South Australia - mad, vin, dyreliv og outback

fleurieu peninsula i south australia

South Australia er en af de tørreste delstater i Australien. Hele den nordlige del består af bagende ørken- og steppelandskaber, mens landskabet i syd er karakteriseret ved jordbrug, og primært vinmarker. Hovedstaden Adelaide er en livlig by med mange kulturelle arrangementer og spændende restauranter. Tag en tur ud af byen og du får mange muligheder for at opleve det australske dyreliv på tæt hold.

Lonely Planet har kåret South Australia til en af verdens 10 bedste regioner for 2017, og det siger ikke så lidt. Du vil blive både overrasket og fascineret af denne mangfoldige del af Australien.

Adelaide
Adelaide er hovedstaden i South Australia og berømt for sine store musik- og kunstfestivaler. Adelaide er det perfekte udgangspunkt for dine australske oplevelser, og byen blev for nylig anbefalet af Lonely Planet som en af de bedste by destinationer. Herfra har du nem adgang til det unikke dyreliv, den store Outback og de gode madoplevelser.

Kangaroo Island
Lige syd for byen ligger Kangaroo Island, som er Australiens tredjestørste ø. Selv om øen er stor, bor her ikke mange, og den har derfor beholdt meget af sin oprindelige flora og fauna. På øen finder du alle de kendte australske dyr, og du vil møde en fantastisk og varieret natur. Vi hører ofte, at besøget på Kangaroo Island var noget helt særligt og den mest mindeværdige oplevelse på rejsen til Australien.

Flinders Ranges
Længst mod nord i ligger bjergkæden Flinders Ranges med vilde farverige klipper, et rigt dyreliv og dybe vandfyldte kløfter, hvor man kan få sig en forfriskende dukkert i varmen. Et lille stykke længere mod nord begynder “The Outback” - et øde, tomt og knastørt landskab. Men under den tørre og varme overflade skjuler den smukke og værdifulde smykkesten opalen sig.

Derudover kan du nyde en sejltur med en hjuldamper eller en luksuriøs flodbåd på floden Murray River. Eller du kan nyde maritime oplevelser på Eyre Peninsula, der også er kendt som Australiens hovedstad for fisk og skaldyr.

Hvad enten du går efter kultur, eventyr eller ren og skær afslapning, så finder du det hele i South Australia.

For yderligere informationer om South Australia, besøg Visit South Australia eller besøg South Australia på Facebook.

eyre peninsula swimming with sea lions 4Svøm med søløver på Eyre Peninsula


Fem steder, du skal opleve i South Australia:

  • Adelaide. En charmerende by med grønne parker, flotte strande og berømt for sine musik- og kunstfestivaler.
  • Barossa. Området lige nord for Adelaide, hvor flere af Australiens bedste vine produceres.
  • Kangaroo Island. Her er du stort set garanteret nærkontakt med vilde koalaer, kænguruer, pingviner og sæler.
  • Flinders Ranges. Bjergkæden med vilde farverige klipper, dybe vandfyldte kløfter og et rigt dyreliv.
  • Coober Pedy. Verdens opalhovedstad, hvor man under den tørre afsvedne overflade graver efter værdifulde ædelstene.

Klik for at se video: