Visum

pas.jpgRejsende er selv ansvarlig for at have pas og visum i orden til hele rejsen. Passet skal minimum være gyldigt i 6 måneder efter udrejse fra sidste destination på rejsen.

Det er påkrævet at have visum ved indrejse til Australien og New Zealand*. Australienrejser er behjælpelig med et 3 måneders turistvisum til sine rejsende til Australien. Ved indrejse til Australien og New Zealand kræves en gyldig returbillet. Stillehavsøerne kræver ikke visum fra danske statsborgere. 3 måneders opholdstilladelse gives ved grænsen.

*Visumpligt for indrejse til New Zealand indføres den 1. oktober 2019. Visum kan udstedes fra 1. juli 2019.

Hvis du flyver via USA, uanset om det kun er i transit eller om du har et stop, så kræves det at man registrerer sig elektronisk på forhånd. Dette betyder at alle danske statsborgere skal registrere sig på følgende hjemmeside: https://esta.cbp.dhs.gov/esta senest tre dage før afrejse. Registreringen er gyldig i to år, og man kan rejse frem og tilbage til USA så mange gange man ønsker. Det koster et gebyr per person at registrere sig på hjemmesiden, så husk at have et kreditkort klar, når du skal registrere dig.

Venligst tjek om din rejserute går via USA, da det ikke altid fremkommer af rejseplanen.

Hvis du ikke er dansk statsborger er det vigtigt at tjekke hvilke regler der gælder for din nationalitet.