Vælg en side

Uluru (Ayers Rock)

Midt i Australien ligger den berømte klippe Uluru, også kendt som Ayers Rock. Uluru er et af verdens mest berømte naturskabte vidundere og har stor åndelig betydning for aboriginerne.

Ture og aktiviteter

Uluru (Ayers Rock)

Destination:

Uluru (Ayers Rock)

Delstat: Northern Territory

Indbyggertal: ca. 1000

Nærmeste landsby: Yulara

Bliv klogere på Uluru

Midt i Australien ligger den berømte klippe Uluru, også kendt som Ayers Rock.

Uluru ligger 465 km fra Alice Springs, og det er lettest at komme hertil med fly. Det er også meget populært at tage på en flerdagstur til området fra Alice Springs eller køre selv i autocamper. Uluru er et af verdens mest berømte naturskabte vidundere og har stor åndelig betydning for aboriginerne.

Uluru/Ayers Rock udgør for mange højdepunktet på rejsen til Australien. Størrelsen i sig selv udgør et ubegribeligt skue, og stenen gennemgår hver eneste dag de mest utrolige farveændringer.

Kata Tjuta

I samme nationalpark som Uluru ligger Kata Tjuta, der ofte kaldes The Olgas. Kata Tjuta består af 36 sælsomme runde bjergformationer, som er formet af vind og vejr gennem millioner af år.

Der er et bredt udvalg af forskellige stier og vandreruter og skiltningen er rigtig god. Så man kan udforske området på egen hånd eller i følgeskab med en guide.

Kings Canyon

Kings Canyon ligger i Watarrka National Park mellem Uluru og Alice Springs. Kløftens røde vægge rejser sig fra landskabet i 100 meters højde. Det er muligt at tage en tre timers gåtur langs kløftens kant. Gåturen giver dig en fantastisk udsigt over Kings Canyon og det smukke landskab. Her er der interessante klippeformationer og en frodig unik vegetation. På turen stopper man også ved Garden of Eden. Et smukt skyggefuldt vandhul, hvor du kan tage en forfriskende dukkert.

Se filmen nedenfor for at få mere information:

Unikke hoteller

longitude 131 resort

Longitude 131° Resort

Longitude 131° Resort er et luksuriøst, naturvenligt og romantisk resort, hvor man fra sit helt eget luksustelt kan opleve solopgangen og solnedgangen over Uluru. En unik oplevelse og et minde for livet.

Gør drømmerejsen til virkelighed

Inspiration

At se verdens største krokodiller på nært hold er spændende!

Top 9 højdepunkter i Northern Territory

Her er højdepunkterne du ikke må gå glip af når du besøger Northern Territory.

Solnedgang over den røde outback er ren rejsemagi.

Luksus på australsk

Spis morgenmad med udsigt over Uluru, også kendt som Ayers Rock, og læg dig under dynen mens kænguruer hopper forbi udenfor dit vindue.