Fraser Island

Foto: Tourism Australia

Hjem > Australien > Queensland > Fraser Island
Kort Fraser Island

Fraser Island

Delstat: Queensland

Antal ferskvandssøer: over 100

Fraser Island er verdens største sandø.

Ture og aktiviteter

Unikke hoteller

Få et tilbud

Fraser Island ligger nordøst for Sunshine Coast og er verdens største sandø. Fra Hervey Bay på fastlandet tager det 45 minutter med båd over til Fraser Island. Øen kan virkelig beskrives som et paradis på jord, med uendelige gyldne strande og krystalklare ferskvandssøer.

Store dele af Fraser Island, eller K’gari som den kaldes ad aboriginerne, består af regnskov hvilket er overraskende eftersom hele øen er af sand. Træerne vokser lige op af sandet. Med hele 40 ferskvandsøer, et helt specielt økosystem samt et rigt plante-, dyre- og ikke mindst fugleliv er dette et meget unikt sted. Man regner med at der findes 350 forskellige fuglearter på øen, og dingoerne på Fraser Island anses for at være den reneste race i hele Australien.

Fraser Island er en speciel og unik ø. Et obligatorisk sted at besøge er Maheno Shipwreck, vraget af et skib som strandede på øen under en cyklon i 1935 og som nu er helt nedrustet. I Champagne Pools kan man bade i saltvand og ved Indian Heads kan man spotte hajer og rokker svømme rundt i havet. Hvalsafari er et must fra august til oktober, og mange vælger at leje bil for at køre rundt på øen. Her er det obligatorisk at køre i en firehjulstrukken bil – vejene er nemlig også af sand!

Man kan tage på en dagstur til Fraser Island fra Sunshine Coast eller fra Hervey Bay, men vi anbefaler at bruge to til tre dage på denne ø, så man har tid til rigtigt at opleve alle de specielle steder. Gå en tur i regnskoven, bad i de indbydende ferskvandssøer og kør langs den uendelig lange strand.

Se alt, hvad du kan opleve på Fraser Island.

Ture og aktiviteter på Fraser Island

Unikke hoteller på Fraser Island

GØR DRØMMEREJSEN TIL VIRKELIGHED

Inspiration

Bedarra Island Resort
Inspiration
Storslåede oplevelser i komfortable omgivelser er nøgleordet. Barfodsluksus handler ikke om at se og blive set, men snarere at vende blikket indad og mærke hvor dejligt du har det.
Great Barrier Reef.
Inspiration
Det 2300 kilometer lange Great Barrier Reef er det største koralrev i verden. Vi har samlet 10 af de bedste oplevelser på Great Barrier Reef.