Uluru (Ayers Rock)

Foto: Tourism NT/Backyard Bandits

Hjem > Australien > Northern Territory > Uluru (Ayers Rock)
Kort - Uluru

Uluru (Ayers Rock)

Delstat: Northern Territory

Indbyggertal: ca. 1000

Nærmeste landsby: Yulara.

Ture og aktiviteter

Unikke hoteller

Få et tilbud

Midt i Australien ligger den berømte klippe Uluru, også kendt som Ayers Rock.

Uluru ligger 465 km fra Alice Springs, og det er lettest at komme hertil med fly. Det er også meget populært at tage på en flerdagstur til området fra Alice Springs eller køre selv i autocamper. Uluru er et af verdens mest berømte naturskabte vidundere og har stor åndelig betydning for aboriginerne.

Uluru/Ayers Rock udgør for mange højdepunktet på rejsen til Australien. Størrelsen i sig selv udgør et ubegribeligt skue, og stenen gennemgår hver eneste dag de mest utrolige farveændringer.

Kata Tjuta

I samme nationalpark som Uluru ligger Kata Tjuta, der ofte kaldes The Olgas. Kata Tjuta består af 36 sælsomme runde bjergformationer, som er formet af vind og vejr gennem millioner af år.

Der er et bredt udvalg af forskellige stier og vandreruter og skiltningen er rigtig god. Så man kan udforske området på egen hånd eller i følgeskab med en guide.

Kings Canyon

Kings Canyon ligger i Watarrka National Park mellem Uluru og Alice Springs. Kløftens røde vægge rejser sig fra landskabet i 100 meters højde. Det er muligt at tage en tre timers gåtur langs kløftens kant. Gåturen giver dig en fantastisk udsigt over Kings Canyon og det smukke landskab. Her er der interessante klippeformationer og en frodig unik vegetation. På turen stopper man også ved Garden of Eden. Et smukt skyggefuldt vandhul, hvor du kan tage en forfriskende dukkert.

Se alt, hvad du kan opleve ved Uluru.

Ture og aktiviteter ved Uluru

Uluru, Kings Canyon

Flerdagsudflugt

Uluru, Kings Canyon

Flerdagsudflugt

Unikke hoteller ved Uluru

GØR DRØMMEREJSEN TIL VIRKELIGHED

Inspiration

Longitude 131° Resort.
Inspiration
Spis morgenmad med udsigt over Uluru, også kendt som Ayers Rock, og læg dig under dynen mens kænguruer hopper forbi udenfor dit vindue. Oplevelserne står i kø med disse fem håndplukkede elitehoteller som din base.
Læs det hele
Jumping crocodile i Adelaide River.
Inspiration
Her er højdepunkterne du ikke må gå glip af når du besøger Northern Territory.
Læs det hele