Søg
Generic filters
Vælg en side

Flinders Ranges

Flinders Ranges er et af de ældste landskaber i verden. Landskabet er spektakulært på enhver tænkelig måde med sine stejle rygge og tinder, smalle kløfter med træer, knastørre åer og rustrød jord.

Ture og aktiviteter

Flinders Ranges

Delstat: South Australia

Størrelse: 430 km fra nord til syd

Mest kendte landemærke: Wilpena Pound

Bliv klogere på Flinders Ranges

Flinders Ranges er et af de ældste landskaber i verden, og det er kun fem timers kørsel fra Adelaide. Landskabet er spektakulært på enhver tænkelig måde med sine stejle rygge og tinder, smalle kløfter med træer, knastørre åer og rustrød jord.

Her finder du det utrolige Wilpena Pound, et naturligt amfiteater, som vil gøre dig fuldstændig målløs, når du ser det.

Aboriginernes ældgamle sagn siger, at antikke kæmpeslanger skabte dette utrolige landskab. Tag på en tur med en aboriginsk guide, eller kør selv langs Aboriginal Dreaming Trail for at opleve mere.

Flinders Ranges skifter farve på dramatisk vis, efterhånden som solen rammer landet – lige fra grå farver ved daggry til røde farver i skumringen.

En del af det klassiske australske dyreliv finder man i Flinders Ranges. Papegøjer i fantastiske farver, gulfodede klippewallabies, kænguruer og emuer gemmer sig i skyggen. Australiens største rovfugl, den australske kilehaleørn, svæver suverænt på de termiske luftstrømme.

Outbacken

Oplev australiere, som bor hundredvis af kilometer fra deres nærmeste nabo, og som elsker det! Vær opmærksom på, at hvis du støder ind i nogen, vil de være ivrige efter at snakke.

De lokale venter på, at der to gange om ugen bliver bragt post og varer ud til dem fra den omkringliggende verden, af et postbud og de få heldige turister, der ledsager ham.

Coober Pedy er et sted, hvor folk lever i underjordiske huse og leder efter opaler i et månelignende landskab. Det er her, du finder essensen af Australien.

Spor av liv

Legendariske australiere og deres historier har bevæget sig fra Outbacken og er blevet til folklore. Mange af disse historier stammer fra gamle vandre- og kvægruter i disse øde områder af landet, fx Birdsville Track og det bemærkelsesværdige hestevæddeløb.

Strzelecki Track går langs Australiens berømte hundehegn, som er dobbelt så langt som Den Kinesiske Mur og holder Australiens indfødte hund, dingoen, væk fra fårene.

Få steder i verden er så spektakulære som Lake Eyre, når den fyldes af vand. Denne enorme saltslette forvandler sig til et slags indlandshav, der tiltrækker utrolige mænger af fugle. En flyvetur over Lake Eyre glemmer du aldrig.

Se filmen nedenfor for at få mere information:

Anbefalede oplevelser

 • Flyvning i luftballon
 • 4WD guidede ture
 • Vandreture (én eller flere dage)
 • Scenic flight over Wilpena Pound
 • Brachina Gorge
 • Scenic flight over Lake Eyre
 • Led efter opaler i Coober Pedy
 • Aboriginske klippemalerier
 • Tur til toppen af Arkaroola
 • Overnat under jorden i Coober Pedy
 • Spis en “Feral food platter” på Prairie Hotel
Kom tæt på naturen på en vandretur i Flinders Ranges.

Kom tæt på naturen på en vandretur i Flinders Ranges.

Ture og aktiviteter

Unikke hoteller

Arkaba.

Arkaba Homestead

Arkaba Homestead er det mest luksuriøse resort i Flinders Ranges. Her kan du virkelig nyde de fantastiske omgivelser i total fred og ro. Området på næsten 25.000 hektar deles mellem kun 10 gæster, og tager definitionen af eksklusivitet til et helt nyt niveau.

Gør drømmerejsen til virkelighed

Inspiration

Gåtur langs kysten ved Great Ocean Road.

Dette er Australiens flotteste vandreture

Australien har et stort udvalg af vandreture, der garanterer flotte naturoplevelser.