Vælg en side

Brisbane

Brisbane ligger i den sydlige del af solskinsstaten Queensland, og er en ideel base hvis du ønsker at udforske nogle af de mest fascinerende steder i Australien.

Ture og aktiviteter

Brisbane

Delstat: Queensland

Indbyggertal: 2,4 millioner

Kaldenavn: Brizzie

Bliv klogere på Brisbane

Brisbane ligger i den sydlige del af solskinsstaten Queensland, og er en ideel base hvis du ønsker at udforske nogle af de mest fascinerende steder i Australien. Byen er hovedstad i delstaten Queensland, og også landets tredje største by med omkring 2 millioner indbyggere.

Selve byen fortjener et par dages ophold, og byder på et fint udvalg af restauranter, butikker og attraktioner. Brisbane River snor sig gennem centrum af byen og langs flodbredden ligger både smukke parker og gode restauranter. I det behagelige og solfyldte klima er det at nyde en udendørs frokost eller middag et naturligt valg.

Tag på stranden midt i byen

Oplev det australske strandliv på den menneskeskabte strand ved Southbank i hjertet af byen. Denne menneskeskabte strand er gratis at bruge og har en smuk lagune omgivet af hvidt sand og subtropiske planter. Slap af med en is, tag en svømmetur eller nyd solen. Aquativity er en lille Water Park lige i nærheden, og en fin attraktion for familier med børn.

Selv om storbyen har meget at byde på i sig selv, bør man også opleve de mange attraktioner i området rundt om byen. Området omkring Brisbane byder både på flotte strande, smukke øer og den spændende regnskov.

Fra Brisbane er der ikke langt til kendte områder som Gold Coast i syd, eller Sunshine Coast og Fraser Island der begge ligger nord for byen.

Anbefalede oplevelser

  • Southbank. Et populært område ved floden i Brisbane med parkområder, restauranter og en populær kunstig strand.
  • Lone Pine Koala Sanctuary. Her kan du holde en koala, håndfodre en kænguru og møde mange andre australske dyr.
  • Shopping i Queen Street Mall. Et stort butiksområde bestående af gågader, historiske bygninger og masser af shopping.
  • Queensland Maritime Museum. Her har du bl.a. muligheden for at komme ombord på en ubåd.
  • Forlystelsesparker i området omkring Brisbane.
south bank

South Bank i Brisbane.

Vejret i Brisbane

Brisbane har et subtropisk klima med varmt vejr året rundt. Om sommeren (december til februar) ligger den gennemsnitlige maksimum temperatur på cirka 30 grader. Samtidig er det om sommeren at byen har mest regn, og nogle gange betyder det også tordenvejr og oversvømmelse. Sommeren er også den mest luftfugtige tid på året i Brisbane. Vinteren (juni til august) er generelt tør og mild, og de fleste dage er solrige med en gennemsnitstemperatur på cirka 17 grader.

brisbane story bridge

Brisbane Story Bridge. Foto: Tourism Queensland

Start planlægningen af drømmerejsen

Inspiration

Sydney

16 fantastiske steder du skal opleve i Australien

Australien er et stort land, med utrolig mange flotte steder og oplevelser.