Søg
Generic filters
Vælg en side

Flere destinationer i New South Wales

New South Wales er den mest folkerige delstat i Australien med et befolkningstal på ca. 7,5 millioner. Af disse bor ca to tredjedele i eller omkring storbyen Sydney. Men New South Wales er meget mere end Sydney. Delstaten er stor og har en meget varieret natur. Det er derfor en perfekt kør-selv destination.

Ture og aktiviteter

Det øvrige New South Wales

Blue Mountains

Bjergformationen, Three Sisters i Blue Mountains.

Bjergformationen, Three Sisters i Blue Mountains. Foto: James Horan, Destination NSW

Under to timer fra Sydney i bil eller tog ligger et af landets mest spektakulære ikoner –verdensnaturarvsområdet Blue Mountains. Det er en af de mest kendte og bedst besøgte nationalparker i New South Wales. Blue Mountains huser og beskytter mange sjældne og truede planter og dyr. Her findes et stort udvalg af vandreruter for de der ønsker at komme helt tæt på naturen.

Udover at se den enestående natur kan du også besøge nogle af de charmerende lands-byer. For eksempel Katoomba, Leura og Blackheath, som har hyggelige cafeer, restauranter, butikker og gallerier. Tag til Blue Mountains på en guidet dagstur fra Sydney, eller sørg for at stoppe her, hvis du kører selv.

Hunter Valley

Vinområdet, Hunter Valley.

Vinområdet Hunter Valley. Foto: Phillip Quirk, Destination NSW

To timers kørsel nord for Sydney ligger Hunter Valley – et af Australiens bedst kendte vinområder. Her findes flere af de ældste vingårde i Australien, og nogle af de bedste vine i verden produceres her ved hjælp af traditionelle metoder og teknikker.

I alt er der omkring 150 vingårde i området, og hos langt de fleste er man velkommen til en prøvesmagning. Her er mange overnatningsmuligheder i god kvalitet og en tradition for gourmet- mad. I løbet af året er her et utal af interessante arrangementer fra traditionelle kvægmarkeder til outrerede 50’er nostalgifestivaler. Når du ikke er optaget af de kulinariske og kulturelle indslag, kan du slappe af på en spa eller gå en runde på golfbanen.

Byron Bay

byron bay

Yoga i Byron Bay. Foto: Tourism Australia

Byron Bay er Australiens østligste by, og Cape Byron lige syd for byen er det østligste punkt på Australiens fastland. Det er en elegant kystby med fantastiske strande, gode muligheder for surfing og en alternativ og kunstnerisk befolkning. I det hele taget er det et afslappende feriested, hvor man kan tage livet med ro.

Byron Bay har et bredt sortiment af overnatningssteder fra det helt enkle til det luksuriøse. Vil man være aktiv, findes her også et væld af aktiviteter fra surfingkurser og faldskærms- udspring til dykning og kajaktur for at møde delfiner.

Grand Pacific Drive

jervis bay national park

Jervis Bay National Park. Foto: Nick Rains, Destination NSW

Grand Pacific Drive kaldes vejstrækningen syd for Sydney, der passerer mange steder og aktiviteter, man ikke vil gå glip af, når man er i området. Ruten starter ved indgangen til Royal National Park lige syd for Sydney by og fortsætter sydover forbi Wollongong, Shellharbour, Kiama og ned til Shoalhaven ved Jervis Bay, hvor Grand Pacific Drive officielt ender.

Undervejs kommer man forbi nationalparker, høje klipper hvor vejen klamrer sig fast på kanten, afdæmpede landsbyer og utallige uberørte hvide strande med turkisblåt hav. Fra Jervis Bay kan man fortsætte mod syd til Melbourne, ind i landet til Canberra eller tilbage til Sydney. Vi anbefaler under alle omstændigheder, at du først overnatter i Paperbark Camp.

Læs også: Kør kystvejen mellem Sydney og Melbourne.

Start planlægningen af drømmerejsen

Lidt ekstra luksus i ferien?

Bo på nogle af New South Wales’ mest unikke og luksuriøse overnatningssteder.

Park Hyatt Sydney

Park Hyatt Sydney

Park Hyatt Sydney er et moderne hotel med den allerbedste udsigt i hele Sydney. Fra hotellet kan du både se det berømte operahus og Sydney Harbour.

Four Seasons Sydney

Four Seasons Sydney

Four Seasons Hotel, som er placeret i det historiske Rocks-område, har en perfekt beliggenhed i Sydney. Udsigten er fantastisk, og der er mange butikker og cafeer i nærheden.

Paperbark Camp

Paperbark Camp

Paperbark Camp består af en række luksuriøse safaritelte, der ligger midt ude i naturen. Campen er omgivet af den smukke natur ved Currambene Creek, som ligger i nærheden af Jervis Bay.

Capella Lodge

Capella Lodge

Med sin fantastiske og smukke udsigt over havet, lagunen og bjerget er Capella Lodge svært populært blandt gæster, der ønsker et elegant og sofistikeret resort.

Pretty Beach House

Pretty Beach House

Pretty Beach House byder på afslappet luksus og elegance for dem, som er ude efter at gemme sig væk i et afsides ferieparadis.