nord til syd

Mest kendte landemærke: Wilpena Pound

Anbefalede oplevelser

Ture og aktiviteter

Unikke hoteller

Få et tilbud

Flinders Ranges er et af de ældste landskaber i verden, og det er kun fem timers kørsel fra Adelaide. Landskabet er spektakulært på enhver tænkelig måde med sine stejle rygge og tinder, smalle kløfter med træer, knastørre åer og rustrød jord.

Her finder du det utrolige Wilpena Pound, et naturligt amfiteater, som vil gøre dig fuldstændig målløs, når du ser det.

Aboriginernes ældgamle sagn siger, at antikke kæmpeslanger skabte dette utrolige landskab. Tag på en tur med en aboriginsk guide, eller kør selv langs Aboriginal Dreaming Trail for at opleve mere.

Flinders Ranges skifter farve på dramatisk vis, efterhånden som solen rammer landet – lige fra grå farver ved daggry til røde farver i skumringen.

En del af det klassiske australske dyreliv finder man i Flinders Ranges. Papegøjer i fantastiske farver, gulfodede klippewallabies, kænguruer og emuer gemmer sig i skyggen. Australiens største rovfugl, den australske kilehaleørn, svæver suverænt på de termiske luftstrømme.

Flinders Ranges.
Kom tæt på naturen på en vandretur i Flinders Ranges.
Foto: South Australian Tourism Commission

Outbacken

Oplev australiere, som bor hundredvis af kilometer fra deres nærmeste nabo, og som elsker det! Vær opmærksom på, at hvis du støder ind i nogen, vil de være ivrige efter at snakke.

De lokale venter på, at der to gange om ugen bliver bragt post og varer ud til dem fra den omkringliggende verden, af et postbud og de få heldige turister, der ledsager ham.

Coober Pedy er et sted, hvor folk lever i underjordiske huse og leder efter opaler i et månelignende landskab. Det er her, du finder essensen af Australien.

Spor av liv

Legendariske australiere og deres historier har bevæget sig fra Outbacken og er blevet til folklore. Mange af disse historier stammer fra gamle vandre- og kvægruter i disse øde områder af landet, fx Birdsville Track og det bemærkelsesværdige hestevæddeløb.

Strzelecki Track går langs Australiens berømte hundehegn, som er dobbelt så langt som Den Kinesiske Mur og holder Australiens indfødte hund, dingoen, væk fra fårene.

Få steder i verden er så spektakulære som Lake Eyre, når den fyldes af vand. Denne enorme saltslette forvandler sig til et slags indlandshav, der tiltrækker utrolige mænger af fugle. En flyvetur over Lake Eyre glemmer du aldrig.

Anbefalede oplevelser i Flinders Ranges

 • Flyvning i luftballon
 • 4WD guidede ture
 • Vandreture (én eller flere dage)
 • Scenic flight over Wilpena Pound
 • Brachina Gorge
 • Scenic flight over Lake Eyre
 • Led efter opaler i Coober Pedy
 • Aboriginske klippemalerier
 • Tur til toppen af Arkaroola
 • Overnat under jorden i Coober Pedy
 • Spis en “Feral food platter” på Prairie Hotel
Se alt, hvad du kan opleve i Flinders Ranges.

Ture og aktiviteter i Flinders Ranges

Flinders Ranges

Flerdagsudflugt

Unikke hoteller i Flinders Ranges

Flinders Ranges

START PLANLÆGNINGEN AF DRØMMEREJSEN

Inspiration

Arkaba Walk.
Inspiration
Her er 9 højdepunkter du ikke må gå glip af når du besøger delstaten South Australia.
Læs det hele
Flinders Ranges.
Blog
I efteråret 2019, længe før verden lukkede ned, havde jeg fornøjelsen af, at udforske området nord for hyggelige Adelaide i South Australia. Her finder du noget af den smukkeste outback natur Australien har at byde på.
Læs det hele