Øvrige New South Wales

Blue Mountains er en af de mest kendte nationalparkerne i New South Wales.

New South Wales er den mest folkerige delstat i Australien med en befolkning på ca. 7,5 millioner indbyggere, af disse bor næsten to tredjedele i eller rundt om Sydney. New South Wales har dog meget mere at byde på end storbyen Sydney. Delstaten er stor, har en meget alsidig natur og er desuden en ideel kør-selv destination.

Blue Mountains
Under to timer fra Sydney i bil eller tog ligger et af landets mest spektakulære ikoner – verdensnaturarvsområdet Blue Mountains. Det er en af de mest kendte og bedst besøgte nationalparker i New South Wales. Blue Mountains huser og beskytter mange sjældne og truede planter og dyr. Her findes et stort udvalg af vandreruter for de der ønsker at komme helt tæt på naturen. Udover at se den enestående natur kan du også besøge nogle af de charmerende landsbyer. For eksempel Katoomba, Leura og Blackheath, som har hyggelige cafeer, restauranter, butikker og gallerier. Tag til Blue Mountains på en guidet dagstur fra Sydney, eller sørg for at stoppe her, hvis du kører selv.

Hunter Valley er et av Australias mest kjente vinområder.Hunter Valley er et af Australiens mest kendte vinområder. Foto: Ben Goode

Hunter Valley
To timers kørsel nord for Sydney ligger Hunter Valley – et af Australiens bedst kendte vinområder. Her findes flere af de ældste vingårde i Australien, og nogle af de bedste vine i verden produceres her ved hjælp af traditionelle metoder og teknikker. I alt er der omkring 150 vingårde i området, og hos langt de fleste er man velkommen til en prøvesmagning. Her er mange overnatningsmuligheder i god kvalitet og en tradition for gourmetmad. I løbet af året er her et utal af interessante arrangementer fra traditionelle kvægmarkeder til outrerede 50’er nostalgifestivaler. Når du ikke er optaget af de kulinariske og kulturelle indslag, kan du slappe af på en spa eller gå en runde på golfbanen.

Byron Bay
Byron Bay er Australiens østligste by, og Cape Byron lige syd for byen er det østligste punkt på Australiens fastland. Det er en elegant kystby med fantastiske strande, gode muligheder for surfing og en alternativ og kunstnerisk befolkning. I det hele taget er det et afslappende feriested, hvor man kan tage livet med ro. Byron Bay har et bredt sortiment af overnatningssteder fra det helt enkle til det luksuriøse. Vil man være aktiv, findes her også et væld af aktiviteter fra surfingkurser og faldskærmsudspring til dykning og kajaktur for at møde delfiner.

Grand Pacific Drive er navnet på veistrekningen sør for Sydney.Grand Pacific Drive er navnet på vejstrækningen syd for Sydney. Foto: Tourism Wollongong

Grand Pacific Drive
Grand Pacific Drive kaldes vejstrækningen syd for Sydney, der passerer mange steder og aktiviteter, man ikke vil gå glip af, når man er i området. Ruten starter ved indgangen til Royal National Park lige syd for Sydney by og fortsætter sydover forbi Wollongong, Shellharbour, Kiama og ned til Shoalhaven ved Jervis Bay, hvor Grand Pacific Drive officielt ender. Undervejs kommer man forbi nationalparker, høje klipper hvor vejen klamrer sig fast på kanten, afdæmpede landsbyer og utallige uberørte hvide strande med turkisblåt hav. Fra Jervis Bay kan man fortsætte mod syd til Melbourne, ind i landet til Canberra eller tilbage til Sydney. Vi anbefaler under alle omstændigheder, at du først overnatter i Paperbark Camp.

Hoteller og ressorter
Udvalget af hoteller i New South Wales er store og varierende. Det kan være vanskeligt at finde rundt i denne jungle af hoteltilbud. Hos Australienrejser tilbyder vi alt fra enkelt standardværelser til luksuriøse dobbeltværelser. Du bestemmer selv hvad der passer dig bedst og så præsentere vi alternativerne for dig.

Herunder finder du et udvalg af specielle ressorter i New South Wales, som vi anbefaler.

Kontakt os for mere information og bestilling  »

 

Emirates One&Only Wolgan Valley Resort & Spa

wolgan s 01Et af Australiens fineste resorts med en perfekt beliggenhed i de spektakulære Blue Mountains. Bjergkæden ligger lidt over en times kørsel fra Sydney.

Dette er en af de mest berømte og mest besøgte nationalparker i staten New South Wales. Landskabet er fantastisk, og udsigten over parken fra adskillige synspunkter må bare opleves.

Prisklasse: priskategori 5

Paperbark Camp

goglampingblogPaperbark Camp ligger omgivet af smuk natur ved Currambene Creek i nærheden af jervis Bay. Stedet består af luksuriøse safaritelte, som er placeret i naturen. I nærheden findes der flere nationalparker og uberørte strande. Området har desuden et rigt dyreliv, og der er mange vandrestier.

Stedet tilbyder 12 safaritelte med toilet/bad, senge, elektricitet, restaurant og mulighed for at leje cykel og kano. Frokost er inkluderet. Paperbark Camp ligger 181 km syd for Sydney (ca. 3 timer i bil).

Prisklasse: priskategori 3

 

Capella Lodge, Lord Howe Island

capellalodge poolCapella Lodge ligger på den afsidesliggende sydlige del af Lord Howe Island i New South Wales og er at finde på UNESCO’s verdensarvliste.

Med sin spektakulære og smukke udsigt over havet, lagunen og fjeldet er Capella Lodge meget populær blandt gæster, som ønsker et elegant og sofistikeret ressort.

Prisklasse:priskategori 5