Barossa Valley

Foto: Jacobs Creek Winery, Barossa Valley

Hjem > Australien > South Australia > Barossa Valley
Kort - Barossa Valley

Barossa Valley

Delstat: South Australia

Indbyggertal: ca. 25 000

Bedst kendt for: Rødvin, specielt Shiraz. Andre vintyper, der produceres meget af er Riesling, Semillon, Grenache og Cabernet Sauvignon.

Anbefalede oplevelser

Ture og aktiviteter

Unikke hoteller

Få et tilbud

Australiens mest kendte vinområde befinder sig kun to timers kørsel fra Adelaide, og her ligger mere end 150 vingårde. Her kan man nyde livet på luksuriøse resorts med prisvindende vine og god mad i fantastiske omgivelser.

Barossa Valley er et fascinerende område. De grønne bakker og dale har gennem tiden inspireret mange kunstnere. Området er let at udforske på egen hånd og er rigt på historie, kultur og kulinariske oplevelser. Du kan for eksempel køre eller vandre mellem de mange ”farmers markets”, hvor du finder udsøgte lokalproducerede produkter.

Barossa Valley har et behageligt middelhavsklima, der er perfekt til rødvinsproduktion, og regionen er kendt for sine Shiraz og smagfulde Cabernet. I regionen ligger også Eden Valley, der ligeledes har et rygte for at producere vin i særklasse. Særligt Riesling og Chardonnay.

Barossa Valley.
Barossa Valley.
Foto: South Australian Tourism Commission

Barossa Valley kombinerer tradition og historie med det 21. århundredes luksus og kreativitet. Det var geologen Johannes Menge, som i 1836 udforskede området og begejstret så muligheden for vindyrkning. Menge var den første, der fandt opaler i Australien, og hans noter var medvirkende til en kortvarig guldfeber i Barossa Valley i slutningen af 1860-tallet.

Hvis du har lejebil eller autocamper, anbefaler vi, at du tilbringer et par dage i området. Alternativt kan du deltage i en heldagstur fra Adelaide. Australienrejser anbefaler ”Best of Barossa” turen, hvori der indgår vinproducenter som Peter Lehmann, Torbreck, Henschke og Rockford. I følgeskab med en erfaren guide besøger du vingårde, hvor der indgår prøvesmagninger.

Lev et luksusliv i Barossa.

Anbefalede oplevelser i Barossa Valley

  • Flyvning i luftballon
  • Penfold’s “Make Your Own Blend” – hjemsted for “the Grange”
  • Undervisning i madlavning
  • Slagtere, bagere og vinhandlere
  • Forkæl dig selv i Maggie Beer’s Farm Shop
  • Oplev nye smagsoplevelser hos Willunga Farmers’ Market
  • Hentley Farm Restaurant med forskellige menuer afhængig af sæsonen
Lær om vin i Barossa Valley.

Ture og aktiviteter i Barossa Valley

Barossa Valley

Dagsudflugt

Barossa Valley

Dagsudflugt

Unikke hoteller i Barossa Valley

Barossa Valley

GØR DRØMMEREJSEN TIL VIRKELIGHED

Inspiration

Rigoni's Bistro i Adelaide.
Inspiration
Adelaide er et populært rejsemål for madelskere, som er ude efter Australiens kulinariske oplevelser, samt vin i verdensklasse.
Læs det hele
Clare Valley.
Inspiration
Australien er et vinland! Så hvorfor ikke slå vejen forbi et af de fantastiske vinområder, næste gang du er i Australien.
Læs det hele