Søg
Generic filters
Vælg en side

Northern Territory

Hvis du er på udkig efter den ægte outback i Australien, skal du besøge Northern Territory. Dette enorme område strækker sig fra tropiske vådområder og sletter i nord, til det tørre og røde ørkenlandskab i den centrale del af landet.

Rejseforslag

Northern Territory

Bliv klogere på Northern Territory

Med urgammel aboriginsk kulturarv og nationalparker opført på UNESCOs verdensarvsliste, tilbyder Northern Territory i den grad nogle unikke og spændende oplevelser.

Northern Territory er uden tvivl mest kendt for kæmpemonolitten, Uluru / Ayers Rock, som er en af Australiens største attraktioner. Men området har så utrolig meget mere at byde på. Vi kan blandt andet nævne de eventyrlige køreture gennem den uendelige outback, nationalparker med fantastiske vandfald, et fascinerende dyreliv og aborigine stenmalerier.

Start med nogle dage i den livlige, men samtidig afslappende, by Darwin, helt i nord. Byen er indgangsporten til nationalparkerne Litchfield, Kakadu og Arnhem Land, med verdens største saltvandskrokodiller, et rigt fugleliv og vandfald, og urgamle aboriginske helleristninger. Kakadu er faktisk den største nationalpark i hele Australien, og det siger ikke så lidt. Kører du videre sydpå, møder du de ældgamle kløfter i Katherine Gorge, de varme kilder i Mataranka og karakteristiske pubber – vi kan anbefale et stop på pubben i den lille landsby Daly Waters (som i øvrigt har hele 9 indbyggere).

Fortsætter du videre sydpå gennem outbacken, er det kærkomment at tilbringe et par dage i Alice Springs, som har flere interessante museer, kunstgallerier og hoteller med afkølede pools. Turen fortsætter til området, der med en samlet betegnelse kaldes the Red Centre, og hvor Uluru, Kata Tjuta og Kings Canyon byder dig velkommen. Den fantastiske vildmark og ægte outback-oplevelser står i kø… du kommer garanteret ikke til at kede dig i Northern Territory!

Højdepunkter

 

  • Uluru / Ayers Rock. Måske Australiens mest berømte landemærke og et imponerende syn ved solopgang og solnedgang
  • Kakadu National Park. En uberørt vildmark med aboriginske klippemalerier og et rigt fugle- og dyreliv.
  • Katherine Gorge. Et spektakulært område med dybe kløfter og lange floder.
  • Devils Marbles. En række gigantiske stenkugler.
  • Alice Springs. Den lille by midt i landet er et perfekt udgangspunkt for at udforske Australiens Red Centre.

Se filmen nedenfor for at få mere information:

Und dig selv lidt ekstra

Bo på nogle af Northern Territorys mest unikke og luksuriøse overnatningssteder.

Longitude 131° Resort

Longitude 131° Resort

Longitude 131° Resort er et luksuriøst, naturvenligt og romantisk resort, hvor man fra sit helt eget telt kan opleve solopgangen og solnedgangen over Uluru.

Bamurru Plains

Bamurru Plains

Bamurru Plains byder på ekstraordinære vildmarksoplevelser i en af Australiens mest fascinerende landskaber. Du finder denne luksuscamp i Kakadu nationalpark, som ligger i Australiens Northern Territory.

Gør drømmerejsen til virkelighed

Inspiration

At se verdens største krokodiller på nært hold er spændende!

Top 9 højdepunkter i Northern Territory

Her er højdepunkterne du ikke må gå glip af når du besøger Northern Territory.

Fang mangrovekrabber i Australiens vilde nord.

Australien for eventyrlystne globetrottere

Gør drømmerejsen i Australien til virkelighed. Fra «the bush», vindalen Barossa, til dyreriget Kangaroo Island og Melbournes madmekka.

Solnedgang over den røde outback er ren rejsemagi.

Luksus på australsk

Spis morgenmad med udsigt over Uluru, også kendt som Ayers Rock, og læg dig under dynen mens kænguruer hopper forbi udenfor dit vindue.