Brisbane

Foto: Tourism and Events Queensland

Hjem > Australien > Queensland > Brisbane
Kort - Brisbane

Brisbane

Delstat: Queensland

Indbyggertal: 2 400 000

Kaldenavn: Brizzie.

Anbefalede oplevelser

Vejret i Brisbane

Ture og aktiviteter

Få et tilbud

Brisbane ligger i den sydlige del af solskinsstaten Queensland, og er en ideel base hvis du ønsker at udforske nogle af de mest fascinerende steder i Australien. Byen er hovedstad i delstaten Queensland, og også landets tredje største by med omkring 2 millioner indbyggere.

Selve byen fortjener et par dages ophold, og byder på et fint udvalg af restauranter, butikker og attraktioner. Brisbane River snor sig gennem centrum af byen og langs flodbredden ligger både smukke parker og gode restauranter. I det behagelige og solfyldte klima er det at nyde en udendørs frokost eller middag et naturligt valg.

Tag på stranden midt i byen

Oplev det australske strandliv på den menneskeskabte strand ved Southbank i hjertet af byen. Denne menneskeskabte strand er gratis at bruge og har en smuk lagune omgivet af hvidt sand og subtropiske planter. Slap af med en is, tag en svømmetur eller nyd solen. Aquativity er en lille Water Park lige i nærheden, og en fin attraktion for familier med børn.

South Bank i Brisbane.
South Bank i Brisbane.
Foto: Tourism and Events Queensland

Selv om storbyen har meget at byde på i sig selv, bør man også opleve de mange attraktioner i området rundt om byen. Området omkring Brisbane byder både på flotte strande, smukke øer og den spændende regnskov.

Fra Brisbane er der ikke langt til kendte områder som Gold Coast i syd, eller Sunshine Coast og Fraser Island der begge ligger nord for byen.

Anbefalede oplevelser i Brisbane

  • Southbank. Et populært område ved floden i Brisbane med parkområder, restauranter og en populær kunstig strand.
  • Lone Pine Koala Sanctuary. Her kan du holde en koala, håndfodre en kænguru og møde mange andre australske dyr.
  • Shopping i Queen Street Mall. Et stort butiksområde bestående af gågader, historiske bygninger og masser af shopping.
  • Queensland Maritime Museum. Her har du bl.a. muligheden for at komme ombord på en ubåd.
  • Forlystelsesparker i området omkring Brisbane.
Bliv bedre kendt med Brisbane.

Vejret i Brisbane

Brisbane har et subtropisk klima med varmt vejr året rundt. Om sommeren (december til februar) ligger den gennemsnitlige maksimum temperatur på cirka 30 grader. Samtidig er det om sommeren at byen har mest regn, og nogle gange betyder det også tordenvejr og oversvømmelse. Sommeren er også den mest luftfugtige tid på året i Brisbane.

Vinteren (juni til august) er generelt tør og mild, og de fleste dage er solrige med en gennemsnitstemperatur på cirka 17 grader.

Læs mere om vejret i Brisbane

Ture og aktiviteter i Brisbane

Sunshine Coast

Dagsudflugt

Morton Island

Dagsudflugt

Brisbane

Dagsudflugt

START PLANLÆGNINGEN AF DRØMMEREJSEN

Inspiration

Great Barrier Reef.
Inspiration
Det 2300 kilometer lange Great Barrier Reef er det største koralrev i verden. Vi har samlet 10 af de bedste oplevelser på Great Barrier Reef.
Læs det hele
Byron Bay.
Inspiration
Australien er verdensberømt for sine strande. Samlet set, har landet mere end 10.000 at vælge imellem, så her er uden tvivl en strand for enhver smag.
Læs det hele